Un Ferrari 250 GTO extrem de rar va fi vandut la o licitatie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.02.2010
Proprietarul unui Ferrari foarte de rar, construit in 1963, va introduce masina intr-o licitatie spre vanzare prin casa internationala RM Auctions.

Specialistii in licitatii de la RM Auctions vor organiza vanzarea unui Ferrari 250 GTO din 1963. Acest model a fost fabricat doar in 36 de exemplare intre anii 1962 si 1963, iar fiecare dintre acestea are un pret de vanzare extrem de ridicat, care atinge valori cu opt cifre in euro. Potrivit unor voci, un Ferrari 250 GTO din aceasta serie a fost vandut pentru aproape 30 de milioane de dolari in urma cu cativa ani, dar acest zvon nu a fost confirmat niciodata.

Exemplarul din imagini este un model construit in 1963 si poarta seria de sasiu "4675GT". Modelul a fost in posesia proprietarului sau nipon de 14 ani, iar japonezul a considerat ca e momentul sa se desparta de aceasta opera de arta italiana. Spre norocul lui Yoshiho Matsuda, anul 1996 a fost un moment mai slab pentru valoarea lui 250 GTO, spre deosebire de anii 1980, cand acestea erau extrem de scumpe, iar valoarea celebrului model italian este si mai mare gratie faptului ca a participat la numeroase competitii de-a lungul existentei sale, iar modelele de acest gen sunt din ce in ce mai valoroase.

Exemplarul acesta este printre putinele 250 GTO-uri care sunt echipate cu elementele de caroserie Serie II.

Nu trebuie sa uitam faptul ca acest model a avut un succes deosebit in toate competiile in care s-a ancorat, reusind sa castige numeroase curse. Aproape fiecare prezenta competitionala a fost finalizata pe podiumul de premiere.

"Ferrari GTO este, fara indoiala, una dintre cele mai cunoscute si titrate masini din lume. Aceasta este cu adevarat o ocazie rara pentru colectionari de a achizitiona o bucata importanta a istoriei lumii auto si suntem incantati ca am fost alesi de proprietarul acestui automobil pentru a-l reprezenta pe piata internationala", a declarat Max Girardo, directorul RM Europe.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru