Unele modele Dodge vor fi vandute sub sigla Fiat in Europa

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 07.12.2009
Modelele mass-market de la Dodge vor fi vandute in Europa sub sigla Fiat. Muscle-car-urile Challenger si Charger vor face exceptie de la aceasta regule, acestea urmand sa poarte in continuare sigla Dodge.

Sergio Marchionne, presedintele aliantei Fiat-Chrysler, a anuntat ca anumite modele Dodge vor fi vandute sub sigla Fiat in Europa. Astfel, costurile de distributie ale celor de la Dodge vor fi amortizate cu ajutorul retelei Fiat, iar modelele acestora ar putea sa fie vandute mai usor gratie brand-ului italian. Pe de alta parte, muscle-car-urile legendare ale celor de la Dodge vor fi vandute in continuare sub sigla constructorului american.

Motivul vanzarii unor modele precum Challenger si Charger sub marca Dodge este simplu – publicul este deja familiarizat cu acestea sub aceasta sigla si ele sunt, prin definitie, modele americane. Facelift-urile modelelor Journey si Nitro vor fi comercializate in Europa sub sigla Fiat, iar acestea sunt asteptate sa apara pe piata in anul 2011.

Modelele Lancia vor fi vandute sub sigla Chrysler in Europa. Viitorul Ypsilon va fi supus acestei proceduri, alaturi de Delta. Cele doua modele vor fi vandute in continuare sub sigla Lancia doar in Italia.

Schimbarea marcii sub care sunt vandute Ypsilon si Delta este deosebit de importanta pentru Lancia, deoarece 90% din vanzarile marcii sunt reprezentate de cele doua modele.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru