Vanzarea Opel va fi finalizata astazi

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.10.2009
Magna International va semna astazi contractul de vanzare al marcii Opel cu americanii de la General Motors. Consortiul Magna International-Sberbank va cumpara 55% din actiunile Opel.

General Motors va finaliza ultima parte a procesului de vanzare al marcii Opel catre canadienii de la Magna in decursul zilei de astazi. Dupa cum stiti, consortiul format de Magna si Sberbank a achizitionat un pachet de 55% din actiunile companiei Opel. Semnarea contractului va elimina zvonurile care anuntau diverse turnuri de situatie pentru compania germana.

Oficialii Magna au fost nevoiti sa negocieze cu sindicatele Opel din Europa conditiile in care vor mentine productia la fabricile marcii germane. Canadienii de la Magna au intentia sa concedieze circa 10.000 de persoane la nivel european, dintre care 1.400 sunt in Marea Britanie, iar 4.000 sunt in Germania.

La fel ca orice tranzatie importanta din Uniunea Europeana, Comisia Europeana va supraveghea daca aceasta va avea loc conform legilor de pe piata. Membrii Comisiei Europene au posibilitatea de a suspenda orice actiune suspecta de incalcarea acestor legi.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru