Vanzarile Toyota au scazut cu 27 de procente in primul sfert al anului 2009

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 23.04.2009
Vanzarile Toyota au scazut cu 27 de procente la nivel global in primul sfert al anului 2009, dar le surclaseaza pe cele ale grupului VAG.

Compania Toyota Motor a anuntat ca vanzarile sale la nivel global inregistrate in primele trei luni ale anului curent au scazut cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Japonezii au reusit sa vanda 1.737 milioane de unitati in prima parte a anului 2009, devansand astfel grupul VAG pe acest interval.

Directorii Toyota se asteptau la o cursa stransa cu cei de la Volkswagen inca de la anuntarea rezultatelor de vanzari inregistrate in 2008. Cea mai mare scadere a vanzarilor a fost inregistrata pe cele mai mai piete ale companiei Toyota, din Statele Unite ale Americii, Japonia si China.

Diferenta dintre cifrele de vanzari ale celor doua companii a scazut la 363.000 unitati, inregistrata in perioada ianuarie-martie 2009. Diferenta este considerabil mai mica fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand aceasta era la un nivel de 840.000 unitati in favoarea companiei Toyota.

In timp ce Toyota sufera in urma colapsului pietelor sale principale – Statele Unite ale Americii si Japonia, Volkswagen se bucura de crestere pe pietele din China, Germania si Brazilia, precum si de prima de casare instituita de statul german. Vanzarile Toyota ar putea inregistra in curand o crestere in Japonia datorita unei versiuni nipone a programului Rabla, iar Statele Unite ale Americii pregatesc si ele un program similar.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • zarnesteanu
    ptiu spurcashiune
    da' du-ti-n-gios sah nu ti mai vad pi fatza pamantului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru