Vehiculele electrice vor deveni profitabile abia peste 10 ani

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 25.05.2009
Directorul diviziei americane a companiei Volkswagen, Stefan Jacoby, a dezvaluit strategia companiei germane privind vehiculele electrice si hibridele plug-in.

Stefan Jacoby, directorul diviziei americane a companiei Volkswagen, a oferit cateva lamuriri suplimentare privind motivele pentru care VW se concentreaza asupra imbunatatirii motoarelor TDI si TSI in defavoarea hibridelor si modelelor electrice. Potrivit oficialului Volkswagen, tehnologii precum Start/Stop si regenerarea energiei de franare vor micsora consumul de carburant cu pana la 50% in viitorul apropiat. Studiile de fezabilitate facute de Volkswagen si Audi au relevat faptul ca aceasta tehnologie nu este inca gata pentru public.

Desi Volkswagen si Audi au deja prototipul unui model electric de oras, aceste vehicule nu sunt profitabile pentru cele doua companii germane si au un pret prohibitiv pentru cetatenii de rand. Dezvoltarea acestor modele este problematica deoarece vehiculele electrice trebuie sa fie usoare, sigure, performante si fiabile, lucru dificil de realizat cu tehnologia disponibila in acest moment. Situatia s-ar putea schimba in favoarea vehiculelor electrice abia peste zece ani, cand acestea ar putea forma o parte semnificativa din piata auto.

Via | Thecarconnection

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru