VIDEO: Audi A1, prezentat in noi teasere oficiale

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.01.2010
Audi a prezentat astazi o noua serie de teasere ale viitorului A1. In plus, designerul exteriorului lui A1 ne indica elementele de forta ale modelului german.

Dupa ce vineri ne-a prezentat logica din spatele blocurilor optice LED ale viitorului A1, echipa Audi ne face astazi cunostinta cu designerul exteriorului noului model german, Juergen Loeffler, care ne explica printr-o serie de schite cu rol de teaser care sunt principalele puncte forte ale esteticii noului model german.

Programat pentru lansare in cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie, noul A1 va fi cel mai mic model din gama Audi, urmand sa se bata pe segmentul B premium cu gama Mini a celor de la BMW si cu Alfa Romeo MiTo. Conform responsabilului designului exterior al modelului german, linia de la care s-a plecat in desenul noului A1 este cea a "umerilor", prin care s-a facut legatura intre partea frontala, centrala si posterioara.

"Detaliul este explicat cel mai bine facand referinta la un atlet. Cu cat are umerii mai musculosi si mai lati un sprinter, cu atat este mai solida postura sa la start. Linia umerilor lui A1 ii confera acestuia o imagine puternica pe sosea", declara Loeffler.

Cealalta caracteristica importanta care individualizeaza noul Audi A1 va fi arcul format intre stalpul parbrizului si spatele masinii.

Acesta va avea o culoare diferita de restul masinii. "Arcul plafonului va fi contrastant si traseaza linia acoperisului atunci cand este vazut din profil", spune designerul german, subliniind faptul ca fiecare client isi va putea alege nuanta dorita pentru acest element, indiferent de culoarea masinii.

"Parbrizul se afla intr-o pozitie ceva mai verticala, in timp ce luneta este aplecata si fluida, incadrandu-se in linia generala a masinii", isi incheie Juergen Loeffler descrierea.

via | Audi

 

Comentarii (3)

  • A1
    Din pacate pt MINI si viitorul A1 sau ce mai vreti voi... apare CITROEN DS3 care va fi net superior oricui... asa ca "vanzari usoare" cocalarilor nemti.... haha
    4 16
  • ala care se semneaza cu EU
    nu esti sanatos la cap sa lansezi o astfel de tampenie.
    11 2
  • despre eu
    E suficient de intreg la cap cat sa-si dea singur un plus la comentariu. Vorba aceea, prostu' nu e prost destul daca nu e si fudul.
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru