VIDEO: Primul test-drive cu noul Opel Astra

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.10.2009
Jurnalistii britanici de la Autocar au avut deja ocazia de a testa noua generatie a modelului Astra.Primele impresii au fost sintetizate in filmul urmator.

Comentarii (11)

  • esti
    in uk taticu la vanzari e focusu nu stiu ce se streseaza astia cu golfu iar la fun to drive in segmentul compacta nepremium focusu e the best problemele lui sunt doar la calitatea materialelor interioare oricum mie mi se pare cam fortat sfarsitul acestui filmulete adica sau dat ceva bani la acei oameni care au comparat astra cu golf.
    2 13
  • frumoasa reclama pentru astra , pe cand un test adevarat sa vedem ce e capabila in comparatie cu golful?
    4 9
  • romani cocalari
    haa
    hopa ba cocalarule.stai calm tu cu golfu tau.Astra = Golf numa k la cata reclama si a facut vw e si normal k un cocalar ca tine sa creada k Golfu e mai bun ca Astra.aceeasi gandire de acu' 20 ani a romansului de rand.huaaaaaaaaaaaaaaaa.rusine.
    11 4
  • warrior
    cocalaru de mai sus
    du-te mah si te culca cand or ajunge celelalte hatch-uri golf-ul la general (tinuta de drum, dinamica, fiabilitate, punte spate independenta, finisaje) sa vorbesti

    fac pariu ca habar nu ai ca volkswagen are eroarea minima la capitolul electronica 0,0001 ca esti prea prost sa stii asa ceva

    du-te la loganu tau pa care ti-ai lipit sigla de m cocalarule
    hai jet
    1 12
  • ehe
    Opel , proprietatea GM sau a canadienilor ?
    2 5
  • @ warrior
    "fac pariu ca habar nu ai ca volkswagen are eroarea minima la capitolul electronica 0,0001 ca esti prea prost sa stii asa ceva
    "

    Nici eu nu stiam asa ceva. Inseamna ca sunt si eu prost ca si majoritatea de pe acest forum. Te rog sa ne luminezi pe noi aia prostii ce inseamna eroarea aia. La ce anume se refera. Vrem si noi explicatii detaliate.
    8 0
  • Oreste de la crevedia
    adevarul
    Mai lasatima ma cu Golfu vostru ma. Pentru cine nu stie VW Golf este de fapt un Talbot Samba cu alta caroserie. VW Golf este pintre cele mai proaste masini din lume si are o medie de fiabilitate de circa 2km de aceea daca cautati nu o sa gasiti Golfuri cu mai mult de 200-300 de km efectuati pentru ca se strica iremediabil dupa 500 de km. Nimeni nu a reusit de exemplu sa plece in concediu cu masini VW decat pe distante de ordinul sutelor de metrii.
    8 0
  • Florin
    fiabilitate
    Cred ca noi ramanii, facem atata caz de fiabilitate pentru ca pur si simplu am avut de-a face atata timp cu aceeasi masina pe care o reparam in fata blocului(cine avea varsta sa aiba masina atunci), o legam cu sarma si mai mergea inca 20 km dupa care o legam din nou.
    Eu cred ca in anii astia fiabilitate inseamna sa nu schimbi nimic la masina in afara de ceea ce recomanda constructorul pe timpul reviziilor.
    parerea mea.
    Bafta si nu mai fiti asa de rai ca nu sunteti proprietarii companiilor VW sau Ford sau mai stiu eu care. Sau poate sunteti platiti pentru reclama mascata???
    4 0
  • Sylver
    Hmm
    @warrior: golful are suspensie independenta spate? wow, ce inovatie. Nu ca nu ar mai fi inca vreo 6 modele de cls compacta ce au suspensie independenta. Si la dinamica stai calm, ca focus e peste golf de pilda. Dar aici vb de noua generatie de astra, un model complet nou (cu suspensie independenta, ca tot ai vb de asta), spre deosebire de G6 care e pe platforma de G5 f putin modificata. Iar chestia cu eroarea minima la electronica...asteptam detalii. Nu de alta, dar nu imi amintesc ca VW-ul sa fie vreun tanc la capitolul asta.
    6 1
  • AStra J
    Opel a fost primul producător auto care a introdus un sistem avansat de suspensie adaptivă în clasa compactă, prin intermediul actualului model Astra. Fiind montat prima dată la modelul Insignia şi constituind o raritate în acest sector, sistemul FlexRide oferă şoferului posibilitatea de a alege una din cele trei setări - Standard, Sport sau Tour - adaptându-se, în acelaşi timp, în mod continuu la schimbarea stilului de conducere şi a vitezei de efectuare a virajelor.

    Toate cele patru amortizoare sunt controlate electronic şi se adaptează în mod continuu, în interval de milisecunde, la condiţiile de drum curente, mişcările autovehiculului şi stilul individual de conducere. Acest lucru oferă şoferului mai multă stabilitate şi o siguranţă sporită în timpul conducerii.
    În plus, sistemul Opel FlexRide permite şoferilor să selecteze setări adaptate propriilor nevoi sau cerinţe pentru o anumită călătorie.

    Pe lângă faptul că oferă o experienţă mai plăcută la volan, sistemele inteligente Opel FlexRide oferă de asemenea mai multă siguranţă în situaţiile de urgenţă. La efectuarea unei manevre de evitare în modul Tour, mai mulţi senzori ai şasiului transmit aceste informaţii sistemului DMC, iar amortizoarele devin mai rigide în interval de o milisecundă, asigurând stabilitate maximă.
    6 0
  • Noul design al suspensiei spate Astra păstrează toate avantajele suspensiei cu manivelă faţă de cea multi-braţ. Printre acestea se numără cele referitoare la bagaje şi masă, un unghi de cădere a roţilor mai rigid, o curbură mai mică a punţii datorită înclinării laterale în timpul virajelor şi o fricţiune mai redusă a suspensiei. Adăugarea braţului Watts îmbunătăţeşte stabilitatea laterală

    In timpul efectuării de viraje, acesta reduce la minim devierea laterală, la fel ca suspensia multi-braţ modernă. Un avantaj suplimentar al braţului Watts este faptul că acesta reduce sarcinile pe bucşele punţii, pentru a permite unor bucşe mai puţin ferme să reducă zgomotele şi să îmbunătăţească izolaţia.

    Deci, AStra J nu are suspensie multilink spate, dar se pare ca au adus multe imbunatatiri suspensiei de pe Astra H si in plus, au mai adaugat sistemul FLEX RIDE (optional), care imbunatateste bine de tot stabilitatea pe viraje si ii da un plus de dinamica masinii.

    Sunt curios acuma, cu aceste noi sisteme de pe masina, cat e de aproape/departe de Focus, referinta la dinamica si tren de rulare in clasa compacta.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru