VIDEO: Toyota iQ devine caracter de litera

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 19.07.2009
Toyota promoveaza micutul model iQ intr-un mod inedit. Stef Van Campenhoudt si Happiness-Brussels au creat "Fontul Toyota iQ".

Agentia de publicitate Happiness-Brussels a creat o reclama de-a dreptul inedita pentru a promova modelul Toyota iQ. Cu ajutorul capturii motrice si impreuna cu micro-masina japoneza, specialistii au realizat asa numitul “Font Toyota iQ”.

In acest proiect a fost implicat si pilotul belgian de FIA GT3 Stef Van Campenhoudt, care a avut misiunea de a pilota masina de oras a constructorului nipon.

In cadrul filmarilor, designerii graficieni au folosit sisteme profesionale pentru captura video si un model Toyota iQ, pe suprafata caruia au fost atasate autocolante colorate. “Fontul Toyota iQ” se poate descarca de pe acest link.

 

iQ font - When driving becomes writing / Full making of from wireless on Vimeo.

via | jalopnik.com

Comentarii (5)

  • ...
    Modul in care au transformat programatorii datele generate de masina in font e foarte interesant si este o idee laudabila insa reclama per total mi se pare wast of time and money. De ce ? Pentru ca din start nu este o idee originala, asta a facut si BMW cu Z4 in reclama interzisa de australieni (parca) .. cu toate ca ei nu urmarea crearea unui font ... e evident de unde le-a venit ideea celor de la Toyota. Alta prostie mi se pare faptul ca au muncit atat sa genereze fontul asta "the hard way". What the hell ? Eu mi-am generat singur acasa font pe baza scrisului meu de mana. Puteau sa faca o filmare cu masina cand generaeaza o litera si atat, restul sa le faca ei pe pc. Sau puteau sa nu arate nimic si sa creeze ei un font specific. DE CE ASA DE GREU ?! :|
    2 3
  • toyota
    Totul e o mare reclama ce e asa de greu de inteles? Vor sa dea de inteles ca iq-ul lor e asa de manevreabil si de destept ca poate scrie orice litera din alfabet, cifra si semn de punctuatie... X_X
    1 0
  • @revo...
    Dude.... relaxeaza-te. Se numeste marketing.
    4 0
  • intrebare
    Ma intreb... Cat de plictisitoare sau cat de neinteresanta trebuie sa fie masina din toate punctele de vedere incat sa te trezesti intr`o dimineatza si sa iti spui.... "da... o sa imi cumpar o Toyota iQ pentru ca pot sa merg cu ea pe un traseu care ar face niste litere" ?
    si inca ceva.. daca oamenii din marketing de la Toyota chiar voiau sa impresioneze...puteau sa faca un font cu simboluri japoneze care au fost facute in acelasi mod cu noul iQ.
    0 1
  • CopelandGina25
    reply this topic
    That's cool that people can take the business loans and it opens up new opportunities.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru