Viitoarele modele Mini vor arăta complet diferit

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 25.01.2011
Mini va avea un design complet nou în viitor, iar una dintre schimbările majore va fi eliminarea vitezometrului montat pe centrul bordului.

Adrian van Hooydonk, responsabil de design la nivelul Grupului BMW, a declarat că MINI va primi un nou aspect în viitor. Noul şef de design al mărcii Mini, Anders Warming, are sarcina de a desena noul Mini Cooper. De data aceasta, design-ul va porni de la o foaie goală de hârtie, în ciuda faptului că trebuie să găsească un aspect echilibrat pentru modelul central al gamei constructorului de origine britanică. După cum a adăugat şi van Hooydonk, viitorul Mini Cooper este la fel de important pentru gama Mini precum sunt modelele Seria 3, Seria 5 şi Seria 7 la loc în gama BMW.

Potrivit unor surse, cei de la Mini vor să renunţe la vitezometrul montat central în favoarea unui design diferit. Întregul interior va fi schimbat, dar eliminarea vitezometrului central va reprezenta o schimbare importantă pentru marca britanică şi pentru modelele sale. Potrivit aceleiaşi surse, Adrian van Hooydonk a fost văzut la Salonul Auto de la Detroit în timp ce examina interiorul noului Hyundai Veloster, deşi nu există nicio legătură între cele două modele.

Ultima apariţie în materie de design a celor de la Mini este conceptul Paceman. Acesta a debutat la Salonul Auto de la Detroit şi reprezintă o versiune cu trei uşi a lui Countryman, dar cu un design schimbat subtil.

Cei de la Mini spun că au abordat un "design orizontal" în cazul lui Paceman, în timp ce Countryman a primit un "design vertical". Oficialii Mini nu au anunţat data la care vor introduce o versiune de producţie a acestui model, dacă acest lucru se va întâmpla.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru