Viitorul Infiniti M ar putea împărţi platforma cu Mercedes E-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 26.05.2010
Colaborarea dintre Grupul Renault-Nissan şi corporaţia Daimler ar putea fi dusă cu un pas mai departe, de data aceasta prin împărţirea de platforme între Mercedes-Benz şi Infiniti.

Odată cu noua alianţă Daimler-Nissan şi anunţarea unor colaborări extrem de strânse dintre cele două grupuri pe segmentul premium, o publicaţie niponă a sugerat în cel mai nou număr al său că Mercedes-Benz E-Klasse W212 şi-ar putea împrumuta platforma pentru viitorul Infiniti M şi viitorul Infiniti G. Pentru moment, aceste zvonuri nu au fost confirmate de oficialii vreuneia dintre cele două companii.

Pe de altă parte, oficialii Daimler şi Nissan au confirmat deja că modelele Infiniti vor primi motoare Mercedes-Benz cu patru şi cu şase cilindri pe viitor. Aceste propulsoare vor fi împărţite atât în versiuni otto, cât şi în versiuni diesel şi îi vor ajuta pe cei doi parteneri să facă economii în ceea ce priveşte costurile de dezvoltare şi producţie ale unor modele. Rămâne de văzut cum vor fi diferenţiate ulterior modelele celor doi paterneri, din moment ce vor avea aceleaşi motoare şi luptă pe acelaşi segment, bătălia urmând să aibă loc la nivel de design, finisaje şi performante dinamice.

Daimler şi Renault au confirmat deja că vor împărţi platforme pentru autoturisme mici, cum ar fi Smart forfour şi Renault Clio/Twingo. Premisele unei colaborări mai ample există deja, singurul lucru care le rămâne celor doi partenerii fiind să dezvăluie eventuala colaborare sau să infirme zvonurile ce anunţă aceste presupuse colaborări.

Rezultatul final va fi tot în favoarea consumatorilor, care vor primi acelaşi produs de calitate cu care s-au obişnuit, dar la un cost mai redus, sau cu beneficii mai mari în ceea ce priveşte calitatea şi performanţele.

Via | Carscoop

Comentarii (7)

  • Si uite asa o marca celebra se murdareste cu conceptul de globalizare.Ma gandesc ce gust amar or sa aibe posesorii de E-Klasse daca vor avea platforme comune.Sper sa sfarseasca alianta ca si cea cu Chrysler adica Daimler sa ii abadoneze.
    5 14
  • :)
    Subiectul a tot fost discutat si nu o sa insist asupra lui. Ce ma amuza este imaginea celor doi directori, mai exact fetele lor :D, parca ar fi Mos Nicolae si Iepurasul de Paste, niste caricaturi simpatice. Sper ca si la viitoarele stiri despre alianta nou formata Automarket sa puna aceeasi imagine, mie personal imi pune un zambet pe fata.
    3 8
  • :)
    Un pas inainte.
    10 0
  • @VST
    face ceva Infiniti pe VAG-ul tau mah !!
    12 1
  • As prefera sa vedem si noi macar un E-Klase pur Mercedes o vreme pentru ca cel vechi iesit din colaborarea cu Chrysler e plin de "bube" care atunci cand s-au remediat, la asfarsitul perioadei de viata a modelului, deja dusese in jos Mercedes in statisticile legate de fiabilitate.

    ...si ar mai fi de preferat ca Mercedes sa continue sa isi pastreze caracterul . Si Infinity M e o masina extraordinara, dar caracterul celor 3 masini e foarte diferit.
    4 2
  • @ excomunicatorul
    depinde pentru cine , nu?
    4 4
  • @RTI
    un pas inainte pentru ambele parti ! de ce? suma totala a economiilor pe care parteneriatul le va aduce pentru cei doi constructori este circa 4 miliarde de euro
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru