Viitorul Lexus IS va avea si o varianta break

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.03.2010
Lexus se gandeste sa exploateze mai bine generatia viitorului model IS. Japonezii vor lansa si o varianta break a acestuia, pentru a se putea bate cu A4 Avant si Seria 3 Touring pe Batranul Continent.

Lexus se pregateste sa lanseze in in scurt timp noua generatie a modelului IS, rival declarat pentru modele premium germane ca BMW Seria 3 si Mercedes C-Klasse. Lansata in 2005, cea de-a doua generatie a modelului japonez se apropie de final, modelul fiind programat pentru reinnoire in 2011.

Oficialii Lexus isi doresc insa o strategie diferita pentru noul model, IS urmand sa ofere de aceasta data si o varianta break, tip de caroserie foarte apreciat in Europa. Japonezii au luat aceasta decizie dupa ce vanzarile modelului au avut de suferit pe Batranul Continent, Lexus fiind incapabil sa se bata cu nume precum Seria 3 Touring si A4 Avant.

In aceste conditii, decizia de a oferi si o varianta break a modelului este destul de plauzibila, un IS cu portbagaj mai mare urmand sa adopte numele stramosului sau din prima generatie, si anume SportCross.

Viitoarea generatie a modelului IS ar putea fi disponibila doar in versiune hibrida, alaturandu-se astfel celorlalte doua modele Lexus care au adoptat trendul ecologist: HS250h si CT200h.

Daca previzunile se vor adeveri, viitorul versiunii de performanta IS-F ar putea fi pus sub semnul intrebarii.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru