Viitorul lui BMW X4 este incert

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.06.2011
Surse din cadrul BMW anunţă că viitorul X4 trece prin modificări drastice, care ar putea duce fie la anularea proiectului, fie la amânarea datei de lansare.

BMW lucrează de ceva vreme la un model pe nume X4. În primă fază, acesta trebuia să preia platforma lui X3 şi să devină fratele mai mic al lui X6. Nemţii au creat şi un prototip, care oferea patru locuri, dar asemănarea dintre acesta şi X3 a fost prea puternică, aşa că s-a decis schimbarea direcţiei în care merge proiectul. Sunt şanse ca BMW să renunţe la acest model, deşi unele zvonuri sugerează un design nou şi un interior diferit. Cei de la BMW ar putea să-l transforme pe X4 într-un amestec între X3 şi X5, care să fie mai manevrabil, mai agresiv şi cu o serie de trăsături distinctive.

Iniţial, BMW X4 urma să se adreseze publicului care îşi dorea un vehicul sportiv, cu o poziţie la volan ceva mai înaltă, axat mai mult pe performanţă şi mai puţin pe un spirit practic. Preţul modelului ar fi fost mai mic decât cel al fratelui X6. Modelul ar urma să fie produs exclusiv în cadrul uzinei americane Spartanburg, din Carolina de Sud. Potrivit Autocar, care cita o sursă anonimă în luna aprilie, consiliul director BMW nu a luat încă o decizie oficială, însă succesul de care se bucură acum X6 demonstrează că publicul este în continuare interesat de SUV-uri sportive.

Indicativul X4 ar putea fi însă folosit şi pe un alt model, complet nou, care va primi abrevierea SAS, de la Sport Activity Sedan.

Dupa cum o sugerează şi numele, modelul ar putea fi un sedan cu patru uşi, destinat ieşirilor în off-road, plasat undeva pe piaţa crossover-elor. Această ultimă informaţie nu pare a fi plauzibilă, având în vedere succesul pe care l-ar putea avea un frate mai mic al lui X6.

Via | EGMCarTech

Comentarii (2)

  • X4
    Va rog eu nu mai dati copy p[aste din surse ciudate sa va iasa stirile la numar.
    PROIECTUL A FOST STOPAT DEFINTIV DE BMW. SE VA FACE DOAR SERIA 3 GT. NU MAI DATI CU PRESUPUSUL PE LUCRURI DEJA STIUTE. E PENIBIL.
    6 2
  • gilica
    zorro d ont ...te supara
    bina macar ca nu au pus o poza de la mercedes....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru