Viitorul Mercedes S-Klasse va avea doar versiuni hibride in SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 29.03.2010
Mercedes se gandeste sa ofere doar versiuni hibride ale viitoarei generatii S-Klasse pe piata din SUA. Singura optiune cu motor conventional pe benzina va ramane cea AMG.

Esential

295 de cai putere dezvolta motorul pe benzina instalat pe S400 Hybrid.

Mercedes intentioneaza sa schimbe strategia de dezvoltare a modelului S-Klasse pe piata din Statele Unite. Constructorul german isi doreste o viitoare generatie a modelului de lux disponibila doar cu un tren de rulare hibrid, excluzand astfel optiunile conventionale pe benzina.

Desi pe piata din Europa nava amiral vine si cu o serie de motorizari eficiente pe motorina, Mercedes nu va adopta aceeasi strategie si peste Ocean, unde publicul este orientat catre versiunile pe benzina. De altfel, in acest moment, constructorul din Stuttgart vinde peste Ocean doar optiuni de top ale limuzinei premium: S550 cu motor V8 de 382 de cai putere si S600 animat de un V12 bi-turbo.

Singura alternativa eco este versiunea hibrida S400, care vine cu un motor V6 de 3.5 litri si 295 de cai putere, asistat de o unitate electrica. Modelul ecologic si succesul de care s-a bucurat in randul vedetelor de la Hollywood ar putea duce la o decizie unanima de a vinde noua generatie doar cu motorizari hibride in Statele Unite.

Membrii consiliului de conducere urmeaza sa aprobe decizia.

Singura versiunea care nu va fi afectata de o eventuala masura a consiliului de conducere este cea de performanta, AMG, care va continua sa existe in SUA, fara sa apeleze la motoare auxiliare electrice.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • Probabil AMG o sa foloseasca un KERS :) . . . ca tot este asa un "trend" de a face hibride
    1 0
  • in SUA
    In curand isi vor cumpara americanii Tico, Matiz si Loganul indian, asa a zis cineva, imi scapa acum numele.
    2 1
  • cirese
    Marketing
    Inca o dovada, daca mai era nevoie , ca unii producatori stiu sa se muleze foarte bine pe tendinte si stiu sa vanda ce se cere si cand se cere. Jos palaria pentru strategia celor de la Mercedes... Poate ar trebui sa invatam si noi cate ceva, si asta nu numai pe piata auto...
    Cat despre toti inginerii, testerii si designerii care isi dau cu parerea mai mult decat des pe forum... mai cititi cate o carte, vedeti un film, faceti orice numai lasa-ti-ne aerul respirabil...ca ne-am cam saturat de voi
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru