Viitorul Mini Broadspeed va ataca piata lui Audi TT

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 17.08.2009
Mini isi doreste un rival impotriva lui Audi TT si il va avea probabil foarte curand, imediat dupa ce da nastere roadsterului Speedster. Modelul va fi un coupe si se va numi Broadspeed.

Despre surprizele pe care MINI la pregateste anul acesta la Salonul Auto de la Frankfurt am mai vorbit, roadsterul Speedster fiind deja confirmat ca vedeta a standului britanicilor.

Se cunoaste de asemenea si faptul ca decapotabila sportiva va naste si un frate cu acoperis fix, botezat Broadseed, in cinstea legendarului Broadspeed GT Coupe din 1966, model care a ramas in istorie pentru puterea sa de la vremea aceea, mai exact cei 90 de cai de sub capota.

Coupe-ul contemporan ar urma sa porneasca o cursa de urmarire a deja consacratului Audi TT. Desi la prima vedere nu pare un candidat destul de puternic, versiunea John Cooper Works ar putea sa ofere o doza de adrenalina si dinamism, atribute necesare unui model din acest segment. Cei peste 200 de cai putere, pe care ar urma sa-i ofere versiunea de performanta, promit un sprint de la 0 la 100 de km/h in aproximativ sase secunde.

Pentru cei care isi doresc doar un look sportiv, fara pretentii de putere, Mini va oferi si versiuni Cooper, Cooper S si Cooper D.

In aceste conditii ne putem astepta la un pret mai accesibil al coupe-ului sportiv, situat undeva la 22.000 de euro.

Viitoarele Mini Broadspeed si Speedster vor fi ultimele modele pe care constructorul britanic le va dezvolta pe platforma R57 si care vor folosi actuala gama de motorizari.

via | Autoblog

Comentarii (3)

  • Stelian_Opincariu
    Cand castig la loto asta o sa fie prima mea masina cumparata. O sa scap in sfarsit de bicicleta.....:)))
    3 9
  • Acum, ca e la moda,...
    ...asteptam ca Mini sa scoata si un SUV si un coupe cu patru usi :))
    3 3
  • frumos, spectaculos
    nu e de nasul tuturor mucosilor!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru