Viitorul S-Klasse hibrid ar putea avea un consum de doar 3 litri la suta

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.03.2010
Versiunea hibrida a lui S-Klasse ar putea avea un consum de 3 litri de carburant la 100 kilometri, iar autonomia in modul electric este de 32.2 kilometri.

Viitorul Mercedes S-Klasse Plug-in Hybrid ar putea sa consume doar 3 litri la 100 kilometri daca va prelua trenul de propulsie al conceptului. Modelul este echipat cu un V6 de 3.0 litri cu injectie directa si piezoinjectoare care este asistat de un motor electirc de 60 CP. Bateriile acestui hibrid pot fi incarcate atat de motorul cu ardere interna, cat si de la o priza de curent alternativ.

S-Klasse Plug-in Hybrid ar avea o autonomie de 32.2 kilometri in modul 100% electric, in care ar putea merge cu viteze de pana la 109 km/h. Cei de la Mercedes-Benz nu au dezvaluit informatii despre performantele dinamice ale acestui model si nici un pret informativ al acestuia. Pe de alta parte, seful departamentului de dezvoltare de la Mercedes-Benz, Dr. Thomas Weber, a dezvaluit informatii despre noul SLS AMG eDrive.

Se pare ca versiunea electrica a lui SLS este creata special pentru distante scurte, deoarece inginerii Mercedes au descoperit faptul ca majoritatea clientilor nu folosesc un SLS pentru o distanta lunga, ci pentru distractie in weekend.

Tocmai de aceea, versiunea electrica a lui SLS AMG are o autonomie de 201 kilometri. Modelul are patru motoare electrice, fiecare amplasat intr-o roata si ofera un total de 800 Nm. Mercedes-Benz a realizat o versiune electrica a acestui model sport deoarece o versiune hibrida ar fi crescut semnificativ masa totala a modelului si ar fi afectat distributia greutatii si centrul de greutate.

Via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • 3 litri pe fiecare roata banuiesc :)
    vad ca si astia de la mercedes au imprumutat vrajala de la haaaaaaudi care afisa cuplu nu stiu cate mii de nm la roata :) cam asa o sa fie si cu mertanul asta, o sa ia 3 litri/suta de metri/roata. vreti motoare tari cu consumuri mici??? alegi bmw si aia e!
    3 13
  • @BurningFlame
    eu cred ca va consuma 3 litri pe fiecare cilindru.............
    in ziua de azi numa masinutzele gen polo smart si altele din segmentu mic si mijlociu se apropie de 3 litri pt 100/km
    6 5
  • AndreiRN
    BRAVO
    Mare este invidia celor mai inapoiati dar asa a fost de cand se adapostea omul in pestera. Oricum MBZ a ales directia data de Toyota si vom vedea din ce in ce mai multe hibride/electrice pe stada mai ales ca energia pt un plin costa cam $2.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru