Viitorul Subaru Tribeca va fi dezvoltat împreună cu Toyota

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 05.01.2011
Subaru se va folosi de ajutorul şi experienţa Toyota pentru a dezvolta viitoarea generaţie a SUV-ului Tribeca. Japonezii vor pune la punct o bază tehnologică comună.

După ce şi-au oferit suport reciproc pentru dezvoltarea unui coupe cu propulsie posterioară, aşteptat încă pe piaţă, Subaru şi Toyota se gândesc să extindă limitele parteneriatului lor. Mai multe voci susţin că viitoarea generaţie a modelului Tribeca ar putea să se nască sub steaua norocoasă a celor de la Toyota.

Cel mai mare producător auto mondial ar urma să ofere conaţionalilor experienţa dobândită pe segmentul SUV-urilor mari. În aceste condiţii, Subaru şi Toyota vor putea să dezvolte împreună o bază mecanică comună, asemănătoare celei elaborate pentru coupe-ul sportiv. Noua generaţie a actualului Tribeca este aşteptată abia în 2013, timp suficient pentru a pune bazele unei noi platforme.

Potrivit primelor speculaţii, viitorul Tribeca ar urma să împartă aceeaşi mecanică cu Toyota Highlander. Apropierea ar putea aduce chiar şi un tren de propulsie hibrid pentru Subaru, împrumutat de la divizia de lux Toyota, mai exact de la Lexus RX.

Rămâne de văzut şi până unde vor merge cei de la Subaru cu adoptarea soluţiilor tehnice impuse de Toyota.

Japonezii nu vor risca probabil să estompeze tradiţia motorului boxer aşezat în poziţie longitudinală, ceea ce înseamnă că naşterea unor compatibilităţi alături de Toyota şi Lexus va fi un proces foarte complex. 

via | autoblog

Comentarii (1)

  • mare noutate
    Pai Toyota este actionar la Subaru... Asa ca nu-i nicio noutate...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru