Volkswagen ar putea dezvolta o versiune R a lui Polo, de peste 200 CP

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.05.2011
Debutul în WRC al celor de la Volkswagen ar putea da naştere unei versiuni R a lui Polo, informează englezii de la Autocar.

Odată cu anunţul debutului în WRC din 2013, cei de la Volkswagen ar putea dezvolta o versiune R a lui Polo. Respectiva versiune ar beneficia de o promovare de excepţie în WRC, iar segmentul subcompactelor de performanţă este destul de interesant. Practic, cu o sumă de maximum 20.000 de euro, un client are de făcut o alegere înteresantă pe aria de peformanţă a acestui segment, iar concernul Volkswagen are deja două modele în ofertă în acest sens – Fabia RS şi Polo GTI.

În cazul în care Polo va primi o versiune R, sugerată şi de denumirea modelului de WRC – Polo R WRC , subcompacta de performanţă din Wolfsburg va avea un preţ mai mare de 20.000 de euro. Actualul Polo GTI costă 19.210 euro cu TVA inclus în România, iar versiunea cu cinci uşi a acestui model are un preţ de pornire de 19.647 de euro cu TVA inclus. Între timp, Volkswagen Golf VI GTI porneşte de la 26.348 de euro cu TVA inclus, respectiv 27.182 euro pentru versiunea cu cinci uşi. Debutul versiunii R este aşteptat să aibă loc abia după ce începe programul de WRC al nemţilor, nu înainte, deci debutul unui asemenea model va avea loc în 2013.

Viitorul Volkswagen Polo R ar putea fi echipat cu o versiune îmbunătăţită a propulsorului 1.4 TSI, care foloşeşte atât un compresor mecanic, cât şi o turbină. Cei de la Volkswagen spun că au intrat în WRC graţie noilor reglementări, care îi obligau să utilizeze motorizări apropiate de cele folosite în producţia de serie.

Fără acest element, cei de la Volkswagen nu ar fi intrat în motorsport. Ne putem aştepta ca viitorul Polo R să aibă tracţiune integrală, pentru a justifica costurile de dezvoltare al lui Audi S1, construit tot pe o platformă de Polo.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • @
    Este o masina pentru gusturile mele:
    1.4TSI+peste 200CP+4MOTION+FULL OPTION= SUPER VW !

    PS: stiu ca o sa apara un carcotas, care o sa ma contrazica :)
    8 1
  • Bogdan
    Dar despre Polo GT ce se mai aude.
    Mai devreme decat POLO R ar trebui sa vina - conform unor stiri de pe la inceputul anului - Polo GT. Acelasi 1.4 TSI la doar 150 CP. Si poate si cutie manuala.
    Avand in vedere ca modelul a fost lansat in 2009 este posibil ca facelift-ul sa vina in a doua parte a anului 2013. Dupa care, spre sfarsitul anului, ar putea aparea si Polo R.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru