Volkswagen pregateste un Golf cu trei cilindri

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.05.2009
Volkswagen va folosi mai multe motoare cu trei cilindri pe modelele sale, ca parte a noii sale strategii de downsizing. Primul model care va folosi noul propulsor este Golf.

Volkswagen se pregateste sa introduca un nou propulsor cu trei cilindri in gama sa. Acest motor va fi introdus pe Golf si probabil si pe alte modele ale constructorului german. Ulterior, VW ar putea introduce si o versiune hibrida a modelului Golf, ce va folosi tehnologia prezentata pe conceptul Twin Drive.

Versiunea hibrida a lui VW Golf ar putea fi vanduta doar pe piete cum ar fi cea din Statele Unite ale Americii si China, dar ar putea fi adusa si in Europa daca cererea pentru acest model este suficient de mare. Spre deosebire de un hibrid conventional, Golf Twin Drive este propulsat de motorul electric, pe cand motorul cu combustie interna este folosit pentru a suplementa necesarul de putere al vehiculului.

Volkswagen va testa 20 de Golf-uri Twin Drive impreuna cu guvernul german pentru a investiga viitorul mobilitatii personale. Energia electrica folosita pentru a incarca acumulatorii acestor modele va fi generata doar din surse precum energia vantului si energia apelor. Primele teste efectuate de Volkswagen au relevat faptul ca Golf Twin Drive poate realiza un consum mediu de 2.5 litri la 100 kilometri parcursi.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru