Volkswagen Touran va fi mai uşor şi mai eficient din 2014

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 22.05.2012
Volkswagen vrea să-l facă pe viitorul Touran unul dintre cele mai eficiente modele din segmentul său, anunţă nemţii de la Auto Motor und Sport.

Volkswagen Touran, unul dintre cele mai bine vândute modele din segmentul său, se pregăteşte de o nouă generaţie. Succesorul său va utiliza platforma MQB şi va debuta în 2014, anunţă nemţii de la Auto Motor und Sport. Potrivit primelor informaţii, viitorul VW Touran va fi cu aproximativ 100 de kilograme mai uşor decât actuala generaţie şi va avea dimensiuni apropiate de acesta. În schimb, cei de la Volkswagen vor aplica un design mai sportiv şi ar putea oferi şi o versiune cu ampatament mărit, spun unele surse.

Interiorul viitorului Touran va beneficia de o listă mai lungă de dotări standard şi ar putea fi oferit şi cu sistemul EasyFold de pliere a scaunelor. Cel mai probabil, ceasurile de bord şi ornamentele vor fi preluate de la fraţii săi din gama Volkswagen, cu modificările de rigoare. În ceea ce priveşte motorizările viitorului Touran, primele zvonuri anunţă şi o versiune 1.4 TSI de 140 CP, care va fi oferită în compania unui sistem de dezactivare a cilindrilor pentru a reduce consumul cu 0.4 litri la sută.

În prezent, cel mai eficient Touran poartă denumirea BlueMotion şi este echipat cu un motor 1.6 TDI de 105 CP. Modelul are un consum mediu de 4.6 litri la sută, redus cu 27% faţă de generaţia precedentă.

Emisiile de CO2 ale lui Touran BlueMotion sunt de 121 grame pe kilometru. Versiunile pe benzină ale noului Touran beneficiază de tehnologii BlueMotion, cum ar fi sistem start-stop sau sistem de recuperare a energiei de frânare. În cazul versiunii de 1.2 litri şi 105 cai putere, rezultatele sunt cât se poate de concludente: consumul scade la 5.9 litri iar emisiile la 139 g/km.

Via | AMS

Comentarii (1)

  • lucian
    vw touran
    eu am de 1,9 tdi din 2005(an de fabr.) dar sunt f.f.f. multumit si calitate si consum !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru