Volkswagen vrea să vândă 8 milioane de maşini până la sfârşitul anului

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.07.2011
Volkswagen şi-a fixat un target îndrăzneţ pentru finalul lui 2011 - 8 milioane de maşini vândute la nivel global - încurajat de evoluţia primelor şase luni.

Esential

4 milioane de unităţi a vândut grupul Volkswagen în primele şase luni ale anului.
2.5 milioane de maşini a vândut brandul Volkswagen în primele şase luni ale anului.

După ce a vândut patru milioane de maşini în primele şase luni ale anului, Volkswagen are planuri mari până la sfârşitul lui 2011. Într-un interviu acordat ieri, Martin Winterkorn, preşedintele Volkswagen, a declarat că se aşteaptă ca cifra să se dubleze până la finele anului, în condiţiile în care în 2010, numărul total de unităţi vândute s-a oprit la 7.3 milioane.

Winterkorn se bazează pe creşterea cererii în China, vestul şi estul Europei, dar şi în America de Sud şi de Nord. Pe aceste pieţe, grupul german a continuat să înregistreze o evoluţie constantă, care îl face să spere că în următorii ani va reuşi să detroneze Toyota în topul celor mai mari producători auto.

În intervalul ianuarie-iunie, brandul Volkswagen a reuşit să livreze 2.5 milioane de unităţi la nivel mondial, ceea ce este echivalentul unei creşteri de 11.8 procente comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Evoluţia VW este de două ori mai bună decât cea a pieţei auto la nivel mondial.

Winterkorn a vorbit şi despre posibilitatea inaugurării unei uzine Audi în Statele Unite.

Deşi o decizie nu a fost luată în acest sens, ideea unei fabrici americane a fost deja luată în considerare de membrii consiliului de conducere.

via | reuters

Comentarii (10)

  • gerhard mayer
    Se bazeaza si pe recenta achizitie de actiuni de la MAN,VW devenind cel mai mare constructor de autocamioane din Europa.
    5 4
  • VW
    Cei de la VW vor sa faca ce n-a reusit Hitler (de care se leaga inceputurile istoriei lor) si anume sa cucereasca lumea.......vad ca la cam iese!
    7 8
  • in primul rand le trebuie reimprospatata marca Seat! Seat Leon si Altea sunt deja prea vechi.Apoi Ausi A3 este si el arhaic.Cum vrea VW sa vanda 8 milioane de masni fara o gama mai fresh?
    8 9
  • o sa vanda la cati prostalai si tarani pentru care vw e Dumnezeu exista pe lumea asta or sa vanda cat isi propun , degeaba au modele alea aproape neschimbate de 10 ani doar putin pe la faruri si stopuri si cum zici si tu noul rs3 e de fapt vechiul a 3 cu alt motor dar uite ca.... bv lor ca le merge
    8 13
  • dan_grc
    Sa se bucure acum de aceste cresteri, nu doar ei, toti care cresc acum, pt ca intr-un an, doi, nu va mai avea aproape nimeni astfel de cresteri, o noua criza este iminenta
    1 2
  • pt gts
    bai frate care tot e treaba cu designul asta?ma voi cand mergeti cu masina o impingeti de la spate sa-i admirati desingnul,sau stati in interiorul ei si miscati de un volan?eu nu stiu care e mai taran,un om care isi cumpara un vw care ofera cea mai buna calitate si tehnologie de departe la pretul ei,sau un pampalau ca tine care isi cumpara masina pt felul cun arata.
    5 3
  • Da........
    sa nu uitam si de pietele din Rusia si Brazilia unde Fox se vinde ca painea calda.......
    2 1
  • @autostiutori
    Auziti mai desteptilor? Care e problema voastra daca baietii sunt destepti si nu modifica decat ce e necesar? De ce sa faci ceva de la zero cand nu esti sigur si e prea scump sa faci asta. A3 este un model vechi CA SASIU in rest majoritatea pieselor nu mai sunt la fel. Am A3 si am mai avut si credeti-ma ca exista o mare diferenta. Si vorba lui toteu tu cumpara ledurile si super tehnologiile de pe anumite marci care lanseaza acelasi model NOU odata la 3 ani ( e tot vechi dar esti tu fraier si crezi ca e nou). Noile A4 A5 A6 A7 si A8 au totul nou de la sasiu la propulsoare (motoare in caz ca nu stii ce inseamna propulsor) :).
    2 1
  • toteu
    bine ma ia-ti tu 10 passat-uri si golf-uri si sa fie toate roz daca nu conteaza cum arata . deci la tine daca interiorul e cat de cat acceptabil exterior-ul nu conteaza ? dobitoc indoctrinat ce esti tu te vezi ce prostii debitezi ? =)))
    1 1
  • GTS
    ma cunosti ca sa imi spui ca sunt dobitoc? stii de ce aceasta tara este in cacat? pentru ca e plina de prosti destepti. :)

    da, in continuare pana voi considera ca trebuie sa schimb acest aspect, imi voi cumpara doar masini VAG si preferabil audi? Nu iti convine? Tough luck sau ghinion. Fugi tu si iati un rolls :).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru