VW a prezentat un Passat pe hidrogen in Los Angeles

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 19.11.2008
Volkswagen a prezentat la Salonul Auto din Los Angeles un model Passat alimentat cu hidrogen.

Esential

120 cai putere dezvolta motorul electric al lui Passat Lingyu.

Volkswagen a creat in parteneriat cu Shanghai Auto un vehicul alimentat cu celule de combustibil pe hidrogen. Modelul este un Passat Lingyu si va fi folosit pentru a promova mobilitatea prin energie alternativa. Productia modelului va demara in cursul anului 2010.

Celulele de combustibil cu care este echipat Passat Lingyu au fost dezvoltate in colaborarea dintre Shanghai Auto-Volkswagen, universitatea Tongji si compania Shen-Li High Tech, din Shanghai. Trenul de rulare ecologic consta intr-un motor electric de 120 cai putere care este alimentat de baterii litiu-ion, incarcate la randul lor de o celula de combustibil care dezvolta 75 CP. Cu aceasta motorizare ecologica Passat Lingyu poate atinge 150 de km/h si poate parcurge 305 kilometri cu un singur rezervor de hidrogen.

Passat Lingyu nu este singurul vehicul alimentat cu hidrogen de la Salonul Auto din Los Angeles. Kia va prezenta Borrego, un SUV alimentat cu hidrogen. Motorizarea lui Borrego dezvolta 154 cai putere si ii ofera o autonomie de 685 kilometri, obtinuta cu ajutorul celor trei rezervoare de hidrogen de la bord.

Via | MotorAuthority

 

 

Comentarii (2)

  • Crysty
    Passat
    Nu ati gasit si voi o poza cu modelul nou?
    0 0
  • lapusneanu
    spre bine
    foarte interesant. cind va veni si ziua cind pe strazivor circula numai masini pe hidrogen?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru