Opel Zafira: familistul german a ajuns la o nouă generaţie

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.05.2011
Opel a dezvăluit astăzi noua generaţie a modelului Zafira. Monovolumul adoptă designul conceptului de la Geneva şi vine cu un spaţiu interior mai generos.

Deşi mai sunt câteva luni bune până la debutul Salonului Auto de la Frankfurt, Opel a decis să nu mai prelungească aşteptarea fanilor săi şi a publicat primele imagini şi informaţii ale noii generaţii Zafira. Numele monovolumul primeşte acum şi extensia Tourer, pentru a se diferenţia de vechiul model, pe care nemţii au decis să îl mai ţină pe piaţă.

Modelul de familie, ajuns deja la a treia generaţie, preia designul conceptului prezentat în această primăvară la Geneva. Partea frontală păstrează designul de tip bumerang al blocurilor optice şi al spoilerului, în timp ce profilul adoptă acelaşi stil muscular.

 

INTERIOR MAI GENEROS

Versiunea de serie moşteneşte liniile conceptului şi la interior, unde regăsim multe influenţe de la celelalte modele Opel. Noi niveluri de echipare şi personalizare vor fi disponibile, alături de un acoperiş panoramic, care se întinde pe toată lungimea maşinii.

Noua generaţie preia versatilitatea vechiului Zafira şi îmbunătăţeşte sistemul de mobilitate al scaunelor Flex7. Acum, pasagerii de pe al doilea rând de scaune beneficiază de o reglare individuală precum şi de o setare Lounge, care rabatează spătarul scaunului din mijloc pentru a-l transforma în cotieră pentru celelalţi pasageri.

Potrivit oficialilor Opel, Zafira dispune de o capacitate a portbagajului de 710 litri atunci când în interior sunt doar 5 persoane.

Atunci când se rabatează şi bancheta spate, capacitatea portbagajului creşte până la 1840 de litri. Spaţiul generos se datorează în mare parte creşterii în dimensiuni a modelului german. Zafira beneficiază acum de o platformă nouă, care oferă un ampatament de 2760 mm, cu 57 de mm mai mare decât în cazul vechii generaţii.

 

MOTORIZARI CU SISTEM START-STOP

Noul Zafira va fi oferit publicului din Europa cu trei derivate ale motorului diesel 2.0 CDTI, una de 110, una de 130 şi una de 165 de cai putere. pentru cei care preferă benzina, Opel oferă unitatea Ecotec de 1.4 litri, în versiunile de 120 şi 140 de cai putere.

Toate motorizările diesel şi benzină vor fi oferite împreună cu noul sistem start-stop dezvoltat de Opel, pentru a reduce consumul. La câteva luni după lansarea pe piaţă, Zafira va primi şi o versiune Ecoflex, şi una pe gaz natural, şi una pe GPL precum şi un nou propulsor pe benzină.

Potrivit comunicatului oficial emis de Opel, oficialii din Russelsheim au decis să continue şi comercializarea actualei generaţii Zafira, ca o variantă mai accesibilă a noului model.

Comentarii (14)

  • daniel
    despre Zafira
    Cei de la Opel au reusit sa faca o masina unica, frumoasa, care in aceeasi timp este si practica. Bravo!
    32 4
  • Zafira
    Chiar frumoasa. Daca va avea un pret modest va fi un succes.
    32 3
  • Nu imi place.Este prea mare.Cum sa parchez asa ceva?
    1 44
  • DAN_GRC
    @Mirela
    Pai f simplu, faci 20 de manevre, si cand termini o lasi la un metru de bordura,cum fac multe dintre femei...iar sunt misogin
    36 2
  • @Mirela
    Iti iei un C-max ca ala parcheaza singur :)

    Arata acceptabil masina pt ceea ce se vrea a fi.
    Totusi imi place mai mult cmax-ul celor de la ford .
    13 21
  • oficialii opel din ingolstadt!!??!!
    "oficialii din Ingolstadt au decis să continue"... sa mutat oare Opel in Ingolstadt ? Si noi care credeam ca acolo sunt oficialii Audi...
    19 0
  • gogaie
    auto import
    ai dreptate opel are sediu in russelheim
    15 0
  • Simion
    a fost si ramane cel mai bun din clasa si de data asta are un design futurist si sportiv care ma atrage si pe mine desi nu am 5 sau 7 membrii in familie :d bv opel ,imi place ca in ultimii ani au venit cu schimbari radicale de design de la o generatie la alta ,asta inseamna evolutie nu ca alte marci concurente...se stiu ele
    13 4
  • ramona_popa1975
    indrazneata
    am un opel zafira,1.9 tdi,120cp din 2006...a fost dragoste la prima vedere...cnd am urcat la volan la showroom am stiut ca e masina potrivita pt familie...ofera confort,stabilitate,consum f bun...insa aceasta noua vine cu un design deosebit si cu mai multe tipuri de in raport cu motorizari...pretul sper sa fie in raport cu calitatea acestora!imi doresc una!cat priveste parcarea acesteia...am permis de BZ nu de AG!
    13 4
  • ramona_popa1975
    insa de la a mea as opri doar modelul schimbatorului de viteze...gen mansa de avion...
    10 2
  • Marian
    Foarte frumoasa masina,chiar si pentru cei care nu au familii numeroase.Va avea ca optiune sistemul FlexFix de transport al bicicletelor?
    2 2
  • Mirela, tu vei sta in spate sau cel mult in dreapta.
    3 1
  • Renault face cele mai bune monovolume
    Zafira n-a fost niciodata cea mai buna din clasa. Cine poate sa faca cele mai bune masini decat inventatorul monolumului, adica Renault >?
    1 2
  • ia-ti ma loganu' by renou' si du-te tare ... cum sa compari opel cu ...renou'? pai zafira e lider pe segmenet de 10 ani si vii tu cu prostiile tale .dc? ca ai tu renou ? cine dreacu' cumpara piramidele alea in forma de fier de calcat ? sunt la fel de vandute ca renault vel satis =)))) are si scenic o versiune sportiva cum e opc ? mda...lasa-ne
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru