OFICIAL: Infiniti Etherea, compactul cu design revoluţionar

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.02.2011
Infiniti va aduce la Salonul Auto de la Geneva conceptul Etherea, o expunere futuristă a unui viitor model compact de serie. Designul este inspirat de conceptul Essence.

Primele imagini ale conceptului pe care Infiniti l-a pregătit pentru Geneva vor face să exulte fanii constructorului japonez. Liniile trasate de studioul de design japonez reuşesc să surprindă din nou, chiar dacă ele se inspriă foarte mult din conceptul Essence.

Botezat Etherea, conceptul diviziei de lux Nissan, anticipează un model de serie compact, practic viitorul entry-level al gamei constructorului japonez, dedicat publicului tânăr. Designerii au încercat să combine stilul unei berline coupe cu cel al unui hatchback şi al unui crossover, pentru a rezulta un concept inovativ cu linii atrăgătoare.

Cu o lungime de aproximativ 4.4 metri, conceptul nipon nu trădează prea multe secrete privind trenul de propulsie, aceste detalii urmând să fie făcute publice abia în cadrul Salonului de la Geneva.

Dacă judecăm după speculaţiile anterioare, sub caroseria futuristă se va afla un motor de origine Mercedes, graţie acordului încheiat între Renault-Nissan şi Daimler.

Cel mai viabil candidat pentru propulsia punţii anterioare rămâne motorul pe benzină de 1.8 litri şi 204 cai putere.

via | Infiniti

Comentarii (15)

  • Opinie
    Frumos si interesant. Din fata zici ca-i un personaj din Cars.
    23 0
  • imi place
    foarte original :)
    13 0
  • tomita
    la poza 3/4 din spate am toata admiratia. arata superb conceptul asta. liniile atat de agresive, fluide, puternice. blocurile optice spate superbe.
    dar cand ajung la partea frontala ma izbesc de unstil provenit din noul FX. si nu ma mai impac asa de bine. arata ca o moaca de femeie. aaarrgghh. no way. e prea "dulce", "suava". sunt niste linii care se contureaza frumos, dar overall prea e feminin. nici nu FX-ul nu sunt prea incantat dar parca e mai rechinos, si poate fi inghitit ca brutal.
    in fine, sa vedem modelul final. ma astept sa vad si un hibrid care sa fie generat in modelul de serie pt ct200h, care vine de asemenea cu un 1.8l + motorisca
    de asemenea haionul spate e mult prea rotunjit, si stim prea bine experienta TT generatia 1. (chiar daca infiniti are acel "eleron" subtil plasat pe portbagaj.)
    de asemene aobserv ca este un model cu haion in 2 volume si nu o berlina in 3.
    probabil, pret de pornire de sub 30k euro. 25k in versiune simpla si 28 ca hibrid. desi cred ca va fi DOAR hibrid cu motorul de 1.8
    0 7
  • zarnesteanu
    Ai dreptate
    Mater imi vine primul in minte cand il vad.

    De ce nu ma mai surprinde nimic la urinity? Norocul lor Mercedes le mai aduce un pic de prestanta.
    2 25
  • BaditzaEx
    f interesant
    era cazul sa mai vedem si altceva ..., un design mai avangardist fata de atatea nemtzelarii FADE, sa speram ca va avea si un pret atragator + o gama mai diversificata de motorizari ( incluzand un diesel rafinat ), a.i. sa poate deveni o alternativa solida
    12 3
  • semtex
    @zarnesteanu
    Zarnastene tu te-ai mai facut de ras si in alte dati cu aprecieri prostesti legate de Infiniti... dar tu ca un priceput asa cum te crezi, ar trebui sa stii ca BMW e mai degraba concurent direct pt Infiniti, decat Mercedes... contra-oferta japoneza pt Mercedes e Lexus, nu Infiniti.

    De ce crezi ca a fost posibil parteneriatul Daimler-Renault-Nissan ?
    12 3
  • Firuta de la Pod
    Am un mesaj pentru toti de mai sus--NU TOT CE APARE NOU ESTE DE CALITATE SI FRUMOS!- Voi sunteti genu in mometul in care apare ceva nou ziceti" uau ce frumos" cand defapt este ceva naspa
    4 16
  • Oribil
    De ce prefera japonezii sa aduca motoare nemtesti pe masinile lor?

    Oribila masina,
    5 20
  • eagle eye
    5 0
  • Infiniti
    superba!!!
    7 3
  • daniel
    infiniti
    nu ma omor dupa aspect. chiar nu cred ca o sa vad vreuna pe soselele din Romania
    3 6
  • zarnesteanu
    Chiar nu ma intereseaza
    Opinia despre mine a unora care se dau in vant dupa masini japoneze-coreene-chinezesti.

    pissan e o firma scoasa din faliment de un tigan brazilian cu bani europeni via Renault.
    urinity in afara de seria GXX si FX e quasi non existenta chiar si pe piata americana.

    La ce trebuie sa ma extaziez cand vad elemente de design imprumutate de la Mercedes, BMW samd intr-o ciorba ridicola in care si farfuria are lumini cu neoane si LED?

    Deci, finantare europeana, casa de design americana, motoare germane, firma japoneza, nume de marca englezesc. Ceva intr-adevar demn de ramas cu gura cascata. Pentru unii.
    4 10
  • chiar daca e un concept masina este foare urata............in afara de faruri si stopuri nimic nu e la locul sau
    0 4
  • @zarnesteanu
    "Deci, finantare europeana, casa de design americana, motoare germane, firma japoneza, nume de marca englezesc..." si un taran care sa critice.
    Inainte sa latri p-aici pune mana si condu o japoneza.
    7 2
  • te adresezi tuturor?
    @zarnesteanu
    si ce te face sa crezi ca pe noi ne intereseaza opinia ta? oricine are deptul sa dea comentarii prostesti, dar tu abuzezi de privilegiul asta...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru