Salonul Auto de la Geneva 2016

Audi susţine că şoferii nu sunt impresionaţi de problemele de mediu: "Americanii iubesc motoarele noastre diesel"

Publicat Luni, 07.03.2016
de Daniel Popescu
Comenteaza 7
Audi susţine că şoferii nu sunt impresionaţi de problemele de mediu: "Americanii iubesc motoarele noastre diesel" - Poza 1
Audi susţine că a primit cereri pentru a produce mai multe maşini cu motoare diesel în Statele Unite, în ciuda problemelor de mediu declanşate de scandalul Dieselgate.

Scandalul Dieselgate izbucnit în toamna anului trecut a obligat Volkswagen să renunţe la vânzarea de maşini cu motoare diesel pe teritoriul Statelor Unite, iar efectul a fost imediat: în luna ianuarie s-au vândut doar 222 de maşini diesel în SUA, adică de circa 20 de ori mai puţine decât în ianuarie 2015 (4.448 unităţi).

Totuşi, scăderea este justificată de faptul că grupul Volkswagen deţinea 80% din piaţa de maasini diesel înainte de apariţia scandlaului. De altfel, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, oficialii Audi au susţinut că americanii sunt în continuare interesaţi de maşinile diesel datorită autonomiei pe care o oferă coimparativ cu versiunile pe benzină.

"În special clienţii noştri de modele din gama Q spun să le oferim mai multe diesel-uri. Mesajul pe care l-am primit este că unii dintre clienţi iubesc motoarele noastre diesel. Cu siguranţă doresc ca acestea să respecte normele, dar această problemă este lăsată deoparte acum.

Adevărul este că ei apreciază să conducă 900-1000 km cu un plin", afirmă Stefan Knirsch, şeful departamentului de dezvoltare tehnică.

Audi a avut un an 2015 foarte bun pe piaţa americană, acolo unde a depăşit în premieră pragul de 200.000 de maşini comercializate, de peste două ori mai multe decât în 2011. De altfel, interesul americanilor pentru gama Q a determinat constructorul german să ofere Audi SQ7 (foto) şi pe teritoriul Statelor Unite.

Via Autocar


Comentarii (7)

  • din cauza cuplului destul de mare fata de benzina...
    8 4
  • si eu sustin ca am facut un audi azi noapte in garaj. cand m-am trezit, ca sa vezi, tot logan era!
    3 5
  • Iar beau astia spirt Mona.
    9 3
  • Tembelus Rex
    Aiurea iubesc motoarele voastre diesel......care americani? din aia care sunt de origini din Germania sau India ....hai sa fim seriosi....americanul la origini, iubeste benzina, iubeste V8 si asa mai departe......

    Si cu ce sunt mai presus dieselurile voastre fata de ale concurentei directe.....sunteti la egalitate stati linistiti......mai au si altii diesel.....
    11 3
  • Având în vedere scăderea masivă a vânzărilor de automobile germane cu motoare diesel în SUA (de 20 de ori!), orice om normal ar evita să zică despre americani că iubesc dieselurile nemțești...
    ...Cu excepția celor de la Volkswagen Audi al căror tupeu (și nesimțire) este incomensurabil.
    9 4
  • "Cu siguranţă doresc ca acestea să respecte normele, dar această problemă este lăsată deoparte acum."

    si care problema ar fi PRIORITARA acum?
    7 4
  • Astia de la vag chiar sunt marlania si hotia intruchipata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru