4000 de francezi: "Imi iubesc Dacia!"

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 13.10.2009
4000 de persoane si 1000 de masini au participat in weekendul trecut la Marele Picnic Dacia. Credeti sau nu, totul s-a intamplat in Franta.

Esential

1.000 de automobile Dacia au fost prezente la Marele Picnic organizat de catre divizia franceza a marcii din Mioveni in Franta.

Marele Picnic organizat de catre divizia franceza a Dacia la Mansigne a adunat nu mai putin de 4.000 de persoane si 1.000 de automobile marca Dacia, desi a fost la prima editie. Pasionatii Dacia au venit din numeroase regiuni din Franta si au fost informati de acest eveniment prin intermediul forumurilor dedicate marcii romanesti. Acestia au avut ocazia sa schimbe pareri despre automobilele lor si sa vada Logan-uri personalizate sau modele Dacia mai putin intalnite in Europa, toate intr-un cadrul convivial.

"Acest picnic marcheaza succesul unei marci care a devenit un adevarat fenomen de societate. In Franta circula astazi 130.000 de masini Dacia, toate indeplinind trei criterii majore: sunt simple, durabile si generoase din punct de vedere al spatiului oferit. Toti clientii Dacia au aceleasi asteptari de la automobilele lor: un pret corect pentru strictul necesar in materie de mobilitate", a declarat Bruno Rogier, responsabil marketing Dacia in Franta cu ocazia acestui eveniment.

Picnicul Dacia din Franta a marcat si o poza inedita de grup, participantii la acesta formand mesajul "J’aime ma Dacia" ( Imi iubesc Dacia).

Lansata in anul 2005 pe piata din Franta, Dacia a atins in luna august a acestui an locul sapte in clasamentul celor mai bine vandute marci, cu o cota de 4.4% pe piata vehiculelor noi.

Via | Dacia

Comentarii (36)

  • Opinie
    Iata ca si romanii pot sa faca lucruri cu care altii sa se mandreasca. Bravo Dacia! Acest eveniment e chiar mai tare decat cel cu KIA. La mai mare!
    51 1
  • Hmm
    La cat de scuipata in toate imbinarile este masina asta la noi in tara , atat de apreciata este afara . Bravo Dacia !

    Acuma o sa se gaseasca un posesor de BMW / Merc din 1800 sa spuna ca "francezii astia nu stiu nimic despre masini" :)
    42 3
  • JoahenCrah
    dacia
    Eu cred că cele 1000 de Dacia prezente sunt mașinile românașilor plecați în Franța :)
    10 47
  • vladimir
    „Iata ca si romanii pot sa faca lucruri cu care altii sa se mandreasca”.

    Si de cand, ma rog, Dacia e romaneasca? Asa, luata la bani marunti. Daca se fac Nokia in Romania inseamna ca sunt telefoane romanesti?
    20 18
  • fratilor
    dacia este un constructor 'in crestere' .
    dupa ce ca la uni nu leau convenit ca miam zis parerea despre KIA cu recordu lor[KIA=cacat]pot sa zic ca un logan miar place si nu datorita pretului.
    masina este foarte fiabila nu mai este dacia de acu'25 ani.
    19 15
  • mircea
    @Vladimir
    Dacia e romaneasca din 1966.Este un brand creat in Romania, cu muncitori romani. Faptul ca a fost cumparat de Renault nu face din Dacia un brand francez, ci unul romanesc cu ajutor francez.

    Ia exemplul fotbalului. E exact ceea ce se intampla cu palmaresul unei echipe. Cu istoria ei.

    Exemplul Nokia este extrem de nefericit. In Romania produc multe branduri externe, dar faptul ca un punct de productie sau desfacere se afla pe teritoriul Romaniei nu inseamna ca brandul e romanesc. In ceea ce-i priveste pe cei de la Nokia, aici se executa si atat. La Dacia, se iau decizii importante in Romania. De o echipa de conducere romaneasca.

    Cred ca mergi cam departe cu o analiza care vrea sa para intr-un fel, dar e fix invers :) Nu te transforma intr-un negativist doar pentru ca asa iti ordona spiritul razboinic calit in trafic.
    45 4
  • dacia
    Da, eu sunt unul din posesorii de bmw, dar care nu scuipa dacia, e un pas inainte, si aici sunt multi care nu au un ban in buzunar si se dau posesori de toate marcile posibile, numai dacia nu.Este mai buna decat dacia clasica, asta este clar.
    39 1
  • fellicitari
    Felicitari automarket , Mircea si echipa , in sfirsit vad un comentariu pertinent si la obiect .
    BAFTA !!!
    23 3
  • Marius_New
    Dacie...scumpa Dacie !!!
    Sunt multe si nimic de spus despre Dacia. Ideea e ca este un brand low-cost romanesc, cu tehnologie franceza, care fabrica masini ieftine, bune, simple, decente si fiabile. OK OK OK, dar credeam ca aceste criterii sunt atuu-ul chinezilor sau indienilor.

    Deci cu asta ne mandrim noi? Cu asta cucerim noi lumea? Cu asta ii dam pe toti pe spate?

    Un singur lucru pot spune - poate ca este Dacia o masina cu un bun raport pret-calitate-performanta, dovada ca e destul de apreciata peste tot in vremuri de foame.......dar mie nu-mi spune nimic acest brand, nu are acel ceva care sa te faca sa ti-o doresti chit ca e o masinuta ieftina, si cu care sa nu-ti fie rusine ca mergi cu o masina populara (cum este VW de exemplu in Germania). Sa speram ca urmatoarea generatie va arata si va functiona altfel.
    8 20
  • sugaciu
    PROPAGANDA MAFIOATA!
    2 26
  • Opinie
    @ M_N
    La cate branduri din Romania care conteaza in lume avem (chiar, care branduri romanesti sunt cunoscute in lumea larga?) pretentia sa fim peste chinezi si indieni mi se pare deplasata! Personal cred ca Dacia poate sa vanda mult mai mult insa nu-i cunosc statutul in cadrul concernului Renault. In China si India Dacia ar putea sa vanda cat vinde acum pe toate pietele. Insa ar trebui sa investeasca mai intai in fabrici.
    @t_bmw
    Kia&Hyundai se adreseaza unui segment de clienti cu mai multi bani decat clientii Dacia.
    15 2
  • @Mircea Mester
    Hai sa fim seriosi. De parca Vladimir se referea la branduri. O fi brandul romanesc, dar produsul? Ce mai e romanesc in produsul Dacia? Sincer cred ca Dacia Nova, e cea mai romaneasca Dacie dintre toate si asta e un fapt foarte trist. Dacia e la fel de romaneasca precum e si Oltcitu si camioanele Roman Brasov. (branduri romanesti, tehnica straina)

    Dacia 1100 = Renault 8
    Dacia 1300 = Renault 12
    Dacia Logan = Renault Logan

    Tehnica franceza, design francez, romanesc ce e? Dacia nu a fost niciodata un produs romanesc cred ca nici in proportie de 50% si nici nu cred ca va mai apuca sa fie (acum cu centrul asta de design Renault nou... cine stie).

    Dar ca sa nu vorbesc eu aiurea, poate o fi altfel, va dau sansa voua celor de la Automarket sa lamuriti treaba asta odata pentru totdeauna. Va provoc, scrieti un articol pe tema asta. Aflati exact cine a proiectat sasiul si cine a semnat designul si in ce proportie si-au adus aportul inginerii romani la proiectul Dacia Logan, cu toate variantele sale. Pentru ca e clar ca in trecut, in afara de Dacia Nova, sunt toate Renault de calitate mai proasta si cu multe variatii stilistice.

    Spuneti-ne voi, cei de la Automarket, cat de romanesc e automobilul Dacia?
    16 14
  • Completare
    PS: Faptul ca in management / vanzari / marketing sunt si romani, e egal cu zero. Vorbim strict de oamenii care contribuie/au contribuit in mod direct la dezvoltarea si productia automobilelor Logan si Sandero.
    8 9
  • DADADADA
    Allez Renault !!!
    7 8
  • @Marius_New
    parerea mea este chinezii ne vor inghiti in curand... si nu vorbesc de Romania pentru ca asta s-a intamplat deja.
    aia cu lucrurile lor de 2 bani stiu sa faca ceea ce noi nu suntem in stare: sa munceasca.
    10 0
  • gabi o
    tzenu_bmw = analfabet!
    Pt tzenu_bmw: Limba noastra-i o comoara/ In adancuri infundata!

    Bravo Dacia! Acum un an am fost la specializare in Paris si am fost placut impresionat un numar foarte mare de Logan-uri. Bravo.
    13 2
  • emilio
    loganu meu are 172000 km
    Si, inafara de intretinerea dupa carte, n-a avut defectiuni.
    Daca nu punem la socoteala cele 3-4 infundari de injectoare. Da` aia nu-i din vina lor, e benzina de rahat din tarisoara noastra.
    13 3
  • dacia
    celor 4000 de francezi le recomand..sa incerce si cu o femeie
    5 11
  • opelu meu are 220000 KM
    Daca loganul tau are 172.. si s-sau inf inj la mine la opel oare de ce nu s-au infundat??? Nu sunt fan Dacia dar am mers cu un logan mi sa parut ok dar consuma extrem de mult,ala 16.16 v are consumul ok in rest nu am ce zice de dacia,afara e mult mai scumpa ca la noi,in Belgia acum 2 ani Logan 7 locuri 13500 euro la noi era mult mai ieftin si sincer arata altfel fata de aia din Romania. In orice caz bravo Dacia.
    5 11
  • warning
    corectura
    nu imi place sa corectez, dar s-a strecurat o mica greseala normala de tehnoredactare: "In Franta circula astazi 130.00 de masini Dacia"
    0 8
  • Totul e relativ
    Masinile sunt si la noroc. Intr-adevar la unele marci sansele sa ai probleme sunt mai mici. Stiu prieten cu Seat Ibiza care i-au cazut injectoarele la 4000 de km, am avut un client la firma care plecat fiind cu Jaguarul in Spania i-a cazut motorul si s-a intors cu avionul in tara ( masina a venit pe platforma). Alt colaborator si-a luat Land Rover si nu a mers 1000km si l-a bagat in service.

    Ne dam cu totii cu presupusul, insa masinile de azi nu mai sunt ce erau o data. Intreresul e sa tina cat mai putin ca sa cumperi una noua si sa treci cat mai des pe la service sa lasi si acolo banutul.
    9 2
  • Petrica Caldararu
    X
    Jan Angle - Dacia
    6 1
  • ha ha ha
    ha ha ha
    DACA NOI NU SUNTEM IN STARE SA NE PROMOVAM VALORILE,IATA CA NI LE PROMOVEAZA ALTELE.BRAVO DACIA.
    8 2
  • HA HA H A
    ha ha ha
    SCUZE "ALTII"
    7 0
  • Tare! Felicitari Dacia! si cine zice ca nu is fiabile sa se abtina, am vazut si cu 240.000 km(pe benzina)fara sa aiba vreo problema sau motor schimbat. Benzina si ulei si mergi pe unde vrei =))
    8 1
  • Adrean
    @Paul@Husdu
    @paul .. te rog frumos daca nu stii situatia sa nu vorbesti ca "romanul". Am colaborat cu cei de la Dacia si cunosc foarte multi ingineri de proiectare de la Pitesti si iti spun sincer ca ai fi surprins cati ingineri romani proiecteaza piese pentru toata gama Logan.Deci alta data intreaba si apoi da-ti cu parerea.Numai bine
    @Husdu .. pe tine te cred si te aprob.Am vazut Logan benzina 1.4 cu 570k km fara sa piese majore schimbate inafara de vreo 4 capete de bara,niste bucsi,telescoape fata si ... becuri!
    Numai bine tuturor si nu mai vorbiti din auzite.Vedeti cu ochii vostri,documentativa si apoi ne mai contrazicem.
    8 3
  • iulian
    @paul
    ...stii cum pui tu problema????..ceva in genul daca taica-tu s-a culcat cu maica-ta sau nu de te-au facut pe tine...sau poate o fi fost vecinu...si tu ai prostul lui obicei de a te uita peste gard si a nu vedea bine...
    Cam ce intelegi tu din ce am scris eu, asta se intelege din ce ai scris tu...romanule!
    Sa auzim de bine!
    1 3
  • soferu'
    uite si Da cia
    Stim cu totii(ce care stiu ce vorbesc cand vorbesc de masini)ca Dacia e masina noastra,a romanilor,dar de cand s-au bagat pe felie francezii...marca noastra a suferit transformari spre bine...acuma ganditi va...daca nu erau francezii astia asa cum sunt ei cu bune si rele poate inca mai faceam SuperNova cu facelift si extraoptiuni la ora actuala.De bine de rau ...ASTA ESTE.Bucurati-va ca francezii se lauda cu masinile noastre asa cum sunt ele DAR SUNT ALE NOASTRE .NU uitati ca sigla e DACIA si nu RENAULT sau CITROEN.

    p.s:am un focus 1.6 101 cai din 2004 cu 100.000 km dar imediat l-as da pe un Logan nou noutz diesel de 85 de cai. Merg bine motorasele lor si masina daca ai grija de ea tine cat poate nu ca un Mercedes dar oricum tine :)). Va salut !
    6 2
  • Autogreen
    Dacia
    Am vazut Dacii in Franta si Spania dar am ramas uimit cand am fost in Belgrad, era plin de Loganuri iar sarbii erau chiar mandrii de ele. Loganul este o masina extraordinara, ieftina, simpla si fiabila fara a face nicio exagerare.
    9 1
  • Dacia
    Adica Dacia este o marca apreciata in jumatate de Europa, iar romanii sunt cei mai "destepti" si nu ar cumpara o asa "caruta". Wow, ce europeni "prosti"! La serviciu avem numai Dacii Logan, de vreo 2 ani, motoare de 1.6 si niciuna nu are mai putin de 150 000 de km si merg bine.Personal nu sunt fan Dacia, dar dupa ce am vazut ca sunt destul de rezistente,pe bune ca mi-as cumpara unul. Singura problema e ca mai apar cativa greieri, dar daca dai muzica mai tare nu se mai aud :)).
    Autogreen, Logan a castigat titlul de "Masina anului" in Serbia acum 3 ani daca nu ma insel-un motiv in plus sa fie multe.
    10 1
  • glomnicu
    cum plm??
    cum 4000 de francezi isi iubesc dacia daca sunt doar 1000 de dacii?? ziceti si voi ca o mie de francezi isi iubesc dacia si ceilalti 3000 sunt si ei bagatori de seama... la picnic
    2 9
  • Fost posesor de Logan:))))))))
    buhahahaha
    Bai astia chiar asa de chiori sunt, ia chiorat saracia sau criza economica?
    Ce-o sa ma tavalesc pe jos cand vor vedea ca Dacia e biodegradabila mai curand decat s-au asteptat ei..:)))))))))
    Se vor satura sa pape benzina multa si se vor satura de scoruri la piese de schimb , de scartaieturi, de plastice ordinare, de tabla ca foita de tigare, de vopsea de o zgariaie si o frunza in cadere.. buhahahaha
    2 1
  • drikuri
    drikuri
    D R I K U R I !
    1 1
  • oare in ce perioada a fost, eu am fost anul trecut in iunie in germania la intalnirea dacia pe europa cu loganul si as vrea sa merg si in franta daca s-ar tine anual, oare unde pot afla?
    0 0
  • ...
    Foarte corece cuvintele lui Bruno Rogier. In tarile in care s-a vandut, dacia este recunoscuta in primul rand pentru fiabilitatea sa.
    0 0
  • ...
    *corecte
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru