Asa va arata noul Renault Megane?

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.04.2008
Renault va dezvalui in toamna acestui an noua generatie Megane, anticipata luna trecuta la Salonul de la Geneva.

Renault pregateste in mare taina lovitura care va relansa vanzarile si va spulbera problemele de fiabilitate ale brandului. Este vorba despre modelul compact Megane care, desi se bucura in prezent de un real succes pe toate pietele mondiale, simte nevoia unui aer improspatat.

Se pare ca fanii constructorului francez nu mai au mult de asteptat, Renault anticipand luna trecuta, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Megane printr-un concept futurist. Insusi Patrick Le Quement, directorul diviziei de design Renault, a recunoscut ca Megane Coupe Concept, prototipul expus la Geneva, este promotorul liniilor care vor fi adoptate de versiunea de productie a noii generatii.

Renault anticipeaza ca viitorul Megane va fi dezvaluit in premiera mondiala abia in toamna acestui an in cadrul Salonului Auto de la Paris. Cel mai probabil noul Megane va prelua, pe langa liniile conceptului prezentat la Geneva, si filosofia de design promovata de proaspat lansatul model Laguna. Liniile ascutite ale blocurilor optice fata sunt moderate de fluenta designului caroseriei.

Modelul compact al francezilor va imprumuta platforma dezvoltata de grupul Renault-Nissan, folosita deja pe crossover-ul Qashqai. In acest caz, Megane ar urma sa beneficieze de pe urma suspensiei independente si sa ofere publicului o tinuta de drum mult mai buna.

Constructorul francez nu a oferit inca informatii despre o posibila implementare a sistemului de directie pe ambele axe, folosit deja pe Laguna, insa Megane ar putea sa preia si aceasta tehnologie.

Ramane de vazut daca Megane, asemeni noii Laguna, va duce mai departe stindardul fiabilitatii, pe care insusi Carlos Ghosn, presedintele Renault Nissan l-a ridicat in urma cu cateva luni.

Comentarii (69)

  • mai tare ca fierul tot fierul este :)
    Modelul arata foarte bine, problema se pune la fiabilitatea lui. Eu am Megane 2 masina de serviciu si nu sunt multumit de model (2005), nu face fata la drumurile noastre, e puturos chiar daca are 110CP si cate altele (probleme de service multe). Oricum...succes !
    0 0
  • laguna
    E un fel de noua Laguna
    0 0
  • invatati sa conduceti, nu mai vorbiti de puturoseni
    0 1
  • renault...aiurea!
    numai prototipuri stiu sa scoata baietii astia de la renault! sa`mi zica cineva o masina faina:))
    0 0
  • sailor66
    renault
    in privinta fiabilitatii stau extrem de rau! daca va plimbati putintel prin service-urile retelei renault veti ramane neplacut surprinsi de numarul mare de rebuturi pe roti ce-si asteapta randul la reparatii...numai fiat mai are atat de multe probleme!!! asa ca daca ai bani de un megane mai bine du-te si ia-ti alta marca europeana la aceeasi clasa si la acelasi pret!! bafta si asteptare scurta detinatorilor de frantzuzisme carora le spun automobile!!
    1 0
  • "reno"
    pe noi ne intrebati dak asha va arata? :-/
    0 0
  • :)
    Super bine, mai imi aiu unul in cazul asta.
    0 0
  • Vladus
    Renault
    eu am megane 2 de 4 ani, am 65.000km si problemele au fost minore si putine asa ca sa ma scuteasca astia care nu stiu decat de masini germane si alte aberatii. Masina e foarte ok. Nu e vre'un porsche sau passat sau audi sau orice, dar la banii la care vine nu prea iei ceva mai dotat si mai bun in clasa... asa ca sa ne lasati cu (virgula) cunostintele vaste ale romanilor in materie de masini care se rezuma la "masinile germane sunt cele mai tari, restul sunt niste porcarii" ca ne-am plictisit de ele.
    0 0
  • tare artistu vostru care va face randarile.
    0 0
  • Nu mai bagati in aceiasi oala toate masinile franceze...
    Se stie ca cel mai bun renault e peugeot.. :)) Mergeti si voi "nemtilor" cu un 308 spre exemplu si pe urma mai vorbiti.
    0 0
  • Boogdan
    :))
    de ce are numar de Germania? :))
    0 0
  • fiabilitate si puturos
    mai meteo dar masina da ta e cumva un 3.0TDI de ti se pare asta puturos? sau ti se pare puturos ca mergi doar cu 1-a si a 2-a prin oras? al meu e de 85 de cai si vreau sa iti zic ca e destul de zglobiu daca stii sa te folosesti de zona de cuplu maxim, referitro la turatii...daca o sa o turezi in nestire...papa cuplu...cam asta e ideea la motorina, sa stii unde e cuplul si sa abuzezi de el nu pe langa el :))Fiabilitate? pai nu vezi strazile? e santier peste tot...si mai e ceva...unii nu prea au grija de masina, pleaca de pe loc si poc ii dau cat mai mutle ture cand ea e rece, se cam uzeaza daca tragi de ea cand nu e cald motorul...schimbatul uleiului inainte de km din carte o sa te ajute. dupa cum vezi sunt tot felul de factori care influenteaza viata unei masini si mai ales dac ae si de firma fii tu linistit ca nu a avut nimeni grija de masina aia si orice alta marca putea pati la fel. Nu va convine nu va mai luati bai nene renault! e chiar simplu. de ce stati cu ele dac anu va plac si nu va satisfac? luati-va toti vw si sa vedeti preturi la piese pe acolo :))) si surpriza dac ao sa aveti grija de un vw ca de un renault...o sa pateasca la fel....ca sa vezi e tot un fier.hai pa si masian din poze e frumaosa si nu vad de ce nu s-ar materializa, aduce a laguna III si are si ceva din C4. bafta!
    0 0
  • Specialistus
    @ vladus
    Tati nu am nimic cu marca Renault si nici cu masinile frantuzesti dar la ce ai scris tu aici cred ca nu prea iti dai seama ce inseamna o masina fiabila. La 65000 km nici dacia 1310 nu avea probleme. In RO o masina isi arata valoarea dupa 100.000, chiar 120 000.
    0 0
  • Ciudat
    Eu am un megane hatch 2003 si sunt f multumit de el. are 170.000 km si nu am bagat bani in el... O fi noroc?
    0 0
  • ,,nemtilor,,
    Am fost cu un 308...e departe de un clasa 1 BMW asa ca raman ,,neamtz,,))))))
    0 0
  • PS:
    Sa nu facem comparatie cu masini de 2 ori mai scumpe.
    0 0
  • pt. Mike
    Si io am fost cu seria 1 BMW, dar nu se compara cu Maybach.. cam asa suna.Cat costa una.. cat costa alta? Oricum se vede ca nu te prea pricepi la subiectul asta.
    0 0
  • mai nea reno cu 65k km, pai normal ca atunci cand treci de la dacie la renault ti se pare mult prea tare, ti se pare cea mai fiabila, incearca sa mergi cu una nemtzeasca sau japoneza sa vezi diferenta. Japonezele sunt cele mai bune, iar cele de la nemti sunt cele care te fac sa itzi bata inima mai tare cand esti la volan, iti dau acea senzatie placuta tot timpul si stau bine si la fiabilitate, in concluzie daca vrei masini treci la premium (mercedes, bmw, audi), daca vrei mijloc de deplasare decent care sa te duca fara probleme de la A la B treci la japoneze, iar daca vrei sa zici si tu ca ai masina FULL ramai la ale tale (dacie, renault, peugeot). Zici ca in 65k km probleme au fost minore, ha ha, pai daca pana acum au fost sa vezi de acum incolo. Eu am un Bmw 320D si in 55k km cat are acum am schimbat 1data uleiul si de 2 ori filtrele, in timpul asta tu ai trecut de cel putin 4ori pe la revizii plus de cateva ori cu probleme ai ajuns in service, ca sa vezi unde se duce diferenta de bani, la intretinere. Iar la intretinere cel mai prost stau japonezele, nu ca se farama, dar au reviziile ff scumpe, dar asta dupa ce trec de 60k km!
    0 0
  • Bon_Scott
    Daca
    Daca noul Megane arata macar in proportie de 95% la fel ca in imaginea asta, imi tai piciorul stang si imi dau cu el in cap pana ma omor
    0 0
  • other_gogo
    Fani?
    "Se pare ca fanii constructorului francez nu mai au mult de astepta..." Huh? Exista fani Renault? Ma indoiesc, poate fani ai desginului de hatchback, care la lansare chiar a fost ceva deosibit. In rest, nu vad cine ar putea fi fan Renault, poate doar Ghosn :D
    0 0
  • un cocalar
    plastic
    fratilor ...chiar ca numa prototipuri scot astia de la renault......in final scot o chestie cu bord de plastic de bazar
    0 0
  • renault
    Clio Symbol 85cp dci, 2 ani 21.000 km nici o problema, in afara de 1 bucsaClio Symbol 60cp dci, 5 ani 143.000 km, distributia, franele de 3-4 ori, bieletele directie 2 ori, 1amortizor, bucse, mecanismul de la stergatoare.Megane 2 1.6 78.000km, bucse, placutele frana.Cam astea sunt schimbarile care s-au efectuat la masinile de la firma mea.
    0 0
  • hm
    Ce rai sunt unii. si ce dk a trecut omul de la dacie la renault....n-are bani de BMW, asta e...Mie mi-a placut renault. Am avut un renaul 19....apoi renaul megane....dar sincer pe cel 19 l-am iubit tare mult....si am mers frate cu el....am facut tarile cu el....dar renault megane....rigid...ntz....Acum mi-am luat peugeot 407...motor de 2000 benzina....sper sa raman la asta ca tare mi-e draga. E frumoasa poza cu prototipul dar sincer nu mi-ar placea s-o am...e masina de fitze. Parerea unei fete....
    0 0
  • cacao
    renault=masini proaste
    0 0
  • mai
    Numai cine nu a avut Renault vorbeste prostii !!!Francezii fac masini frumoase si bune ! EU SUNT FAN RENAULT ! Si sunt mult mai bune decit orice germana , pe incercate ! Singurii care au superioritate absoluta sunt , recunosc , japonezii........
    0 0
  • URAGANU
    iar renault ?
    Intr-adevar, masinile frantuzesti cele mai proaste de pe planeta. Si iar ni se arata in poza versiunile FULL ca sa atraga fraierii. Dar Renault stie ca nu mai prind produsele lor in occident, asa ca se vor adresa tarilor din lumea 3-a ca Romania, Bulgaria, India, Brazilia.
    0 0
  • tattae
    bravo ma baieti
    Mai baieti cred ca sunteti cei mai ghinionisti oameni(carcotasii cu fiabilitatea). eu am un megane din decembrie 2000 am facut cu el 406500 km si l-a motor nu i-am schimbat nimic in afara de consumabile, iar pt restul nu i-am schimbat decat consumabile.
    0 0
  • popej27
    Sint de acord cu Alex.Am observat acest lucru pe multe forumuri: majoritatea celor care critica masinile Renault nu au mers niciodata cu vreuna.Ma rog, de multe ori si cei care lauda masinile nemtesti nu au mers vreodata cu vreuna (este si de asteptat tinind seama ca "raspindacii" de forumuri nu au 18 ani ci doar .jpg-uri cu SLR si sint fani Audi).Conduc masini Renault (Clio si Megane 2 editia 2006) de 4 ani (peste 100.000 de km). Nu am avut probleme cu ele.Si in plus, vreau sa vad si eu masina aia nemteasca sub 20.000 de euro (sint baiat finut, puteam sa spun sub 15.000 ca Renault-ul) care are interiorul comparabil cu cel al Megane-ului.
    0 0
  • @ ha ha
    stai linistit ha ha ca am condus zeci de masini printre care si foarte multe nemtesti si japoneze. Nu e nici pe departe prima mea masina iar ultima masina nu a fost o dacie. In contiuare sustin ca Megane e o masina extrem de reusita si destul de fiabila.Cat despre ce a zis Specialistus nu pot decat sa ignor si sa ma stric de ras. Asa e dacia 1310 nu avea probleme la 65.000km pt ca era facut a 2-a oara setul motor la km aia lol. Am avut si dacie si oltcit si nu pot spune decat ca nu pot fi considerate masini. Puteau fi in 1965 dar dupa 1980 in nici un caz.
    0 0
  • mircea
    sal
    am megane si nu mai vreau e varza ca service
    0 0
  • popej27
    @mircea
    Daca vrei sa vezi ce inseamna service varza iti recomand sa iti iei orice masina care tine de porsche romania (gama VW, SEAT) sau Ford.Sa vezi atunci emotii.
    0 0
  • :blondu28
    sal
    si totusi de ce are numere de germania? a? sa se fi dat francezi cu nemti nu cred
    0 0
  • Bine-ar fi ... dar nu prea cred ....
    0 0
  • insane
    voi kiar nu v-ati dat seama k e o poza pe comp?
    e o poza desenata de unu pe comp se vede clar!! si cu numerele de tzoll se observa clar k's atasate pozei.. si sunt atasate kiar prost.. unghiul nu e cel bun.. poate k seamana cu ce va scoate renault.. dar evident asceata nu e masina care o sa fie scoasa.. si inca ceva.. de ce ne intrebati pe noi??
    0 0
  • bogdanelul
    pt baietii buni de la automarcket
    incercati sa impresionati lumea cu modele reale... nu modificate in PHOTOSHOP :) (ps: useri uitati-va mai atent la faruri si la capoi si zicetimi si mie cu ce masina seamana?)
    0 0
  • ha ha ha
    dc ca place sa vorbiti degeaba?omu isi ia masina dupa gust si dupa buzunar.am un megane 2.2 facelift si sunt f multumit de el.e mult mai placut la condus ca un vw sau ford sau seat.la banii care i am dat pe el nu mi puteam cumpara nicio masina nemteasca cu acelesi dotarisisa fie si noua.are motor de 1.6 16v,am prins 220cu el si consum in orash 7,5% dar am avut grija de el.asha cum zicea cineva mai sus tre sa ai grija de masina ca sa aibe si ea grija de buzunaru tau;)
    0 0
  • Catre cel cu BMW`ul la 60k km
    pustiu.. tu ai auzit de revizi ica sa iti pastrezi garantia din 10 in 10 sau 15 in 15 mii ? probabil ai masina sh, care este mai ieftina ca un clio 1.4 ( fiecare cu banii lui ). cum ti-ai schimbat tu uleiul 1 singura data in 60 de mii de km ? este o prostie asta si se vede ca nu ai nici cea mai minima experienta cu orice masina.. dar acum, in romania unde bani de mai mult ? daca tactu este parlamentar, sau a obtinu vre-un contract de la stat cu pile, iti doresc sa intri icu bmw`ul ala in primul copac.
    0 0
  • renault
    renault
    am un megane 2 si sunt multumit de ea nu am avut probleme in 2 ani am 60 000 si daca am sa o schimb tot megane imi iau
    0 0
  • eduard
    :)
    am citit toate comentariile.nu puteam decat sa zambesc :) si pe mine ma enerveaza pustanii astia care daca unu scoate o chestie ca vw sau audi sunt cele mai bune atunci....frate asa tre sa fie.Acuma sa ma scuze cei care si-au luat acuma recent da...tot tzaranu are acuma vw ca de doar is cele mai bune.Parerea mea e ca a trecut vremea vw cel putin cei care lucreaza in strainatate au ramas pe aceeasi idee."daca vecinu care a lucrat in italia si-a luat vw apai ce naiba eu nu pot sa-mi iau la fel ?"Cine are bani isi permite orice cine nu are se multumeste cu renault, eu am renault :)Acuma sa revenim la poze.PEntru bogdanelul abia acuma am observat :) farurile parca sunt de la o bmw seria 7 :)) arata ca un c4 da se chemea renault.PEntru astia de la automarket nu mai intrati pe google la imagini si downloadati pe acolo ce pune fiecare smecher :) Dar daca apare asa ceva....sparg o banca si o cumpar ca arata bestial
    0 0
  • MateiS
    celui cu garantia de la BMW
    Mosule, ai dat-o rau cu batu' in balta!! La un BMW nu ai nevoie de revizii la 10 sau 15000 de km, pentru ca are reviziile la intervale variabile din aprox 30000 in 30000 de km. Asa ca nu trebuie sa-i urezi "de bine" omului, ca nu ai de ce, chiar era mai simplu sa nu-ti bati gura de pomana cu injurii, pt ca nu-si au rostul. Si iti dau si un ex de cum s-au facut reviziile unui X3 pe care il utilizez si eu ocazional, al sefului meu: prima la 32500 km, adoua la 68000 km a treia la 102500km, are acum 130000km in bord si computerul ii indica inca 4000 de km pana la urmatoarea revizie. Ce parere ai oare ?? Ah, da, si nu a pierdut garantia... pt ca astea-s intervalele!!
    0 0
  • bossu vostru
    :))
    ce faruri de seria 5 are,un mare kk e aceasta firma pe nume reno'
    0 0
  • nu cred ca mai exista masini proaste. am auzit de necazuri majore la BMW, Audi, sau Toyota, toate considerate masini bune. Pe de alta parte, toata lumea se plange de lipsa de fiabilitate la Fiat; eu am avut un albea si merge si acum, cand are cam 40-50k km si nu a avut niciun fel de probleme. la octavia pe care o am acum nu am schimbat decat placute de frana, ulei, filtre, o bucsa si un rulment in aproape 100k km, multi facuti pe drumuri proaste. am auzit multi plangandu-se de passat ca scartaie plasticele in el; sa mergeti cu passat cu 100k km in germania sa vedeti ca nu se aude nimic, chiar la 160km/h. in ceea ce priveste renault, am auzit multi oameni multumiti de megane, dar si multe nemultumiri dupa primii 3k km. mie personal nu imi plac masinile renault, dar ii apreciez pentru ca reusesc sa ofere modele la preturi accesibile si nu pot spune ca renault face masini proaste atat timp cat nu am condus un renault macar vreo cateva zeci de mii de km. masina din poza pare fff departe de realitate, insa nu cred ca ar deranja pe nimeni daca viitorul megane ar arata asa...oare pe cand au de gand sa produca astfel de modele si la Dacia?
    0 0
  • cozappz
    Parerea ta nu conteaza
    ...daca vorbesti de masina pe care ai dat bani! Vorbiti de masina de servici, de taxiul cu care ai mers, dar nu lauda masina pe care ti-ai cumparat-o pentru ca esti subiectiv. Din pacate, multe din zecile de pareri explimate aici nu fac nici cat o ceapa degerata!
    0 0
  • :D
    Seamana cu actuala serie 5 de la BMW, cel putin la faruri si la liniile capotei !!!!
    0 0
  • de treaba
    oare
    eu am auzit ca BMW are revizia la 150000 km si atunci e foarte eftin 20-30 euro si merge cu apa si alteceva inafara de consumabile nu schimbi si-ti raman bani si de fete
    0 0
  • HiHi Ha
    Eu tocmai mi-am luat un trabant, serie limitata EURO 5.Ditamai automarketul si stu sa citesc aberatii despre masina fiecaruia si pareri fara sustinere. Cand o avea romanul mentalitatea normala? Ma rog... asta este a cum cand revolutia a adus omului te miri ce masini pe care nu le-a visat cu ceva vreme in urma. Asta este, banul nemuncit, banul cheltuit fara cap ... mentalitatea si discutia deplasata, ne caracterizeaza.Luati fratilor ce va place si ce aveti nevoie, restul sunt doar fumuri.
    0 0
  • nkusor din Bucuresti
    Cam multi invidiosi dupa cum se vede
    Renault este si va fii o masina foarte buna.Am avut si eu si mert si bmw si audi si opel si ford etc., si nu mi s-au parut asa de superioare renoului incat sa ma uimeasca. Asa ca parerea mea mai urcati-va si la volan inainte de a comenta.
    0 0
  • renault comparatie cu alte marci
    ba baieti, is multi care is pe langa rau de tot, am si eu un megane 1.5 dci din 2005 recunosc , probleme cu caru , dar asta si pt ca i-am dat talpa non stop cat adus , iar referito la un comentariu de mai sus care afirma ca renault iti da o senzatie mai buna la condus decat Fordu , nu stie ce vorbeste , il sfatuiesc sa faca un test frive cu un focus pt ca asta e in clasa cu megane masina care a fost de doua ori masina anului 2005 si 2006 pt stabilitate, singuranta care ti-o da la viteze mari in curbe asta daca siti si cum sa le iei, e prima masina din clasa ei care a avut si are suspensie independenta pe spate si una din cele ma fiabile masini si spun asta in cunostinta de cauza pt ca lucrez la o reprezentanta Ford de un an, cat despre partea de servisare fratilor la renaultis mult mai mari preturile, cel putin asa e la coramex deva , plus ca au o politica de te omoara daca ai probleme la injectoare iti schimba si rezervos si pompa de injectie si conducte , tot ca sa poata sa ia de pe tine exact 3.600 euro atata cer, iar nus cum sa va spun ca eu am avut problema asta si am rezolvat-o cu 35 mil la un servce Bosch din Brasov asa ca , renault is frumoase is dotate is destul de ieftine dar pe partea de service se recuperaza la greu ...
    0 0
  • ARATA MULT MAI MISTO DECAT NOUL SCIROCO SI CHIAR DECAT ORICE NEMTEASCA
    ARATA MULT MAI MISTO DECAT NOUL SCIROCO SI CHIAR DECAT ORICE NEMTEASCA Sper sa fie bun, sa consume hidrogen si sa coste pana in 24 000 €.
    0 0
  • hai sa insiruim: am 90.000km mersi cu ea din 2005 si conduc din 1995. am condus peste un milion de km si nu cred ca ma poate invata cineva cum sa conduc un autoturism indiferent de marca. la 27000km am schimbat "kitul de amortizoare" -asa se exprima service-antii renault....cica e normal. a costat 3500lei. apoi cureaua de distributie la 50000km (iar acum la rece scartaie tare). coloana de directie a facut obiectul "vocii clientului". 3 service-uri din capitala au dat 3 diagnosticuri diferite in perioada de garantie...dar imediat cum a iesit din garantie trebuia sa o schimb,iar una noua costa aprox. 10000lei, manopera inclusa. de asemenea becuri arse unul dupa altul, seturi de bucsi inlocuite, injectoare arse si toate in service-uri renault. da, asa este, masina are probleme....modelele facute in turcia nu sunt fiabile. si da, este puturoasa ptr ca STIU ce zic. am grija de masina chiar daca e de firma. 1.6 benzina.....dar suta de cai isi face simtita prezenta doar cand o forjezi ceea ce la mine nu e cazul. repet, stiu sa conduc si cu viteza 1 dar si cu 200km/h. sunt genul sportiv dar nu exagerat. in fine....sper ca noul model sa fie mai fiabil, caci si cei de la renault recunosc anumite hibe. comparand cu alte marci la acelasi pret si dotari similare din pacate renault ramane in urma. si de obicei cei ce au probleme cu renault megane 2 merg zi de zi cu ea zeci de km cel putin, asa cum merg eu. Si "iop", te invit la un drive-test cu marci similare pe aceleasi drumuri sa vezi diferenta. eu aproape saptamanal fac asta cu alte marci (Nissan, Volvo, Ford, Mitshubishi, Peugeot, Volkswagen, Seat, etc). aide sanatate tuturor !
    0 0
  • renul
    am avut un "oldtimer" renault din 69, n-am avut probleme majore niciodata. depinde de proprietar cum stie sa-si intretina masina. poti strica si un Porsche in 3 luni nu-i prea complicat. si mai scutiti-ma cu masinile japoneze!
    0 0
  • Hunter
    sa o lase asa
    Daca o lasa asa si nu-i mai schimba nimic e foarte bine, are liniile mult mai frumoase decat noua laguna. La capota poate ar putea sa lucreze putin sa nu fie liniile alea care converg toate in dreptul logo-ului, sa le desparta , ar fi mai aerodinamic, mai misto etc. per total arata bine
    0 0
  • Megane
    Confortul interior nu se compara cu nimic ! Masinile nemtesti sunt prea rigide, se simt toate pietricelele, pe cand cu renault,parca plutesti, oricum este altceva ...
    0 0
  • Renault masina idioata
    Am avut Megane 2 si va sfatuiesc NU VA LUATI , nu am nimic deu reprosat masini ca pana la urma tabla tot tabla e se scrica orice ar fi , dar servisu la aceasta masina e imputittttttttt
    0 0
  • bai
    Bai multi va bagati an seama si va dati cu parerea si circulati cu caruciorul de buteli sau an cel mai bun caz RTB asa ca nu va mai dati atatea pareri aiurea
    0 0
  • :))
    ma loativa loganuri daca vw audi megan nu va place aveti pretenti cam mari
    0 0
  • baaaaaaaaaaaaaaa
    Ba dar trabantul lada nu mai va place vati smecherit papagalilor :)))
    0 0
  • Ford
    Degeaba:-j...daca nu e Ford Fiesta
    0 0
  • mie-mi place...
    ...felul cum se randeaza umbra caroseriei pe plaja, in forma de semicerc. Este absolut copie fidela a caroseriei. Opera de arta ce sa mai...Prototipul este frumos. Daca va fi fabricat asa, macar pastrand 95% din design va fi frumos. Daca va fi cumparat din Romania, fabricat in Turcia(sau Zimbabwe), va completa tabloul de masini care stau la rand pentru service. Si pentru cei ce se baga in seama ca stiu ceva sau ca au Renault. Eu am mai postat ceva afirmatii despre fiabilitatea Renault, cat si despre service. Aici, cei ce scot frazele tiparite, ori se dau cunoscatori si improasca cu noroi fara sa-i intereseze ce efect au afirmatiile lor, ori omit cu buna stiinta adevarul cu privire la costurile extreme din service-urile Renault. De faptul, verificabil, ca daca ai o problema cu masina te programeaza peste 2-3 saptamani ca sa poti intra in service. Ca este jaf curat in loc de obiectivitate cand este vorba de a se pronunta cu privire la necesitatea schimbarii unor piese, ca si diagnosticul. Ca nu poti sa te uiti la ce-ti fac la masina. Eu am pierdut destula vreme in service-urile Renault. GATA ! e de ajuns. Masina este Reanult Megane Sedan 1,6-115 CP, 2005. ~43.000km. Poate o fi doar ghinion, dar la service ajungi sa te imprietenesti cu alti clienti. Asta ar trebui sa bage in spoturile publicitare Renault. Ceva de genul: "Fiabilitatea Renault creaza prietenii".... :)Asa ca..."ramane cum am stabilit"
    0 0
  • service
    in general la toate service-urile e jaf, spre exemplu si la Porsche Romania si toti dealerii lor din tara, asa ca nu mai pierdeti timpul cu explicatii savante si mai bine ati avea grija cum sofati nu ce sofati, ca la cati tarani cu permis am intalnit in ultimul timp, nici "cel mai mare Mert" nu te mai scapa de pompe funebre.
    0 0
  • vladut
    rautaciosi
    isi ia omu' ce isi poate permite asa ca nu mai fiti egoisti nu suntem toti la nivelul financiar al lui Gigi Becali
    0 0
  • toteu
    nu inteleg de unde renaultu e mai scump la service... daca la un golf 4 platesc pt schimbat uleiul filtrele si ce mai e in mod uzual cu 2 milioane mai mult ca la megane... wtf ?!
    0 0
  • aberatii
    Am citit toate comentariile de pe aici si pot sa spun ca am vazut multe aberatii, atat din partea celor care au Renault cat si a celor cu afinitati "germane". O sa-mi expun si eu punctul de vedere ca propietar de Renault (chiar Megane).Service-urile sunt varza peste tot indiferent ce masina aveti si va spun de ce: sunt mecanici romani si oameni in conducere tot romani. Pretul in service variaza: la Renault revizia de 15K costa undeva pe la 550RON la VW ajunge la 850RON, revizia de 60K e mai ieftina la VW dar mai scumpa la Renault. In final cand trageti linia la cheltuieli de intretinere + diferenta achizionare + diferenta CASCO cam tot pe acolo se ajunge si aici ma refer la o utilizare a masinii de 120-150K km. Compoaratii cu BMW (X3) care este de 5-6 ori mai scumpa chiar nu are rost.Pana una alta in Bucuresti sunt foarte multe Renauri care merg zi de zi deci nu sunt chiar asa catastrofa la fiabiliate. Si mai conteaza ce se strica si cum se strica. Dau un exemplu: eu trebuie sa schimb flanse amortizor. Stiti de ce le schimb? Sunt convins ca multi dintre voi habar nu au. Le schimb pentru ca imi fac zgomot cand misc de volan stanga/dreapta pe loc si la trecerea peste gropi. La fel de bine le mai pot tine inca 30K. La fel de bine pot sa le cumpar cu 550RON bucata de la Renault sub forma de Kit cat si cu 90RON de la un magazin ca rulment. Am schimbat bielete de directie dupa ce am luat un crater si mi-am facut praf o roata. La renault bieletele ma costau 900RON 2 bucati, la Augsburg le-am schimbat cu tot cu manopera si geometrie cu 750RON. Vreau sa trageti o concluzie din ce-am spus mai sus. Exista o vorba prost nu este cel care cere ci cel care da. Daca masina este in garantie schimbati pe garantie. Daca a iesit aveti o mie de posibilitati la preturi foarte atractive. Si pentru ca sunt atatea masini Renault pe strazi, aveti la dispozitie un forum foarte bine pus la punct de unde puteti sa aflati imediat daca e ceva in neregula cu masina in caz ca aveti suspiciuni si in cele mai multe cazuri va duceti in service cunoscand deja ce are masina si cam cat costa. In plus sunt extrem de multe magazine care aduc piese pentru Renault.Intr-un final as vrea sa adaug ca am preferat sa iau Renault si sa platesc mai putin la achizie dar in schimb sa mai cotizez ocazional cu ceva bani la dobanda zero decat sa cumpar ceva mult mai scump si sa platesc dobanda la banca. Asadar depinde din ce unghi privesti si in ce situatie te afli (financiar si nu numai).Multa bafta si fiecare sa-si cumpere ce-i place, iar dupa nu are decat sa-si dea cu masina in cap daca nu-i convine :)Poza este in photoshop, ar fi bine sa va uitati la concept.
    0 0
  • george.b
    Cred ca ce au vrut sa zica oamenii mai sus cu masinile germane este ca "ati vazut ce respectatii sunt oamenii care conduc Renault parca merg cu dacie flashuri peste flashuri si claxoane,injuraturi,diverse semne".
    0 0
  • renault
    Fratilor, toti astia care laudati renault(masina fiabila-ha,ha); am un renault megane sedan din 2006.Pana in 2007 n-am avut nicio problema cu el dar din septembrie 2007 pana azi mi-au schimbat in garantie asa:compresor de aer conditionatbari de directiecoloana de directiefulie de motorNu am avut niciodata accident cu masina asta asa ca.......... trageti voi concluzia despre fiabilitatea masinii.Eu zic doar asa masina turceasca.Toate bune
    0 0
  • renault
    eu am unul din 2006. am schimbat asa: coloana de directie, cutie de viteze, cd, amortizor spate care curgea, manere usi, tampon motor. toate pe garantie, e adevarat... dar mie cine imi plateste saptamanile cat a stat masina in service?!
    0 0
  • dupa cum spuneam...
    ...poza este superba...umbra nu...si Renault ar trebui sa-si pretuiasca clientii, sa-i respecte asa cum este normal. Poate asa vor sparge ghiata si vor incepe ce-i dintai sa nu mai considere clientii...plante.
    0 0
  • Alexandru
    cam asa
    Am un Renault diesel de 1,6 care a facut de curind500.000 km. Nu am umblat niciodata la el.Nu stiu cit o mai tin , dar pina acum sunt super multumit ! Da , Renault e o masina buna !
    0 0
  • konsilieru
    renault megane
    am un megane si sunt multumit de el. daca tot sunt scumpe piesele si nefiabile sa auzuim cat costa o revizie la W sau opel si mai vb dupa. isi dau cu parerea aia care nu au sau au firme si le dau pe mana oricui. Cunosc multi posesori de renault achizitionate de noi si nu se plange niciunul. soferul e cea mai mare smecherie. poti sa ai orice masina, cand soferul trage apa e varza masina. intr-un raport caltate /pret megane-ul e super. am si opel , e bun si ala, am si logan si-si face treaba. L-a tinut pe bunicu o dacie 25 de ani si nu te tine o nava de-asta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru