Aston Martin Super Sport - un nou supercar de 7.500.000 de euro

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.08.2010
Aston Martin va dezvolta un model exclusivist alături de un producător de maşini de golf electrice din Franţa. Supercarul va dezvolta între 800 şi 950 CP şi va costa aproximativ 7.5 milioane de euro.

Englezii de la Aston Martin au demarat o colaborare cu francezii de la Star Electric Cars care a dat naştere proiectului Super Sport. Noul proiect reprezintă un model de serie limitată de la Aston Martin care va purta acelaşi nume şi va fi construit în doar opt exemplare. Fiecare dintre acestea va costa aproximativ 7.5 milioane de euro fiecare, iar modelul va fi vopsit într-o nuanţă care va fi folosită o singură dată. Noul Aston Martin Super Sport va fi mai exclusivist decât One-77, model construit în doar 77 de exemplare.

Noul supercar din Gaydon este echipat cu un motor V8 twin-turbo care are o cilindree de 5.4 litri şi dezvolta între 800 şi 950 CP. Puterea este transpusă roţilor din spate printr-o cutie de viteze manuală cu şase trepte amplasată în spate şi cuplată unui diferenţial cu alunecare limitată. Opţional, clienţii Aston Martin pot opta pentru o cutie de viteze secvenţială controlată prin intermediul padelelor amplasate pe volan. Fiind vorba de o ediţie specială, modelul beneficiază de o caroserie din fibră de carbon şi este echipat cu un sistem de frânare Brembo sau AP Racing din carbon şi elemente ceramice.

Britanicii au sesizat că posibilităţile de comercializare ale acestui model sunt mai mari dacă acesta va fi oferit cu postul de conducere pe partea stângă.

Interiorul lui Aston Martin Super Sport este îmbrăcat într-o combinaţie de piele şi Alcantara, iar ornamentele sunt realizate din fibră de carbon. Scaunele acestui model sunt realizate de Recaro şi sistemul de navigaţie prin satelit include o conexiune iPod. Fiecare exemplar va fi vopsit într-o nuanţă aleasă de client, iar aceasta nu va mai fi repetată.

Via | Autoevolution| GTSpirit

Comentarii (16)

  • 7.5 milioane de euro.......
    astia is chiar handicapati.........?
    cine dracu siar cumpara asa ceva.......
    performante mai slabe ca Veyron-u dar mai scump de 3-4 ori...
    14 20
  • super tare
    pentru cine doreste si are bani pentru o astfel de masina de ce nu ar da, uitate cat de tare ii designu, mie cel putin imi place f mult.
    16 1
  • @tzenu_bmw
    aia care au 1mld de euro 7,5 mil este aproape egal cu 0 pentru ei, nu iti fa tu probleme ca vor fi vandute imediat, conteaza exclusivitatea si designul, performante are la un motor de 800-950 CP, oricum cine isi cumpara si veyron nu foloseste performantele la maxim, proprietari acestor masini cu siguranta au si Veyron
    20 1
  • Cred ca pretul e gresit
    Daca masina ar fi din aur si ar avea (ipotetic) 250Kg ar fi exact 7.500.000 euro.
    E cam exagerat!
    4 10
  • nu mer\ita
    pai asa iti ei Mercedes Maybach Exelero
    7 14
  • Ciprian
    performante si iar performante
    O masina se cumpara si cu sufletul nu numai cu gandul la performante!
    11 1
  • Ce abureala
    Se ia una bucata speculatie din presa straina, se adauga doua poze de Ferrari modificate in photoshop sa dea a Aston Martin si se presar niscaiva preturi piperate, la final se lasa la rumenit sa se certe userii in comentarii.
    Reteta perfecta pt un articol penibil, dar delicios. Pofta buna!

    PS: @MCD "aia care au 1mld de euro 7,5 mil este aproape egal cu 0 pentru ei". Cu asa gandire fi sigur ca nu o sa ajungi niciodata sa ai 1mld de euro. Si daca cumva cade astoroidul plin de aur la tine in curte in 5 ani il faci praf si ajungi si cu datorii.
    13 6
  • @ciprian....un suflet adevarat nu da atatia bani pe o bucata de metal....sufletul apreciaza altfel de valori ...neperisabile si care nu se calculeaza in milioane de euro...sufletul salveaza vieti pe banii astia...sunt sute sau poate mii de copii care asteapta ultima suta de euro pt. a putea primi un transplant pt. a putea duce o viata ca toti copii (mai putin aceia pe care parintii ii intoxica cu masini si mofturi de milioane de euro)...asta ...asa...ca sa vezi ce am devenit noi...umanistii...
    9 3
  • mda
    @ZZZ sunt fanul tau!! strainii si in gen oamenii cu cap pretuiesc fiecare euro..numai la noi fac risipa toti gata pt ca nu stiu cum se fac banii aia...
    @ian mare dreptate ai...poate nu o sa il cumpere nimeni! sa faci o algere cu sufletul nu inseamna sa fii snob!! cu sufletul poti alege o masina veche..un model de epoca care ti-a placut de cand erai mic care e intr-adevar o opera de arta..
    7 4
  • Poate ca pare o investitie proasta, da' peste cativa ani o sa auzim ca exemplarul cu numarul 4 este scos la licitatie cu un pret ce incepe de la 10.000.000 Euro.
    Si intradevar, aceste masini se cumpara pentru exclusivitate, pentru placerea de a avea ceva ce stii ca mai au doar 6 persoane in toata lumea. Oricum astia de la Aston Martin au inceput sa o dea prea in exclusiv, parca li s-a urcat la cap de la One-77.
    4 1
  • @ ZZZ
    asa e miliardari stau in garsoniera si manca slana cu paine sa faca 1 mld si un 1 mil de euro
    @edi80 asa e strainii sunt cu cap nu fac risipa tocmai de aia alea 7 masini or sa fie cumparate de roamani care risipesc
    Nu ai cu cine , mentalitate, gandire de roman, ei cred ca aia cu bani nu cumpara, fac bani pachete la tona si se uita la ei pentru ca au cap. Eu vorbesc de oameni cu bani adica ai din revista aia numita Forbes, nu melteanu care isi cumpara Q7 si sta in garsoniera sau dupa 5 rate cedeaza leasing-ul. De sultanul din Brunei ati auzit, cititi vedeti cate masini are
    3 5
  • @MCD
    Omule tu cati ani ai? Mai mult de 20 nu iti dau. Iar daca ai mai mult deja nu te vad bine.
    M-ai facut praf cu ironia ta. Pentru tine Forbes inseamna sultanul din Brunei? Pai ala are avere zeci de miliarde nu 1. Uita-te la Bill Gates, sau Warren Buffet ca sunt de peste zece ani acolo sus si vei vedea ca nu arunca cu banii in stanga si in dreapta pe tot felul de mofturi. Caritatea e altceva!

    Un om care a ajuns pe munca la avearea de 1 miliard, nu ca sultanul ala. S-ar gandi de mai mult ori pana sa dea o asemenea suma pe o masina. Masina asta in 3 ani ii va manca aproape 10 milioane, adica 1% din avere, cea ce e ENORM. Gandeste-te ca oamenii astia abia daca au 2-3% din avere cash (vorbesc iar de astia cu afaceri adevarate, nu de magnati cu petrodolari si alti norocosi) si asta doar cand mai vand cate ceva (afacere, proprietate, drepturi etc). 1% e foarte important pentru cash-flowul unui om de afaceri cu o asemenea avere, pt ca la vreme de criza (nu neaparat globala, pur si simplu nu mai merg unele afaceri) astia 10milioane care nu-i ai in mana te pot ruina.

    Repet, un colectionar sau cineva foarte impresionat de masina cu o asa avere si-ar putea cumpara asa ceva. Dar de aici si pana la a spune, citez "aia care au 1mld de euro 7,5 mil este aproape egal cu 0 pentru ei" e un drum aberant. Omul ala se gandeste de mai multe ori pana sa faca investitia.

    Tu de ce crezi ca sunt atatea vedete ajunse in faliment, atatia fosti fotbalisti faliti? N-au stiut sa aprecieze banii si nu si-au tinut cheltuielile sub control. Iar cand veniturile au scazut, bum! PRAF!
    6 2
  • @ZZZ
    Imi place cum gandesti. Dar de aici si pana a face ëducatie"pe forumuri...e cale lunga si anevoioasa din pacate... Unii au miliardele de care tot vorbiti facute in zeci de ani... Noi pronuntam cuvantul in cateva fractiuni de secunda, dar ramanem doar cu atat... Sfatul meu este sa iti folosesti mai bine resursele (modul de a gandi), sa faci ceva mai constructiv... Aberatiile de pe forum , sunt, si vor ramane in continuare, nu ai cum sa ii schimbi pe acesti copii cu muuuuuult timp la dispozitie.
    So.... keep up the good work, but in the right way ;)
    Numai bine
    2 2
  • Nu este o masina!!! Este o investitie, care in urmatorii ani, v-a creste in valoare. La fel ca si un tablou sau niste monede foarte rare.
    4 0
  • cei care au atatia bani mananca mai putin decat MCD, FCD(dau un exemplu fara ofensa). ca mananca altceva e alta treaba. deci nu putem generaliza in randul oamenilor bogati.
    sunt aproape convis ca cei imbogatiti peste noapte nu fac parte din randul celor exclusivisti...la care poate se gandeste si aston.desi daca exista asa pret...as fi curios cine ar cumpara-o.
    0 0
  • Se numeste piesa de colectie, nu inteleg de ce va certati, nu o sa ajunga la nimeni din cei de pe site-ul asta. Asa ca relaxati-va.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru