Audi dezvoltă un sistem acustic pentru modelele sale electrice

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.11.2010
Audi lucrează la un sistem acustic pentru viitoarele sale modele electrice. Sunetul nu va fi însă unul similar cu cel al unui motor convenţional.

După ce Toyota a dezvoltat şi introdus deja un sistem de sunet pentru maşinile electrice, iar Nissan lucrează la o soluţie similară pentru Leaf, Audi nu poate sta cu mâinile în sân. Constructorul din Ingolstadt va introduce în următorii ani o gamă completă de vehicule electrice, reunite sub titulatura e-tron, care vor avea nevoie de un sistem audio suficient de performant pentru a permite pietonilor să recunoască vehiculul la viteze mici.

Însă, spre deosebire de rivalii săi, constructorul din Ingolstadt va adopta un sunet artificial nou şi neobişnuit, după cum au declarat-o chiar oficialii. Mai multe voci din interiorul producătorului german vorbesc despre o soluţie inspirată de conceptul Audi RSQ, protagonist al filmului "I, Robot". "O abordare normală ar fi dezvoltarea unui sunet similar celui emis de un motor convenţional, însă Audi îşi doreşte altceva", se arată în comunicatul emis de germani.

Ralf Kunkel, directorul departamentului acustic din cadrul Audi, a declarat că "maşinile silenţioase sunt cele care nu pot fi auzite atunci când circulă cu viteze cuprinse între 0 şi 25 de km/h." Nemţii speră să acopere eficient această caracteristică cu noul lor sistem audio.

via | autocar

Comentarii (4)

  • Fara boxe
    Atata timp cat fac o chestie mecanica care sa scoate un sunet e ok. Daca o sa puna o "boxa" sau ceva de genul cu un sunet inregistrat o sa fie foarte chicios.
    3 1
  • :D
    Va fi un sunet de manea :)). Glumesc!
    8 1
  • cititi fraza!
    "După ce Toyota a dezvoltat şi introdus deja un sistem de sunet pentru maşinile electrice, iar Nissan lucrează la o soluţie similară pentru Leaf, Audi nu poate sta cu mâinile în sân."
    Ei incearca acum sa vedem daca o sa le iasa...oricum cu masinile electrice ,hibride etc nu prea au tangenta!! mai bine ar ramane si ar face ce stiu ei mai bine!! FSI-uri de peste 3000 cm....nu pot sparge bariera impusa de altii mai vechi in domeniul masinilor electrice si hibride,degeaba se chinuie ei sa fie in pas cu moda!! e ca o baba care toarce lana f bine,tese,asa cum a invatat ea de multi ani si acum vrea sa iti puna pantofi cu toc,inele,cercei si haine la moda!!
    6 6
  • aa
    Harman Kardon
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru