Audi este lider pe segmentul vehiculelor premium 4x4

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.10.2009
Constructorul din Ingolstadt este lider pe segmentul vehiculelor premium echipate cu tractiune 4x4, reusind sa vanda in perioada ianuarie-august 2009 un total de 190.500 de unitati echipate cu quattro.

Audi si-a adjudecat un nou premiu foarte important in actualul context economic. Potrivit Asociatiei germane de statistica auto (VDA), constructorul din Ingolstadt este producatorul premium cu cele mai multe exemplare 4x4 vandute. Se pare ca sistemul quattro a fost mult mai indragit de public decat sistemele xDrive sau 4Matic ale rivalilor de la BMW respectiv Mercedes.

Statistica are o acoperire globala, din ianuarie si pana in august, Audi producand 190.500 de unitati echipate cu tractiunea integrala quattro. Cifra reprezinta o treime din totalul vehiculelor asamblate de germani in aceeasi perioada. Mai mult decat atat, noul Audi Q5 este lider pe segmentul sau de piata, crossover-ul fiind produs in primul semestru al acestui an in aproximativ 63.100 de unitati la nivel global.

Audi intentioneaza sa isi extinda influenta pe segmentul vehiculelor 4x4 odata cu deschiderea oficiala a unei noi uzine la Changchun in China, una din pietele auto cu o crestere accentuata. Aceasta mutare le va asigura nemtilor o mai buna distributie si acoperire a cererii.

via | Auto-media

Comentarii (7)

  • Nica cel fara Frica
    Nimic nou pe frontul masinilor de teren
    2 2
  • nu numai pe frontul masinilor de teren - se vorbeste de piata de 4X4 in general, inclusiv sedanurile Quattro A4-8 .

    un pic vaga stirea ... prea putin ne intereseaza cate unitati Q5 au produs ei , daca au reusit sa vanda doar un sfert ... ( asta-i o presupunere evident ) .

    D'abea astept sa se generalizeze treaba cu masinile electrice - alea or sa fie un pic mai eficiente cu motoare separate pe cele 2 punti - respectiv 4X4 petru toti :P
    1 1
  • Audi quattro
    e normal sa fie asa...cu ajutorul lui quattro am ajuns sa comandam acum masini cu 4x4 fara sa fie SUV-uri pe aproape orice tip de motorizare...si asta e o chestie foarte tare, sa poti sa-ti cumperi un sedan sportiv cu 4x4.....
    2 0
  • jean
    poate tie tiar placea sa conduci o masina sport cu '4x4' mie nu chiar daca nu am condus vreodata sportiv cum amm vrut da cu rear-wheel drive te distrezi mult mai frumos ca si cu un 4x4
    0 2
  • cocalarul
    4x4=16
    din moment ce tote ciorile si toti parveniti au Q7 vanzarile din romania nu ar trebui sa intre in clasament
    0 2
  • tzenu
    Incearca x-drive. Te lasa sa supravirezi si te scoate mai repede din viraj decat tractiunea spate. Cel putin la fel de distractiv...
    0 0
  • hehe
    audi are cele mai multe modele echipate cu quattro din clasa premium si nu avea cum sa nu fie lider la vanzari... odata cu lansarea lui X1 vanzarile lui Q5 vor scadea simtitor:) e in teste si viitorul X3, bmw are ofensiva pregatita:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru