Buick Encore, fratele american al crossover-ului Opel Mokka

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.01.2012
Dacă sunteţi curioşi să aflaţi designul viitorului model Opel Mokka, nu trebuie decât să priviţi la fratele său american, Buick Encore. Ambele crossovere mici sunt bazate pe Opel Corsa.

Ultima lună a adus o campanie de promovare intensă a modelului Buick Encore în Statele Unite. Americanii au publicat o serie de teasere care au dezvăluit încet, încet liniile SUV-ului de talie mică. În acest moment, imaginile propuse publicului de Buick trădează trei sferturi din aspectul general al maşinii, ultimul teaser urmând să fie dezvăluit cu numai câteva zile înaintea de deschiderea oficială a Salonului de la Detroit, locul unde Encore va fi şi lansat live.

Deşi pare un model care nu suscită interesul publicului european, trebuie să ţinem cont de faptul că brandul Buick este oglinda nemţilor de la Opel pe piaţa americană. Dacă până acum făceam cunoştinţă mai întâi cu Astra şi Insignia şi abia apoi cu Verano şi Regal, de această dată regula pare să se inverseze.

Vom face mai întâi cunoştinţă cu Encore pentru ca la Geneva să-i vedem fratele european, sub brandul Opel. După cum probabil aţi intuit, este vorba despre mult anticipatul Mokka, un crossover de clasă mică, bazat pe Corsa, despre care nemţii au mai vorbit şi pe care l-au anunţat pentru primăvara acestui an.

Aşadar, acum, când ne uităm la Encore, putem să ne imaginăm deja cum va arăta noul Opel Mokka, fără a uita însă să ţinem cont de câteva detalii de design specifice Buick: grila, logo-ul, jantele.

Bazat pe platforma lui Corsa, Mokka, fratele european al lui Encore, va oferi tracţiune anterioară sau integrală şi va folosi motoarele pe benzină ale fraţilor mai mari: 1.4 şi 1.6 turbo.

Nu vor lipsi nici dieselurile de 1.3 şi 1.7 litri CDTI. Debutul oficial al noului Mokka este programat pentru începutul lunii martie, atunci când îşi deschide porţile Salonul Auto de la Geneva.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru