China a blocat importurile de Hyundai si Kia

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 16.10.2008
Guvernul chinez a anuntat printr-o pozitie oficiala ca a blocat importurile de modele Hyundai si Kia.

Guvernul chinez a anuntat ca a suspendat importurile de modele Hyundai si Kia, ca urmare a unor plangeri facute de mai multi dealeri din China.

Aceasta masura a fost luata dupa ce mai multi dealeri de automobile din China au inaintat guvernului o petitie prin care deplangeau favoritismul facut de Hyundai-Kia catre reteaua lor proprie de dealeri. Guvernul chinez a decis ca grupul sud-coreean a incalcat legile anti-trust si a blocat importul pe teritoriul Chinei.

Comercializarea modelelor Hyundai si Kia in China nu va lua sfarsit. Modelele celor doua marci auto, produse pe teritoriul Chinei, vor putea ajunge pe piata de desfacere, doar cele produse in Coreea de Sud fiind afectate de noua masura legislativa.

Un purtator de cuvant al guvernului chinez a declarat ca statul chinez si grupul sud-coreean sunt in discutii pentru remedierea situatiei. Un purtator de cuvant al companiei Hyundai a confirmat presei ca inca de la jumatatea lunii septembrie n-au putut exporta autovehicule in China.

Via | Reuters

Taguri: Hyundai, Kia

Comentarii (2)

  • Mini-romanu'
    @Robert G
    Ti-e foame rau astazi :) 3 intr-o fraza :P

    "Aceasta masura a fost luat dupa ce mai multi dealeri de automobile din China au inaintat guvernului o petitie prin care deplangeau favoritismul facut de Hyundai-Kia catre reteua lor propie de dealeri."
    0 0
  • const.
    intrv.
    sa inteleg ca se mai ieftenesc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru