Design romanesc: Lamborghini Insecta Concept

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 10.03.2009
Iulian Bumbu a creat un concept care a umplut imediat paginile publicatiilor auto internationale. Pentru ca e Lamborghini si pentru ca arata senzational.

Romanii demonstreaza ca designul auto este un domeniu din ce in ce mai plin de atingere mioritica. Dupa ce Mihai Panaitescu s-a evidentiat pe aceasta piata castigand Peugeot Design si, ulterior, angajandu-se la Tokyo, unde lucreaza pentru Toyota, Iulian Bumbu iese in evidenta in presa internationala prin prezentarea unui concept 100% digital care prefigureaza viitoarele generatii ale modelelor Lamborghini.

Se numeste Insecta Concept si este un prototip cu doua locuri inspirat, asa cum ii arata si numele, din formele agresive ale artropodelor. Are o lungime de 4300 de milimetri, 1000 de milimetri inaltime si 2000 de milimetri latime, in timp ce ampatamentul este de 2650 de milimetri.

"Ideea mea initiala a fost de a crea un supercar orientat spre circuit care dispune insa de linii organice ceva mai moi, integrate in stilul geometric al modelelor Lamborghini", isi explica Iulian creatia.

Iulian Bumbu s-a nascut in 21 iulie 1981 la Bechet, a obtinut o diploma in Design Auto la Scoala Politehnica de Design din Milano si, anterior, a absolvit Universitatea de Arta de la Bucuresti, sectia Dezvoltare de Produs.

via | GlobalMotors

Comentarii (19)

  • ionica
    f tare masina chiar superba pacat ca nu se va si realiza
    1 0
  • thenuts
    Arata foarte bine si e un lucru bun ca tot mai multi romani se afirma :) La mai mare si pe viitor
    1 0
  • Andrei.p
    Am vazut articolul si pe worldcarfans si pe autoblog.nl si sunt foarte incantati toti, mai ales olandezii, care daeau commenturi foarte ok si la dacia duster, numai noi suntem hateri
    1 0
  • Iulian
    Foarte frumoasa masina...daca e sa te angajezi undeva la o firma angajazate la una europeana
    1 0
  • Bun baiat
    Din marinimia lui poate face o donatie de schita producatorului lui Logan. Sa nu le ceara drepturi pentru el ci reducere de pret pentru toate masinile vadute unor cetateni romani, fie ea si de 1 euro.
    1 0
  • Eram curios...
    Ma asteptam la un comentariu "destept" referitor la Logan...
    Maka, nu mi-ai inselat asteptarile!
    Multumesc.
    on topic, Bravo!
    1 0
  • Mircea
    Felicitari lui Iulian.
    Si nu avem de unde sti, poate cei de la lamborghini il vor lua pe baietasul asta si chiar vor construi prototipul, pentru ca este mult mai realizabil decat proiectul d-lui Mihai Panaitescu care, desi arata superb, nu cred ca este asa usor de realizat.
    Succese in continuare la amandoi
    1 0
  • Iulian
    Absolut superb, cred ca foarte rar am vazut un concept atat de bine gandit cat si apropiat de realitate, foarte tare, felicitari pentru Iulian.
    1 0
  • john doe
    arata extraordinar.
    1 0
  • mfbb_dennis
    foarte tare!
    Un exercitiu de design spectaculos! Dupa parerea mea transpunerea in realitate ar fi foarte dificila datorita volumelor necesare unor componente care se suprapun ( volumul blocurilor optice fata care se suprapun peste volumul necesar anvelopelor care precis sunt f. late). Oricum e f. reusit designul!
    0 0
  • "Uned"
    Super tare masina, pacat ca in articol se mai strecoara si greseli de scriere - "uned lucreaza pentru Toyota". Deci atentie la neatentie! Si imi explica si mie cineva cum e cu liniile moi? Multumesc
    0 0
  • werewrwe
    ewrwe
    Masina asta se numeste cumva Lamborghini Zonda? Ca asa arata.
    0 0
  • Lamborghini Zonda
    nu este Lamborghini Zonda, cel putin spatele difera f. tare.
    acolo sunt 4 iesi clasice de esapament, stop-urile etc.
    Forma destul de tuguiata la Zonda a caroserier cel mai urat aspect al acelei masini. Ca sa nu mai vb de bot. Deci ewrwe ai vb degeaba.
    Super tare design-ul. Nu numai ca e f. aproape de realitate si mai e si placuta la ochi.
    Bravo lui.
    0 0
  • pai acu e concept 100% digital sau prototip?
    0 0
  • Musca Tzetze
    Dar:
    Atata doar ca numele ar fi trebuit sa fie al unui taur....
    0 0
  • asdasd
    prea tare pentru drumurile noastre....:P
    1 0
  • razvantro
    felicitari
    Senzational, un exemplu de urmat pt cei de la Lamborghini
    0 1
  • bai frate !!!!!
    Mi-a rupt gura. Formidabil concept, chiar asa full digital.
    Sunt mandru de baiatul asta.
    1 0
  • ha ha ha
    asa da
    Romanii demonstreaza inca o data ca le merge mintea si atunci cand pot,sau atunci cand vor si muncesc in loc sa leneveasca cum o fac din ce in ce mai des,pot realiza lucruri minunate.Sunt totusi curios asupra unui alt aspect:daca masina asta era prezentata,de exemplu ca viitorul logan,cred ca nu era asa de apreciata asa cum e acum;si ce e misto e faptul ca e gandita de un roman;asa suntem noi romanii:tot ce e facut de noi nu e bun pentru ai nostrii.....in schimb e foarte bun pentru straini...(DE EXEMPLU LOGANUL IN GERMANIA,CARE E CAUTAT DATORITA PRETULUI MIC,INTRETINERII IEFTINE SI FIABILITATII BUNICELE.E ADEVARAT CA EI AU SI STRAZI MAI BUNE,DAR SI NOI PUTEM OCOLI ATAT CAT PUTEM GROPILE,CA NU E MUSAI CA SA DAM IN ELE SI CU VITEZA PE DEASUPRA-DACIA E TOTUSI O MASINA PENTRU OAMENI NORMALI,NU PENTRU PASIONATII DE VITEZA...ITI FACI TREABA CU EA SI ATIT).H
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru