Ford va finaliza vânzarea lui Volvo săptămâna viitoare

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.07.2010
Ford va finaliza divorţul de Volvo săptămâna viitoare, constructorul suedez urmând să treacă sub patronajul chinezilor de la Geely. Asiaticii au plătit 1.8 miliarde de dolari pentru brandul scandinav.

Esential

1.8 miliarde de dolari a plătit Geely pentru Volvo.

Săptămâna viitoare, divorţul dintre Ford şi Volvo se va încheia, constructorul suedez urmând să treacă sub patronajul chinezilor de la Geely. Conglomeratul din Detroit a renunţat la Volvo pentru o sumă de 1.8 miliarde de dolari, mai puţin de o treime din valoarea pe care a plătit-o în 1999, atunci când a cumpărat constructorul suedez.

Geely şi Ford vor încheia tranzacţia săptămâna viitoare, delegaţii celor două companii urmând să finalizeze ultimele aprobări şi proiecte de finanţare. Vânzarea lui Volvo va completa astfel strategia preşedintelui Ford, Alan Mullaly, de renunţare la toate brandurile europene deţinute, pentru a se concentra asupra propriilor produse.

Un purtătot de cuvânt Ford a declarat că "vânzarea Volvo va fi finalizată în al treilea sfert al acestui an", dar a refuzat să vorbească despre informaţiile privind încheierea tranzacţiei în următoarele şapte zile.

Al doilea sfert al acestui an a adus pentru Volvo un profit operaţional de 53 de milioane de dolari, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când brandul suedez înregistra pierderi de 237 de milioane de dolari.

via | automotivenews

Comentarii (4)

  • Virgil
    Ford se va separa foarte curand si de Mazda
    Foarte interesant de vazut este ce se va intampla cu Mazda odata ce Ford va vinde si ultimul pachet de 11.4 % pe care il mai detine la Mazda . Cu o productie anuala de 1 milion de unitati este evident ca Mazda nu poate supravietui singura, ramane de vazut ce constructor se va arata interesat de Mazda si din ce regiune a globului . Va fi un conational din Japonia, va fi cineva din Europa sau din China ?
    4 1
  • volvo
    Pacat si pt. Ford ca a renuntat la Volvo si pt. Volvo ca intra in posesia lui Geely ...
    8 3
  • @flo
    Daca Ford nu a stiut cum sa faca din Volvo o marca profitabila (asa cum nu a stiut nici GM cu SAAB), ma bucur ca nu mai apartine de Ford. Cine crede ca de acum inainte Volvo=Gelly se inseala (rau).
    4 4
  • crysti09
    Club
    De curand citem o stire despre clubul soferilor de Volvo ce au scapat din accidente deosebit de grave
    Cred ca in curand o sa se onfiinteze clubul soferilor de Geely..))))ha ha ha
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru