FOTO EXCLUSIV* : Audi pregăteşte noul RS4

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 01.04.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale prototipului viitorului Audi RS4, surprins în versiune Avant.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat primele imagini spion ale prototipului viitorului RS4. Modelul se ascunde sub o caroserie de A4 Avant în încercarea de a camufla viitorul rival al lui M3, dar prototipul a fost deconspirat de sistemul de frânare de performanţă, evacuarea tipică pentru modelele RS de la Audi şi de jantele de aliaj preluate de la RS5. Trebuie să remarcăm şi ecartamentul mărit, ales pentru un plus de stabilitate pe viraje şi la viteze mari. Deoarece vorbim de un test de şasiu, prototipul nu respectă întocmai cutumele de camuflaj, semn că o să mai vedem acest model în viitor.

Până acum, prototipul viitorului Audi RS4 Sedan nu a fost surprins de camerele fotografilor de la Carpix, semn că acest model este dezvoltat alături de fratele său Avant sub o caroserie de Break. În ceea ce priveşte motorizarea, nu este clar dacă RS4 va primi V8-ul montat pe RS5 sau dacă nemţii vor apela la un V6 twin-turbo. Conform primelor estimări, modelul va dezvolta în jur de 450 CP, acest nivel fiind suficient pentru a se duela cu Mercedes-Benz C63 AMG şi BMW M3.

În standard, generaţia actuală a lui RS4 vine cu un volan inspirat din motorsport şi cu scaune Recaro tip scoică. Sistemul de frânare standard includea un set de discuri de 365 milimetri pe faţă echipaţi cu etriere Brembo cu opt pistonaşe.

Opţional, clienţii puteau alege un sistem de frânare şi mai performant, echipat cu discuri din material compozit şi etriere Brembo cu şase pistonaşe opuse, sistem care elimina fading-ul frânelor şi era de cinci ori mai durabil decât sistemul bazat doar pe metale.

Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (9)

  • asa sarbatoriti voi 5 ani???
    Usor usor o dati in titluri de genul Libertatea si Click: FURT PE FATA!, SUPER TARE!, SMECHERIA MAXIMA!, COMBINATIA ANULUI, SOC SI GROAZA!.
    10 4
  • acidutzza
    CIKALAKAAAAAAA CIKI CIA....
    Mestereeeeeeee....ce plm sunt titlurile astea ieftine de prosoport, click, libertatea si alte mizerii?!!?! Aveam pretentii!!! va pierdeti cetitorii mah!!!
    6 3
  • cosmin
    1 aprilie !
    @xxx,@acidutzza
    6 0
  • "evacuarea tipica de RS" ??? va rog sa imi ziceti si mie un model RS de la Audi produs in ultimii 10 ani care sa aiba 4 evacuari. Este un "simplu" Audi S4, care are jante de RS5. Evacuarea este evacuare tipica modelelor S.
    Evacuarea tipica de RS este compusa din doua terminatii ovale mari, cate una pe fiecare parte (exceptie face RS3).
    4 3
  • BaditzaEx
    mai tare era
    decat titlurile schimbate , sa va schimbati denumirea in Hhaautomarket ;)
    3 3
  • :))))
    fix pe acelasi subiect ma axasem si eu, si anume titlul :)))) Haoleuuuuuu ce Haudiii dala de merge cu benzina multa vereeee :))))))))))))) Eh, Romania nu mai are mult pana devine Rromania:)))
    4 2
  • ma bombitelor !!! nu v-ati prins ce e cu "SMECHERIA MAXIMA" ? azi e...da ati ghicit 1 APRILIE.../ parca auzeam acu' un an-doi ca rs4 nu va avea un urmas...sa fie si asta o pacaleala?
    4 0
  • asta e de 1 aprilie...
    4 0
  • Manelistu”
    Bine, bine fara numar
    Ati inceput sa ascultati cumva manele in redactie? Nu-i rusine, numai sa stim si noi; poate ne orientam catre alte site-uri. Chiar daca era gluma de 1 aprilie, ati fi putut gasi alt titlu.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru