FOTO EXCLUSIV* : Ce prototip misterios testează BMW?

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 26.11.2010
Fotografii de la Carpix au surprins un prototip misterios testat în incinta facilităţii BMW FIZ din Munchen. Modelul arată a creaţie Wiesmann, dar nu există nicio informaţie despre acesta.

Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, imagini în premieră cu un concept misterios surprins în curtea BMW FIZ din Munchen. Deşi nu este clar scopul modelului respectiv şi marca pe care o va reprezenta acesta, primele bănuieli au dus la cei de la Wiesmann, care utilizează motoare BMW pentru roadsterele MF3, MF4 şi MF5. Din moment ce modelele M6 şi M5 au ieşit din producţie, motoarele utilizate pentru roadsterele Wiesmann nu mai sunt nici ele în fabricaţie, deci producătorul de modele sport de nişă ar putea adapta noul propulsor.

Fotografii de la Carpix ne-au informat că modelul are două locuri şi că luneta joacă rol de uşă a hayon-ului. Aşadar, vorbim de un coupe cu un portbagaj destul de mare şi cu un aspect retro. În timp ce design-ul este prea retro pentru BMW sau Mini, care abordează o linie total diferită din acest punct de vedere, anumite trăsături li se potrivesc modelelor Wiesmann. Spre exemplu, stopurile spate seamănă cu cele prezente pe modelele MF4 şi M5, iar aranjamentul acestora este identic (două pe fiecare parte, amplasate pe diagonală înspre exteriorul vehiculului) .

Unele voci au abordat alte ipoteze, legate fie de un Z4 Coupe sau de BMW Z2. Pentru moment, nu există nicio informaţie care să confirme dezvoltarea acestor modele, semn că prototipul din imagini nu reprezintă un viitor model BMW.

Din moment ce nu este un model al celor de la BMW, criticii ar întreba ce motiv au partenerii BMW să testeze prototipuri în incinta centrului de teste FIZ din Munchen.

UPDATE: Francezii de la Autoplus i-au informat pe cei de la Carpix că prototipul din imagini este un PGO Hemera. PGO este un producător de nişă din Franţa, care utilizează motorizări Peugeot. Motorizările respective au fost dezvoltate împreună cu cei de la BMW, aşa că prototipul a mers în Germania pentru modificări suplimentare.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (3)

  • Orice ar fi... arata oribil!
    9 3
  • Noul Z3
    ...
    1 5
  • E noul MINI
    E noul MINI :D:D:D:D
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru