FOTO EXCLUSIV*: Mercedes testeaza noul SL

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 14.01.2010
Inginerii Mercedes-Benz au fost surprinsi de fotografii de la Carpix in timp ce testau noul SL in Suedia, la temperaturi de -25 de grade Celsius. Modelul debuteaza in 2012, la Salonul Auto de la Paris.

Fotografii de la Carpix i-au surprins pe cei de la Mercedes-Benz in timp ce testau urmatoarea generatie a lui SL. Modelul va debuta la Salonul Auto de la Paris din 2012 si va fi construit in Stuttgart, spre deosebire de modelul actual care este produs in Bremen. Motivul mutarii productiei in Stuttgart este legat de faptul ca o parte din productia lui C-Klasse a fost mutata la fabrica din Statele Unite ale Americii. Din ce putem observa, modelul va avea o silueta similara cu cea a actualei generatii, cu exceptia grilei fata, care va avea un unghi de inclinare diferit.

Normele de protectie ale pietonilor din Uniunea Europeana ii obliga pe cei de la Mercedes-Benz sa modifice unghiul grilei fata, aceasta trecand de la o inclinatie inspre motor la o pozitie verticala. Noul SL are o garda la sol si o silueta ceva mai joasa decat a actualului model, iar latimea primelor modele de test pare sa fie ceva mai mare decat cea a actualei generatii. Astfel, spatiul interior va fi pastrat la acelasi nivel, in timp ce inaltimea si coeficientul aerodinamic au fost reduse, elemente care vor mari performantele la viteze mari si vor scadea consumul de carburant in regim extra-urban.

Noul Mercedes-Benz SL ar putea prelua o serie de elemente estetice de la noul SLK si de la noul CLS.

Anumite elemente de design ar putea fi preluate chiar de la SLS AMG. Posteriorul acestui model face parte din zonele care vor fi modificate in stilul celorlalte modele noi din gama Mercedes-Benz, iar stopurile sunt primele care primesc schimbari majore. Acestea ar putea primi LED-uri si o forma ceva mai futurista decat cea prezenta pe actuala generatie.

*Fotografiile atasate acestui articol sunt publicate de Automarket in exclusivitate in Romania printr-un contract semnat cu o companie specializata din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul Romaniei fara acordul scris sau verbal al Automarket.ro este strict interzisa.

Comentarii (2)

  • florin
    bun
    Dar arata foarte bun si asa. e mai agresiv. sugerez sa il lase asa cum e el acum:))
    0 1
  • Vis
    Vis pentru cei mai multi. Fara cuvinte....prea multe.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru