FOTO OFICIALE: Iata-l pe Porsche Panamera!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 23.11.2008
Prima berlina din gama Porsche si-a facut in sfarsit aparitia, dupa luni intregi de asteptare. El e Panamera!

Esential

500 de cai putere va scoate Panamera Turbo, cea mai performanta versiune din gama noului model Porsche.

Chiar daca Porsche nu a publicat inca primele fotografii ale lui Panamera, prima berlina din gama constructorului german, internetul isi face inca o data datoria si ne prezinta, cateva imagini preluate direct din setul oficial.

Primele informatii legate de berlina germana sport sunt reprezentate de faptul ca, in prima faza, modelul german va fi disponibil in versiunile S si Turbo, diferenta fiind facuta de puterea dezvoltata de motorul comun V8 de 4.8 litri: 400, respectiv 500 de cai. Fericitii posesori ai noului Panamera vor beneficia exclusiv de o cutie automata PDK cu 7 trepte. Nu va exista o versiune diesel, asa cum se pregateste pentru Cayenne, oficialii Porsche punand la cale dezvoltarea unei variante hibride cu un motor V6 acompaniat de unul electric. Versiunea de baza a lui Panamera va fi reprezentata de un propulsor V6 de 3.6 litri si 300 CP pe care il vom vedea in actiune, cel mai probabil, spre finalul lui 2009.

Targetul de vanzari Porsche este unul foarte optimist in conditiile economice actuale, avantajul cifrelor constructorului german fiind faptul ca, in general, clientii marcii nu sunt afectati la nivel macro de criza.

Astfel, tinta anuala de vanzari ajunge la 20.000 de unitati pe an, 4000 dintre acestea fiind reprezentate de versiunea Turbo.

via | Carscoop

Taguri: Panamera, Porsche

Comentarii (40)

  • @antiaudi
    vrem ca idiotul de "antiaudi" sa ne avertizeze in privinta asemanarilor cu volvo c30!!!! :))
    0 0
  • ...ce urmeaza fratilor? Ferrari 4x4 cu reductor si Rolls de doua locuri cu incarcare la priza?!?!
    0 0
  • asemanare cu volvo ??? poate cu quattroporte.
    0 0
  • marius
    din pacate e greu sa mentii traditia in conditii de criza...:|
    0 0
  • :|
    dupa 2-3 poze te lasa masca...dupa ce o vezi esti hipnotizat:D
    0 0
  • ...
    pur si simplu...MAGNIFIC...de urata. fratilor si daca as fii fan porsche nu mi-as lua asa ceva. acum totul se bazeaza numai pe profit, bani, bani, bani. nu mai e nimic rebel, iesit din comun, o masina si atat. e urata cu spume. chiar daca nu va fi asa, un porsche in 4 locuri... ca si cayenne de altfel...
    0 0
  • Arata exact ca un "bipost" de F1. E acolo ceva ce n-ar treb sa fie in peisaj....si se simte, deranjeaza, te inteapa-n ochi prezenta portierei spate.

    Cei de la Subaru cat "s-a purtat" motorina s-au c#cat pe ei ca nu scot diesel, acum dupa ce si-au calcat pe suflet si au scos Boxer Diesel s-a fumat treaba cu motorina. Americanii au inceput sa cumpere Smart (care la modul cel mai serios e cat caruciorul lor de supermarket)... Acum astia de la Porsche scot berline..... Astia au mancat stricat?!???! Se-ntoarce lumea cu curu-n sus!
    0 0
  • Bai terminati-va , nu e nici o criza ... asta vrea guvernul sa credeti , pregatesc ei ceva , e un pretext pentru ceva .... dar ce???
    0 0
  • mowgli
    porsche
    rider nu vreu sa jignesc sau ceva dar ar trebui sa te trezesti la realitate.poate ai noroc si ai tai nu lucra in combinate si uzine ca acuma erau dati afara.dar la noi e joaca de copii.gandeste-te ca GM FORD SI CHRYSLER au "ingenunchiat" in fatza guvernului S.U.A. pt 27 de miliarde de dolari.Gandestete putin ce impact are asta asupra vanzarilor.daca era o gluma nu faceau asa ceva.Am prieteni care au plecat in america si se intorc acasa ca nu au bani si nu este de munca.Americanii se muta prin canada ca cica e mai bine.Asa ca mai gandeste-te.
    Revenind la porsche mie mi se pare un model reusit.Multi ati criticat inclusiv aici ca nu vedeti nici o schimbare la porsche de 30 de ani.Ei bine iat-o.Eu zic ca desing-u le-a iesit super bine respectand proportiile placute ale unui porsche si traditia.Spatele e frumos si ma gandesc ca ar face bine sa faca un concurent pt bmw seria 1(pe care sa-l bata bmw-u ca n-ar fi prima data).Eu zic ca inainte pierdeau multi clienti pt faptul ca masina era limitata la 2 locuri, avea 2 usi si nevasta i-ti cam da in cap daca iei o asa masina.Aceasta categorie a fost fortata sa-si cumpere un Cayenne.E o mutare pe cat de inteligenta pe atat de riscanta.Celor care nu va place macar apreciati curajul.
    0 0
  • Cel mai urat porsche pe care l-am vazut vreodata.trebuie sa fii chior rau sa-ti iei asa ceva, sau sa suferi intr-un hal barbar de tine. sper sa nu vanda nimic sa nu-si mai ia nasul la purtare. Hai Rapide de la Aston :D
    0 0
  • SUPERB
    0 0
  • Reusit
    Bine a zis mowgli :era nevoie in gama de un model cu 4 usi inafara lui Cayenne ,care era un SUV.Foarte frumos modelul iar de motorizari si despre cutia de viteze nici nu mai vorbim.In ziua de astazi numai din traditie nu se castiga bani.
    0 0
  • zagado26
    Fara a fi un fan al masinilor germane trebuie sa recunosc ca e un model reusit iar portiera spate nu strica de loc design-ul.
    0 0
  • E ciudat sa vad un Porsche cu 4 portiere, dar arata bine. Pentru cei ce nu accepta un Porsche decat in 2 portiere, sunt destule. Pentru cei ce au asteptat unul in 4 portiere, iata-l. Cabrio, coupe, sedan si SUV...de toate pentru toti! (totusi sper sa nu faca si o varianta estate :D)
    0 0
  • A fost Porsche 924 "Combi"
    924 Turbo Shooting Brake (Estate Wagon)
    0 0
  • seamana cu sandero nu credeti ? or fi furat modelul de cazan de la dacia :)))
    0 0
  • alekay
    vorba celor de la topgear...porsche chiar au cel mai lenes designer posibil...
    0 0
  • hyper335i
    urat rau
    e urat cu spume ! dar asa am zis si de seria 5 actuala la inceput .. acum imi place .. probabil ca la aceeasi bani se poate cumpara ceva la fel de tare dar care sa placa mai mult.
    0 0
  • sunshine64sm
    Iată o splendoare de Porsche Panarama
    _O minunăţie de maşină, numai bună de ţinut în casă pe post de bibelou. Un pic cam scump, şi un pic cam mare, dar ca bibelou ar merge perfect. Şi se asortează cu alte minunăţii din casele celor care-şi permit să cheltuiască bani cu nemiluita. Păi cum... să stea maşina în casă ? Păi da, că unde altundeva ?! Că aşa bijuterie e şi păcat să o scoţi la aer liber, să o ardă soarele şi să faca insolaţie, sau iarna să o prindă gerul, sau ploaia, sau poluarea, sau să calce prin ceva noroaie, sau cine mai ştie pe unde mai are de umblat, pe ce străzi lăturalnice şi unde vine băieţii şi o lasă fară jante.
    _E păcat mare şi să o duci la vreo spălătorie auto daca nu e acreditată cu ceva calificative euro din domeniul spălăturilor de maşini. Că aşa am vazut un Lamborghini spălat pe stradă, cu găleata, dintr-o fîntînă arteziană din ceva parc (sărac o mai putut fi acela, că nu mai i-o rămas bani).
    _Dar are cinci-sute-de-cai varianta Turbo de Panarama, mă bucur nespus că are cinci sute de cai. Am o herghelie de cai flămînzi după jăratec de petrol, care mă poate arunca pînă in ceruri cu atîta putere. Din prima pensie îmi iau şi eu. Îmi iau o panaramă de machetă... doar atît îmi pot permite...
    0 0
  • antiaudi
    @antiaudi
    Ba ( ma adresez marelui fan audi,w,skoda), ti-am zis ca scirocco ala e copia lui c30 si nu am zis-o eu ci altii niste specialisti de la topgear si chiar au dreptate!!!Cat despre porsche in general jos palaria, pacat ca au intrat si ei cu panamera,cayene in galeata de fomisti, dar daca exista clienti care cer autoboze de ce sa nu li se vanda..:D
    0 0
  • nereusit design
    Daca spatele cazut este marca Porsche si arata bine la o masina sport de daua locuri, la o limuzina merge ca nuca-n perete, pur si simplu nu se potriveste.
    E la ani lumina departare de ce a reusit Lamborghini cu Estoqe, care e pur si simplu magnific. Luati si comparati Estoqe cu Panamera (era sa scriu Panarama).
    0 0
  • hmm
    nu merge ..tot micut i sta bine
    0 0
  • @antiaudi
    hai ma zi-ne ce masina ai...sa avem de ce sa radem! da un link cu ce au spus specialistii de la top gear si mai discutam! astept linkul (nr episodului din noua sau vechea serie)
    0 0
  • @antiaudi
    nu uita ca ai spus si ca megane coupe semana cu c30 ;)citez "Saltare bajetii,
    acest megane e chiar fain, dar daca sapi sa vezi cam din unde se inspira acesti constructuri renault, w (vezi panarama aia de scirocco scumpa ca dracu si chipurile inclusa la marca premium) cam toate ajung la un model unic vezi volvo c30-- umeri lati,tenta aia de cocoasa .. deci la design exterior e clar ca renault si w au tras cu okii la altii mult mai buni.." iar raspunsul meu a fost "ti-am mai spus si acum 1 luna- comenteaza si la articolele gen "Audi S5 va primi un motor V6 TSI in locul V8-ului" la toate daca se poate! dute si vezi masina in curte la pbn si pe urma comenteaza asemanarile, dute si la renault si vezi megane-ul coupe ...wow are umeri cum are si c30 ! wow altceva mai vezi asemanator??interior???din fata?? din lateral?? ia spunene si noua ce maisna ai ca sa iti aducem si noi zeci de motive ca masina ta e la fel de proasta de urata si de copiata! (p.s scirocco in varianta 200hp+ e mai ieftin decat un gti ~ 25 mii eu cu destule opt)" ASTEPTAM LINKUL
    0 0
  • cheoslovaci
    supa
    ma fratilor...am diaree cand vad asa ceva...urata ca un closet..marca de tot rahatul..cea mai buna si daca vedeti si Base umbla cu asa ceva ii dacia logan...mcv-ul e superrrrrrrrrb pe langa cotetul asta de pasari exotice..mama ce oua ar face in spate ...o masina mai urata ca asta nu credeam ca o sa mai existe..
    si acum va prezentam noul golf 6 4x6 sau volvo s40 cu motor fiat seicento...
    0 0
  • ''frumos''
    ..nu stiu de ce draq comentati cand voi nici logan nu va permiteti....dak ati avea unul d.asta v.ati mandri cu el nu???...
    0 0
  • antiaudi
    @antiaudi
    pentru marele idiot fan audi,w,skoda, seeeeaaatt .. ia d-aci fraiere http://www.topgear.ro/revista/metal/usor_diluat.html
    0 0
  • porschelinho
    S-a globalizat si Porsche
    Probabil ca titlul e mai bun de un intreg editorial despre pierderea identitatii in general. Masina ca atare nu arata rau. Dar are sigla Porsche pe capota! Ce le-o fi trebuit lor sa faca o asemenea masina?! Atunci ce le-o fi trebuit celor de la BMW sa fi facut Isseta in anii '50? Sau celor de la Volkswagen modelul Scirocco de la inceputul anilor '70? Nu ma pot gandi altfel decat ca dintr-un considerent economic. Indiferent ca e vorba de recesiune sau de prosperitate. La Porsche as spune ca e vorba de un experiment. Insa experiment a fost si Cayenul! Un experiment care si-a dovedit profitabilitatea. Si cand simti gustul dulce al succesului, cati dintre noi ii pot rezista?! Acuma ca a aparut in sfarsit Panamera, cred ca experimentul Cayen s-a transformat in tendinta! Deci sa trecem Panamera la capitolul tendinte auto. Probabil ca urmeaza masina de familie Lamborghini, vanul Jaguar si capul tractor Harley Davidson. Motoarele de formula 1 Yamaha au aparut demult. S-auzim de bine.
    0 0
  • 1) :)) a vrut sa zica marii ziaristi de la top gear romania cu parerile lor :)) nici o legatura cu granzii din u.k(ziaristi care pana mai acum un an in articolele cu alfa romeo scriau alpha, ziaristi care doar traduc materiale de afara si rar fac un articol-vezi cazul automarket...dc nu ar avea masini de test ar sta doar pe youtube si ar traduce zilnic presa internationala) eu am vazut live si megane si scirocco(pe transfagarasan-tot aici am vazut si lagune coupe se aude si unde trebuie??) si asemanarile nu sunt deloc evidente(mai ales la megane)! la scirocco stopul spate se prelungeste si pe aripa /la c30 nu prea! masini cu umeri lati sunt destule google'it 2) nu sunt fan al autoturismelor din grupul vag(dar am avut una) din moment ce detin 318 '02(de la nemti ca-s cocalar) dar sunt pus rau pe dobitoci ca tine (nickname..antiaudi si asta spune totul despre frustrarile tale-99% posesor de masina care noua costa maxim 14 mii ieuro-din ce am vazut prin comentarii sunteti ori posesori de fiat(sau ceva din grupul lor) ori posesori de clio hatch extreme edition :)) mai sunt si ceva frustrati cu honda dar aia nu prea isi manifesta cretinismele ) hai bafto delo delo si sa va fie rusine la toti astia care aveti skoda vw audi ca astea nu sunt masini! bravo lui x-ulescu aka antiaudi ca el e smecher si a avut puterea sa aleaga altceva voi sunteti doar niste prosti/inculti si masinile voastre sunt cele mai proste cocalarilor!!! voi de ce nu va puneti nickname antireno/antifiat??
    0 0
  • anitiaudi
    cu dedicatie tony
    baiete, acum o sapt am fost pe la cretinii si ingamfatii aia de la midocar(am fost sa scot un audi din service) si am "admirat" si eu marea masina nemteasca scirocco si vreau sa iti zic ca in interior pe locurile din spate seamana perfect cu c30, aici ma refer cum sunt asezate scaunele.Asa ca oricum nu pricepi ca linia masinii e identica!!!
    Baiete se vede de la posta ca esti cocalarul care cumpara jafurile nemtilor si abia are banu de intretinere la un bmw...
    nenea ce zici daca antiaudi poseda un t5 la c30
    0 0
  • si zi-mi ce model de turbo are c30! hai da search pe net ! spune-mi de plansa de bor de la c30 ! cam cat e de groasa (dc ai masina sti despre ce vorbim) (cocalar e genul de om care epateaza ...iar tu epatezi prin ura ta de om prost.. deci nici o diferenta intre tine si cocalarul din fata blocului care asculta manele! eu mi-am luat masina care mi se potrivea din germania ("ca cocalarii") la banii pe care ii aveam si nu iti fa tu griji de posibilitatile mele financiare ! mai zic ca un om care da 23 mii lire pe o masina precum t5-ul nu sta sa injure si sa isi ia aliasuri precum faci tu got that cocalare ?? scrie-mi si mie vin-ul tau sa il verificam cu baietii aici de fata sa vedem si noi "ce c30" ai tu sau da-ne macar primele 5 cifre sa vedem ca e vin de provenienta volvo!
    0 0
  • antiaudi
    bizonu' toniyiii
    bai vito, tu esti un mare bourean pe care imi pare bine ca l-am intalnit in peisaj, n-are rost sa te oftic cu detalii ca si asa esti praf.. e plina lumea de idioti ca tine ca tine..
    haidi pa fraiere.. sa imi zici cand faci revizia bemeweu sa iti plangem de mila(vezi ca se dau credite destul de scumpe .. HA, ha..)
    0 0
  • eu bizon tu cocalar si mincinos ;) eram idiot dc imi luam alis antivolvo ;) fa un vs cu scirocoo la pret si motorizare asta asa de fun ca tot escump si urat! ma faci bizon dar nu vi cu nici un argument ...nu sti saraspunzi la intrebari doar halesti cacat!si arma prostului care e cand se vede pus la zid si prins cu minciuna??urla tare ca "restul e prosti si ca nu sta el sa dea explicatii"
    0 0
  • ca sa mai afli si tu cate ceva...audi s3 mai multa putere pret tot pe acolo si quattro adu argumente impotriva
    Audi S3 2.0 TFSI quattro benzina / 195kw / 265CP / M6 Pret: 31434 euro

    Volvo C30 T5 manuala, fara trapa, Kinetic Pret: 27524 euro
    cu trapa, Summum Pret: 31604 euro

    Fara a tine cont de service-ul celor doua marci sau de emblema, automat aleg Audi pentru Quattro, 265 CP.
    0 0
  • sa nu mai vb de motorizare si taxe pe amblele ..una 2.0 alta 2.5 una poleaza cat tractorul alta mai putin ;)
    0 0
  • si ca sa iti mai zic odata ca esti prost iti mai zic si ca Vw nu a cumparat motoare de la volvo, in schimb volvo de la vw a cumparat! Si nici in ziua de astazi nu isi face singur toate motoarele!Si sate vad (in cazul in care chiar ai un volvo...dar ff putin probabil) ce o saafci cand vor da faliment impreuna cu fordul ;) kiss u little cocalar!
    0 0
  • panamera
    Parca se vorbea de Panamera.
    Asa urata cum e din lateral (strutocamila de masina sport, berlina, hatchback) sa va vinde. O masina Porsche mai practică.
    0 0
  • Zwargolak
    nasol
    ce oribilitate... au pastrat forma de 911 si-au mai pus o usa pe fiecare parte. mare chestie. sincer mi se pare oribila
    0 0
  • antiaudi
    pentru marele bourea,bizon toniyiii
    ia-ti ba boaaa audi, ca de aia e bine ca pe lumea asta sa fie unii care sa pape banii unor prosti....
    apropo sumum la volvo inseamna full(pele,xenox... toate cele) in schimb la audi pana ajungi la dotarile echiv sumum platesti prostane ...sa nu mai vb de zicala ai bani de audi, dar de motor, jante etc.. .., dar de bizonu' e ferecit cand alearga ca un animal pe strada
    0 0
  • d c e urata? ca nu arata ca alt porsche?
    mai auzi de chayenne. ca e urat..bine ca e frumos q7.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru