G-Power a creat cel mai rapid automobil alimentat cu GPL din lume

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 12.01.2011
Un BMW deţine în continuare recordul mondial de viteză pentru automobile alimentate cu GPL. De data aceasta, vorbim de un M5 E60 cu două compresoare mecanice realizat de G-Power.

Tunerii de la G-Power, specializaţi în modificarea modelelor BMW, au realizat un kit de tuning "de criză", care vizează modelul M5 E60. Mai precis, motorul V10 de 5.0 litri al lui M5 a fost echipat cu două compresoare mecanice şi cu o instalaţie GPL secvenţială de la Landi Renzo. Graţie acestor modificări, modelul din Munchen a devenit cel mai rapid automobil alimentat cu GPL din lume, surclasând tot un BMW, dar de data aceasta un Seria 3 Coupe pregătit de AC Schnitzer.

BMW M5 Hurricane GS dezvoltă 660 CP şi 650 Nm şi poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde. Acceleraţia de la 0 la 200 km/h este realizată în doar 11.4 secunde, în timp ce viteza maximă a modelului este de 333 km/h. Recordul precedent de viteză, stabilit de AC Schnitzer BMW E92 GP3.10 GAS Powered era de 318.1 km/h. Potrivit celor de la G-Power, emisiile de carbon ale lui M5 echipat cu pachetul SK II şi sistemul GPL au scăzut cu 15%.

Tunerii de la G-Power subliniază faptul că gazul petrolier lichefiat este cu 50% mai ieftin decât benzina şi că modelul este mai ecologic graţie acestor modificări.

Preţul kit-ului de tuning nu este chiar atât de "eco" cu buzunarul proprietarului, acesta fiind de 33.571.43 euro, fără să includem montajul. Printre modificările operate putem enumera unitatea ECU reprogramată, cele două compresoare mecanice ASA şi intercooler-ul răcit cu apă.

Via | WorldCarFans

Comentarii (4)

  • Marfa dar trebuia sa faca pe noul seria 5
    2 2
  • Fara suparare , dar asemenea acceleratie de 0-100 poate fi gasita pe masini sub 500 cp si nu exclud model cu bancheta spate .
    2 12
  • @AdrianosFidi
    e vorba de GPL, acceleratia la motoarele cu ardere interna pe GPL e mai lenta decat exact acelasi motor cu ardere pe benzina
    11 0
  • Adrianos
    Cred ca astia 660 hp sunt de la Audi . Ca e plin YouTube cu M5 Stock care ridica 330km/h cu 507 hp. Nu-mi plac deloc aceste performante . Deja cred ca enginerii din München de la M-Power sunt mai buni decât niște oarecare tuneri.
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru