GM, Ford si Chrysler au primit 15 miliarde de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 08.12.2008
GM, Ford si Chrysler au primit un imprumut de 15 miliarde de dolari din partea statului american.

GM, Ford si Chrysler, cei trei mari producatori americani de automobile din America, au primit un imprumut de la stat. In pofida eforturilor depuse de directorii celor trei companii, acestia nu au primit toti banii ceruti, ci doar 15 miliarde de dolari.

Acest imprumut a fost oferit pentru a asigura supravietuirea companiilor pana in martie 2009, cand va incepe o noua runda de negocieri, de data aceasta sub administratia lui Barack Obama. GM si Chrysler au declarat ca au nevoie de circa 11 miliarde de dolari pentru a supravietui pana anul viitor, pe cand Alan Mullaly de la Ford a declarat ca nu vor avea nevoie de sprijin financiar decat daca ceilalti producatori vor ajunge la faliment.

Membrii Senatului American si ai Casei Reprezentantilor au confirmat faptul ca se vor intalni pe 9 decembrie pentru a vota aprobarea imprumutului. Modul in care vor fi folositi banii va fi monitorizat de catre un comitet desemnat de senat.

Via | Reuters

 

Comentarii (2)

  • oare-?
    Acelasi lucru ar putea sa-l faca si Tariceanu, sa le dea la cei de la Dacia un imprumut de la stat, nu sa tripleze taxa ptr masinile SH si sa ne oblige indirect sa le cumparam masinile facute la noi in tara. Afectand astfel un numar mai mare de oamneni.
    0 0
  • AndreiRN
    Adevar
    Offff, ce se mai infloreste adevarul. Inca nu au primit nimic. Si cand si daca vor primi va fi un imprumut cu conditi extrem de drastice.
    As prefera sa-i lase sa declare faliment si de acolo sa se restructureze dupa putinta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru