Hibrizii si vehiculele electrice vor reprezenta 15% din piata din China pana in 2020

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.04.2010
Chinezii estimeaza ca piata lor va fi reprezentata in proportie de 15% de hibrizi si vehicule electrice pana in 2020. Acestia estimeaza ca acest gen de vehicule va reprezenta intre 7 si 12% din numarul total de vehicule vandute la nivel mondial.

O publicatie din China estimeaza ca 15% din piata interna va fi formata din hibrizi si vehicule 100% electrice pana in 2020. La nivel global, chinezii estimeaza ca vanzarile de acest tip de vehicule vor reprezenta intre 7 si 12 procente din totalul autovehiculelor vandute la nivel mondial. Editia 2010 a Salonului Auto de la Beijing a fost martora la "electrificarea" tuturor vehiculelor prezente, fiecare constructor prezentand cate un concept care prefigureaza fie un vehicul hibrid, fie un vehicul electric sau chiar unul din fiecare.

Guvernul chinez a aplicat presiuni asupra constructorilor sa dezvolte propriile vehicule electrice, alaturi de o gama larga de hibrizi. Totodata, executivul chinez a inceput o campanie de modernizare a retelei de transport a energiei electrice din China pentru a adapta aceasta retea la viitoarele vehicule electrice. Scopul chinezilor este de a dezvolta o retea de puncte de incarcare rapide, pentru ca vehiculele electrice sa poata fi utilizate la potentialul maxim cat mai repede posibil.

Cei mai avansati in aceasta tehnologie par sa fie cei de la BYD, care au prezentat deja mai multe modele electrice, primul urmand sa debuteze pe piata din China spre finele anului 2011.

Primele vehicule electrice vandute publicului ar trebui sa debuteze pe piata din Europa in anul 2011. Conform primelor informatii, acestea sunt Renault Fluence Z.E., Nissan Leaf si Opel Ampera. Piata auto din Statele Unite ale Americii a primit deja modelul Leaf, iar japonezii au inregistrat deja comenzi record pentru Nissan Leaf. Nissan Leaf a fost caracterizat ca fiind primul vehicul electric accesibil, pretul acestuia fiind de aproximativ 30.000 de euro.

Via | Chinacartimes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru