Honda face un recall de 2.4 milioane de maşini la nivel global

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 07.08.2011
O problema de soft care ar putea duce la avarierea cutiei de viteze automate i-a determinat pe oficialii Honda să facă un recall la nivel global care vizează 2.4 milioane de maşini.

Constructorul japonez Honda va rechema în service 2.4 milioane de maşini la nivel global din cauza unei probleme de soft care ar putea duce la avarierea transmisiei automate. Noul recall al japonezilor include 1.5 milioane de vehicule din SUA, 760.000 de maşini din China şi 135.142 de automobile de pe teritoriul Canadei. De asemenea, niponii vor rechema în service maşini din unele părţi ale Europei, din Orientul Mijlociu şi din Sudul Americii.

La nivel global, recallul afectează modelul Accord care beneficiază de motoare în patru cilindri şi care au fost fabricate între 2005 şi 2010. În SUA şi Canada, va fi rechemat în service modelul CR-V fabricat între 2007 şi 2010 şi modelul Element construit între 2005 şi 2008. În China, cei afectaţi de decizia Honda sunt proprietarii modelului Odyssey produs între 2005 şi 2009, dar şi clienţii care s-au bucurat de serviciile lui Sprior (versiunea asiatică a lui Accord).

Dacă maşinile nu vor beneficia de această actualizare a softului, cutia de viteze automată s-ar putea strica în cazul în care şoferul schimbă rapid între diferitele trepte de mers.

Acest lucru ar putea duce la calarea motorului sau va crea dificultăţi atunci când şoferul doreşte introducerea în poziţia "Park".

Via | LeBlogAuto

Comentarii (7)

  • george
    EFECTELE SECUNDARE ALE "COST CUTTING-ULUI"
    Din pacate, astea sunt rezultatele compromisurilor pe care trebuie sa le faci pentru a avea succes pe piata americana (principalul bazin de recall)...
    6 4
  • kumite
    bla,bla,bla
    Ai un "plus"si de la mine,bah europeanule.Te aprinzi din nou?Ardere rapida!
    2 4
  • george
    O, PASA, CAT DE DARNIC ESTI!
    @ kumite

    Nici cand apar Honda nu e bine? Naiba te mai intelege si pe tine...
    3 2
  • zarnesteanu
    As adauga
    Ca uonda civic a mai primit o pereche de palme rasunatoare si saptamana trecuta cu un rating de "don't buy" de la Consumer Reports. Motivul? Zgomotoasa, materiale proaste la interior si asamblare demna de caruta lu' bunicu' insurubata in curtea vecinului dulgher.
    Colac peste pupaza, franeaza ca un vagon, se inclina binre la cele mai mici curbe iar in habitaclu, ai o simfonie constanta de scrataituri, pocnete si trosnituri. Partea buna e ca ia putin la 100km. Fapt foarte important pentru racanul burtos, Costel contabilul chel si Mita pipita, clientii clasici.
    Asteptam link-urile despre maretia firmei honda, furnizate cu generozitate de cititorul nostru fidel bibi bulshit.
    3 10
  • Honda Gets Best-Ever Ranking In 2011 Initial Quality Study
    http://www.hondainthenews.com/honda-gets-best-ever-ranking-in-2011-initial-quality-study/

    Not coincidentally, all of those vehicles finished in the top three of their segments for Honda. The entire list of the company’s 2011 IQS first-place segment winners includes:

    Sub-Compact Car—Honda Fit
    Compact Car—Honda Civic and Honda Insight (tie)
    Midsize Car—Honda Accord
    Compact Crossover/SUV—Honda Element
    Midsize Crossover/SUV—Honda Accord Crosstour
    Midsize Pickup—Honda Element
    6 0
  • cititor..
    prostia in floare
    cat de ingust e asta de mai sus...saracul.
    0 5
  • kumite
    @george
    Stai linistit,nu te mai agita.Nici eu nu ma inteleg cate o data.Despre Honda,numai de bine.Am si o Honda Accord V-tec,si sunt happy cu masinuta asta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru