Koenigsegg pregateste o berlina de 700 CP

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 22.08.2008
Noul model cu patru usi Koenigsegg va fi ultra-usor, iar motorul V8 de 700 CP il va propulsa pana la 350 km/h.

Esential

700 CP va dezvolta propulsorul V8 al viitorului sedan marca Koenigsegg.

Koenigsegg pregateste lansarea unei berline pana in anul 2011. Noul model cu patru usi al constructorului suedez de supercaruri va fi propulsat de o unitate V8 care va dezvolta aproximativ 700 CP. Koenigsegg a anuntat ca intentioneaza sa expuna un prototip al viitorului model la standul sau de la Salonul Auto de la Geneva din 2010.

Se pare ca producatorul suedez lucreaza deja de doi ani la acest proiect. Noul sedan al celor de la Koenigsegg va fi construit de o paltforma complet noua. Arhitectura caroseriei va fi, de asemenea, construita de la zero fara a imprumuta componente de la CCX. Cu toate acestea, designul exterior va contine elemente stilistice similare cu supercarul suedez pentru ca cele doua masini sa se poata identifica intr-o familie de modele a marcii.

Andreas Petre, Directorul Koenigsegg Dubai, a declarat ca noul model cu patru usi va fi mult mai usor decat orice alt sedan de performanta disponibil pe piata si va avea o viteza maxima constructiva de 350 km/h. De asemenea, Petre a declarat ca noul model Koenigsegg va fi mai ieftin decat CCX si spera ca productia anuala a acesteia sa fie de 70-80 de unitati anual.

Este de asteptat ca piata americana sa indeplineasca 50% din volumul vanzarilor anuale, tarile asiatice 30%, iar restul de 20 de procente sa revina tarilor din Orientul Mijlociu.

Interesul clientilor din Orientul Mijlociu a crescut considerabil in ultima perioada pentru supercarurile marca Koenigsegg. Constructorul suedez are deja reprezentanti zonali in Abu Dhabi, Kuweit, Arabia Saudita si Quatar, iar anul viitor este pregatita deschiderea unei noi reprezentante in Bahrain.

Pentru a face loc productiei noului sedan marca Koenigsegg, producatorul suedez va stabili productia anuala a supercarului CCX la doar 35 de unitati. Viitoarea berlina performanta suedeza va rivaliza cu modele precum Aston Martin Rapide sau Porsche Panamera, viitoarele masini sport cu patru usi.

Via | Car

Taguri: CCX, Koenigsegg

Comentarii (2)

  • hmda
    un fel de iluzie optica...daca tai usile alea mari pe din doua, iese berlina si 4 usi mai minuscule
    0 0
  • tanu bmw
    ioi mama
    DEJA VAD CUMLE STRICA PLANURILE NEMTILOR IN ACEST SAGMENT.sa speram ca nu se va fabrica caci dupa aia se va lua boala de coupe in 4 si la ferari si lamborghini si nimeni nu se vor mai putea axprima in acest segment nici bmw si merc....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru