Land Rover ar putea realiza un rival al lui Mini Countryman

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 16.11.2010
Mini Countryman ar putea primi un rival din Marea Britanie. Modelul va veni din ograda Land Rover şi va fi bazat pe Evoque, spun cei de la AutoExpress.

Potrivit celor de la AutoExpress, Land Rover va realiza un rival pentru MINI Countryman. Modelul va fi realizat pe platforma lui Evoque şi va fi mai mic pentru a intra în segmentul SUV-urilor compacte. Noul model Land Rover ar fi cel mai ieftin produs din gama producătorului britanic cunoscut pentru abilităţile off-road ale modelelor sale. Spre deosebire de Evoque, modelul nou va fi mult mai apropiat de un turism şi va păstra cât mai multe din trăsăturile estetice ale lui Evoque.

Englezii de la AutoExpress nu au specificat dacă noul rival al lui Mini Countryman va avea trei sau cinci uşi. În schimb,  sunt şanse ca Land Rover să facă două versiuni de caroserie ale modelului respectiv, deşi acesta reprezintă un produs de nişă al unei nişe. Versiunea de bază va avea tracţiune faţă, în timp ce versiunea cu tracţiune intregrală va fi oferită alăturo de o serie de motorizări mai potente.

Versiunea entry-level de motorizare va fi o unitate cu patru cilindri în linie, care va fi extrem de economică.

Vârful gamei va fi un motor otto supraalimentat cu un turbocompresor, care va furniza circa 250 CP dintr-un motor de 2.0 litri. Din moment ce şeful departamentului de design de la Land Rover a declarat că gama Range Rover nu a ajuns la final, sunt şanse ca modelele constructorului britanic deţinut de indienii de la Tata Motors să de dezvolte şi spre segmente mai mici.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru