Stiri Masini electrice si hibride

Vineri, 28 August 2020 | Masini electrice si hibride | 9 comentarii

Amazon a comandat 1.800 de utilitare electrice de la Mercedes-Benz: americanii își extind divizia de livrări din Europa

Amazon a anunțat că a comandat un total de 1.800 de utilitare electrice de la Mercedes-Benz. Astfel, 1.200 de unități Sprinter și 600 de exemplare eVito vor intra în flota diviziei de livrări pe care americanii vor să o extindă în Europa.
Vineri, 28 August 2020 | Masini electrice si hibride | 2 comentarii

Americanii de la Bollinger prezintă conceptul Deliver-E: viitoarea utilitară electrică va avea baterie de până la 210 kWh și încărcare rapidă la 100 kW

Americanii de la Bollinger au prezentat conceptul Deliver-E, care prefigurează lansarea unui utilitare electrice în 2022. Nu este menționată autonomia viitorului model, însă americanii spun că bateria va avea capacități cuprinse între 70 și 210 kWh, iar vehiculul va oferi încărcare rapidă (DC) la 100 kW.
Vineri, 28 August 2020 | Masini electrice si hibride | 1 comentariu

Aston Martin prezintă DB5 Junior: modelul electric destinat celor mici are versiune cu aproape 14 CP și costă peste 50.000 de euro

Aston Martin DB5 Junior este un vehicul electric destinat celor mici. Proiectul a fost realizat cu ajutorul celor de la Little Car Company și va fi disponibil și într-o variantă DB5 Vantage Junior cu 13.6 CP.
Joi, 27 August 2020 | Masini electrice si hibride | 3 comentarii

Renault Zoe, cea mai vândută mașină electrică în Europa în luna iulie: Hyundai Kona Electric și Volkswagen e-Golf completează podiumul

Renault Zoe a fost comercializat în luna iulie în 9.280 de unități, reușind astfel să se claseze pe prima poziție în topul vehiculelor electrice vândute în Europa. Segmentul modelelor plug-in hybrid a fost dominat de noul Ford Kuga PHEV, în timp ce prima poziție în segmentul modelelor hibrid fără încare la priză a fost ocupată de Toyota C-HR.
Joi, 27 August 2020 | Masini electrice si hibride

Video. Prototipul viitorului SUV electric Ioniq 5, spionat pe Nurburgring: modelul de serie va avea la bază conceptul Hyundai 45

Unul dintre prototipurile viitorului SUV electric Ioniq 5 a fost surprins în timpul testelor de pe circuitul german de la Nurburgring. Versiunea de serie este dezvoltată pornind de la conceptul Hyundai 45 și ar urma să fie prezentată în 2021.
Miercuri, 26 August 2020 | Masini electrice si hibride | 2 comentarii

Un nou teaser video pentru viitorul Jeep Wrangler plug-in hybrid: versiunea va fi prezentată în luna decembrie

Jeep a publicat un teaser nou care anunță debutul lui Wrangler plug-in hybrid. Conform oficialilor producătorului american, versiunea cu încărcare la priză va fi prezentată în cursul lunii decembrie.
Marti, 25 August 2020 | Masini electrice si hibride | 7 comentarii

Record de autonomie pentru Volkswagen ID.3 1st: 531 de kilometri parcurși în trafic real cu o singură încărcare a bateriilor

Un exemplar Volkswagen ID.3 1st a parcurs în trafic real 531 de kilometri cu un singur plin al bateriilor. Autonomia oficială comunicată de nemți pentru ediția de lansare este de 420 de kilometri.
Marti, 25 August 2020 | Masini electrice si hibride | 17 comentarii

Elon Musk: “Vom mări densitatea bateriilor cu 50% în cel mult 3-4 ani”

Elon Musk a spus că Tesla este capabilă să producă baterii cu o densitate cu 50% mai mare în “probabil 3-4 ani”. Producătorul american de mașini electrice este așteptat să prezinte un progres semnificativ în dezvoltarea tehnologică a bateriilor în data de 22 septembrie.
Marti, 25 August 2020 | Masini electrice si hibride

McLaren prezintă noua arhitectură pentru viitoarele supercaruri electrificate: primul McLaren hibrid va fi lansat în 2021

McLaren a dezvoltat o nouă arhitectură pentru viitoarea generație de supercaruri electrificate. Constructorul britanic va lansa anul viitor primul său model hibrid ce va avea la bază noul șasiu din fibră de carbon.
Luni, 24 August 2020 | Masini electrice si hibride

Livrările hypercar-ului Lotus Evija, amânate cu cel puțin 5 luni: întârzieri din cauza pandemiei

Lotus a amânat livrările hypercar-ului electric Evija cu cel puțin 5 luni, după ce programul de testare a fost întârziat de restricțiile impuse în contextul pandemiei. Primele unități Lotus Evija ar urma să ajungă la clienți la jumătatea anului viitor.
Vineri, 21 August 2020 | Masini electrice si hibride | 5 comentarii

Vânzările de mașini electrice au crescut spectaculos în iulie pe principalele piețe europene: 259% în Marea Britanie și 225% în Franța

Vânzările de mașini electrice au înregistrat creșteri de până la 259% în luna iulie pe piețele din Franța, Germania și Marea Britanie, în timp ce Italia și Spania au raportat creșteri de peste 70%.
Vineri, 21 August 2020 | Masini electrice si hibride

Nio a lansat un serviciu de închiriere pentru bateriile mașinilor electrice: chinezii vor să intre pe piața europeană în 2021

Nio, producător chinez de mașini electrice, a lansat un serviciu de închiriere a bateriilor pentru ca achiziția vehiculelor cu emisii zero să fie mai accesibilă pentru clienți. Chiria lunară pentru o baterie de 70 kWh este de circa 120 de euro. Chinezii vor să intre pe piața europeană în 2021.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 21 August 2020 | Masini electrice si hibride | 1 comentariu

Presa britanică: Jaguar pregătește un rival pentru Tesla Model 3

Jaguar vrea să lanseze un model electric compact care să fie un concurent direct pentru Tesla Model 3, potrivit informațiilor neoficiale publicate de presa britanică.
Miercuri, 19 August 2020 | Masini electrice si hibride | 4 comentarii

Americanii de la Bollinger caută parteneri pentru producția vehiculelor lor electrice: un vehicul de off-road și un pick-up ar urma să fie lansate în 2021

Start-up-ul american Bollinger anunță că, în curând, va semna contracte cu un constructor și cu un furnizor de baterii pentru ca producția vehiculelor sale electrice să înceapă. Este vorba despre B1 și B2, un vehicul de off-road și un pick-up care ar urma să fie lansate la sfârșitul lui 2021.
Miercuri, 19 August 2020 | Masini electrice si hibride

Mercedes-AMG Project One, mai aproape de producție: hypercarul a început testele pe circuit

Dezvoltarea lui Mercedes-AMG Project One a intrat într-o nouă etapă, hypercar-ul fiind testat pe circuit în Germania. Nemții spun că mai multe prototipuri pre-producție vor fi puse la încercare, după ce compania a “deblocat” întregul potențial al sistemului hibrid de propulsie, adică mai mult de 1.000 de cai putere.
Marti, 18 August 2020 | Masini electrice si hibride

Hyundai estimează vânzări europene de 60.000 de electrice în 2020: “Kona Electric va fi esențial pentru noi în a doua jumătate a anului”

Vânzările de mașini electrice Hyundai vor ajunge la 60.000 de unități în 2020, potrivit estimărilor lui Michael Cole, șeful operațiunilor Hyundai din Europa. Constructorul țintește creșterea cotei de piață în Europa în a doua jumătate din 2020, iar modelul Kona EV este considerat “esențial” pentru atingerea acestui obiectiv.
Luni, 17 August 2020 | Masini electrice si hibride

Fără nichel și cobalt: chinezii de la CATL dezvoltă un nou tip de baterii pentru mașini electrice

Chinezii de la CATL, furnizori pentru Tesla, Volkwagen sau Daimler, au anunțat că dezvoltă un nou tip de baterii pentru mașini electrice care să nu conțină nichel și cobalt, elemente esențiale în producția actualelor baterii.
Luni, 17 August 2020 | Masini electrice si hibride | 8 comentarii

Toyota dezvoltă un nou tip de baterie pentru mașini electrice: japonezii promit o autonomie de 1.000 de kilometri

Toyota dezvoltă o baterie pentru mașini electrice bazată pe fluorură care permite o densitate mai mare de energie decât acumulatorii Li-Ion. Japonezii promit o autonomie de 1.000 de kilometri pe baza noii tehnologii.
Luni, 17 August 2020 | Masini electrice si hibride | 2 comentarii

Presa britanică: Jaguar Land Rover ar putea lansa un SUV electric alimentat cu hidrogen în circa 5 ani

Jaguar Land Rover va lansa un SUV electric alimentat cu hidrogen în circa 5 ani, dacă proiectul “Zeus” va avea succes, potrivit informațiilor neoficiale apărute în presa britanică.
Vineri, 14 August 2020 | Masini electrice si hibride | 7 comentarii

Record de autonomie pentru Hyundai Kona Electric: SUV-ul a parcurs 1.026 de kilometri pe un circuit de teste în condiții speciale

Un Hyundai Kona Electric a parcurs 1.026 de kilometri în cadrul unui test desfășurat pe un circuit din Germania în condiții speciale. Autonomia oficială a SUV-ului subcompact este de 484 de kilometri.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru