Mazda aduce noul concept Kiyora la Paris

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 04.09.2008
Mazda a pregatit pentru Salonul Auto de la Paris noul concept Kiyora, un viitor model compact de oras.

Mazda a anuntat ca va lansa la Salonul Auto de la Paris noul concept Kiyora, un viitor model compact de oras. Numele Kiyora inseamna in japoneza “curat si pur” si reprezinta armonia dintre placerea de a conduce si preocuparile pentru protejarea mediului la care aspira Mazda prin intermediul planului de dezvoltare pe termen lung incorporat in filosofia “Zoom-Zoom”.

Conceptul Kiyora este prevazut cu noua generatie a motorului Mazda cu patru cilindri dotat cu injectie directa si sistemul Smart Idle Stop, astfel incat vehiculul sa ajunga la un consum mic si emisii de CO2 foarte scazute.

Noul prototip al casei nipone preia din linia aerodinamica lansata odata cu conceptul Nagare. Designul lui Kiyora a fost gandit in asa fel incat vehiculul sa aiba o masa cat mai mica dar sa ofere un nivel maxim de siguranta. La interior, designerii au creat un mediu aparte care poate satisface stilul de viata specific tinerilor.

Alaturi de noul concept Kiyora, in standul Mazda de la Paris vor mai fi prezente versiunea restilizata a modelului MX-5, noul Mazda6 cu motor turbodiesel de 2.2 litri si noul Mazda2 cu motor de 1.6 litri turbodiesel.

Via | Mazda

Comentarii (1)

  • Mini-romanu'
    Vor avea totusi curaj ?!?
    De ceva timp vad niste concepte senzationale la Mazda. Frumoase, originale, fluide, unitare etc.

    Vor avea totusi curajul, ca si Honda cu Civic, sa le produca in serie ???...

    Pentru ca eu sunt convins ca ar avea super-rezultate atat timp cat ar renunta la artificiile prea scumpe si ar reusi sa mentina un pret decent de achizitie!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru