Mercedes A si B-Klasse, aproape de productie la Cluj

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 10.03.2008
Ultimele informatii din presa germana arata ca viitoarele generatii Mercedes A si B-Klasse s-ar putea produce la Cluj.

Dupa ce timp de sase luni au inceput sa se inteteasca informatiile legate de o posibila alianta intre Mercedes si BMW in ceea ce priveste productia motoarelor si unele platforme comune, discutiile dintre cei doi giganti au cazut in impas. Astfel, desi Mercedes cauta un partener pentru dezvoltarea viitoarelor A si B Klasse, BMW a iesit din discutie. In urma acestui rezultat, Mercedes va trebui sa faca tot posibilul pentru a taia din costurile de productie ale modelelor A si B-Klasse iar acestea ar putea sa fie produse in estul Europei, platforma industriala de la Jucu/Cluj fiind cea mai viabila solutie avansata de presa europeana. Pana astazi, A si B-Klasse au fost produse in Germania, la Rastatt.

"Nu mai vrem un parteneriat cu BMW. Anterior au existat discutii cu Fiat insa nici acestea nu au adus vreun rezultat. Sinergiile care formau un astfel de parteneriat ar fi fost prea mici pentru a face intelegerea profitabila", a spus Dieter Zetsche, seful Daimler AG, intr-un interviu acordat Auto Motor und Sport.

Taguri: BMW, Cluj, Mercedes

Comentarii (3)

  • AndriSLR
    Asta trebuia!
    Slava domnului ca nu au cazut la intelegere!Sunt dusmani, cel mai mare dusmani din industria auto!La dracu cu bmw sa traiasca MERCEDES cea mai tare marca !
    0 1
  • curios
    Mercedes-B.M.W.
    Cred ca ar fi preferabil sa treaca peste rivalitati concurentionale (nu dusmanii)si sa dezvolte solutiile alternative de motorizare, pentru ca scumpirea motorinei este un paleativ nu o solutie pe termen lung. Vor castiga concurenta doar cei care vor gasi motorizari care nu vor depinde exclusiv de evolutiile politicilor petroliere si de strategiile politice adiacente.
    0 0
  • bakero
    Dusmani BMW si Merc?
    BMW se bate tare cu Audi nu cu Mercedes ;)Oricum toti se bat unii cu altii,dar duelul adevarat ,BMW il da cu Audi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru