Nissan GT-R ar putea oferi 570 de cai putere în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.09.2011
Nissan ia în calcul un nou facelift pentru GT-R. Acesta ar urma să fie operat în 2013 şi să-i aducă supercarului actual 40 de cai în plus, suspensie şi transmisie îmbunătăţite.

Esential

570 cai putere ar putea oferi Nissan GT-R în 2013.

Lansat în 2007, Nissan GT-R a revoluţionat segmentul supercarurilor prin performanţele sale excepţionale pe circuit, dar şi prin preţul extrem de accesibil. Japonezii au vrut însă mult mai mult de atât şi au promis un facelift important anul acesta. Zis şi făcut, ediţia 2011 a supercarului nipon fiind iarăşi o revoluţie cu cei 530 de cai putere şi sprintul său de la 0 la 100 de km/h.

Nimic nu îi poate opri însă pe asiatici, care se gândesc deja la o nouă operaţie de revizuire a modelului sportiv, planificată în 2013. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurate pe celebrul circuit de la Nurburgring.

Inginerii Nissan au declarat că vor modifica sistemul ECU, vor înlocui conductele de aspiraţie şi de evacuare şi vor putea obţine astfel 40 de cai în plus. Valoarea puterii totale va urca la 570 de cai. Nu vor lipsi modificările aduse transmisiei, suspensiei şi coeficientului aerodinamic general. Retuşurile aduse unităţii V6 de 3.8 litri vor îmbunătăţi şi emisiile de CO2, ceea ce le va permite japonezilor să menţină pe piaţă supercarul încă doi ani faţă de cât era plănuit iniţial.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, oficialii Nissan au susţinut că GT-R va încerca doborârea unui nou record pe Nurburgring la mijlocul lui octombrie şi că versiunile Premium Black şi Egoist vor fi disponibile la nivel mondial. 

via | egm

Comentarii (4)

  • Misto. Pacat ca in Romania nu ne putem bucura de masinile puternice
    . Poate doar la risc pe unde mai sunt portiuni bune de asfalt. Si acolo ne mananca camerele video.
    12 1
  • grigore
    Tzuca'l mama!...
    Frumos...
    11 4
  • ?
    pai ieri a fost un material cu 3 supercar sub 3s 0-100 si era pe locul 3 dar cu facelift cred ca o sa fie pe 2
    5 0
  • Great
    Bestiala masina, abea astept sa mi-o cumpar:X:X
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru