Noble anunta un supercar de 650 de cai, mai ieftin decat Enzo

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.10.2009
Britanicul Lee Noble anunta ca intentioneaza sa lanseze un supercar de 650 de cai putere, a carui versiune de top ar urma sa coste sub 110.000 de euro.

Lee Noble, fondatorul companiei cu acelasi nume, a anuntat ca intentioneaza sa dezvolte in urmatorii ani un supercar capabil sa se lupte cu Ferrari Enzo dar sa coste sub 110.000 euro. Momentan, Noble a evitat sa dezvaluie numele supercarului pe care il pregateste insa a lasat sa se inteleaga ca modelul va fi animat de un motor pe benzina capabil sa dezvolte pana la 650 de cai putere.

Desi nu a oferit alte informatii despre propulsor, Noble a declarat ca acesta va avea mai multe versiuni de putere, cuprinse intre 400 si 650 de cai putere, in functie de posibilitatile financiare ale clientilor. Unitatea va fi cuplata la o cutie manuala Graziano cu sase rapoarte, asemanatoare cu cea regasita pe Noble M600.

In conditiile in care sportiva nu va cantari mai mult de 1200 de kilograme, ne putem astepta ca bagajul de resurse al versiunii superioare sa ii permita viitorului Noble sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in aproximativ 3.5 secunde si sa atinga 160 de km/h in 7 secunde.

Lee Noble a declarat ca nu va produce mai mult de 100 de exemplare ale supercarului in fiecare an, pentru a evita pierderea unui contact strans cu cumparatorii.

Pretul de pornire pentru supercar a fost fixat la 76.000 de euro, urmand ca cel mai scump exemplar sa nu depaseasca, asa cum am mai spus, 110.000 euro.

via | Autoblog

Comentarii (2)

  • Poate are 651 cai! Haha!
    1 3
  • Degeaba
    Poate scoate ceva sub 110.000,poate avea 650,dar NU poate avea finisajele Ferrari,nu poate impregna istoria marcii,etc..etc...

    Domnule Bogdan Mirica,am o intrebare :
    "In conditiile in care sportiva nu va cantari mai mult de 1200 de kilograme, ne putem astepta ca bagajul de resurse al versiunii superioare sa ii permita viitorului Noble sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in aproximativ 3.5 secunde si sa atinga 160 de km/h in 7 secunde. " Numarul kg este spus de constructor,sau doar o presupunere de a ta ? Si calculele cum le-ai facut,atat timp cat nu iti date precise ? Intre 400-650 de cp e o diferenta maricica,nu poti aproxima acceleratia..nici macar cuplu...nimic.Sau ati facut voi rost de vreo diagrama de putere ?

    Chiar sunt curios,lamureste-ma te rog frumos
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru