Oficial: Noul Chevrolet Volt

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 16.09.2008
GM a prezentat oficial, in ziua in care a implinit 100 de ani, modelul pe care isi bazeaza viitorul: Chevrolet Volt.

Esential

160 km/h este viteza maxima constructiva a modelului Chevrolet Volt.

General Motors a celebrat intrarea in cel de-al doilea secol de existenta prin prezentarea oficiala a modelului Chevrolet Volt.

Este vorba despre versiunea de serie a modelului care va ajunge pe piata abia in 2010. Prezentarea noului Chevrolet Volt a fost momentul cheie al ceremoniei de aniversare care a marcat implinirea a 100 de ani de GM.

Noul model al grupului de peste Ocean vine cu unul dintre cele mai sofisticate trenuri de rulare existente pana in prezent. Chevrolet foloseste energie electrica pentru a se deplasa pe primii 65 de km, alimentandu-se de la o baterie pe litium-ion.

Dupa aceasta etapa, odata cu epuizarea energiei electrice, un motor conventional pe benzina sustine propulsia vehiculului, in acelasi timp cu reincarcarea bateriei. Acest mod de rulare extinde autonomia modelului Volt pe cateva sute de kilometri, timp in care se reincarca total bateria pe litium-ion.

Bateria modelului Chevrolet Volt poate fi incarcata si de la o priza traditionala de casa de 120 sau 240V.

Conform oficialilor GM, un Chevrolet Volt ar trebui sa consume intr-un an cam tot atata energie cat consuma un frigider.

Performantele modelului care deschide practic un nou segment in lumea auto, conform oficialilor GM, nu sunt neglijabile. Vorbim de o putere de 150 de cai si un cuplu maxim 370 Nm. Viteza maxima a noului model este de 160 km/h. Interiorul lui Volt este dotat cu o sumedenie de functii multimedia de ultima generatie.

GM nu a anuntat inca pretul oficial al noul model, presa internationala indicand suma de 35.000 de dolari ca pret de pornire pentru Volt.

Via | GM

Taguri: Chevrolet, GM, Volt

Comentarii (24)

  • andrei
    volt
    seamana exact ca toyota prius
    0 0
  • honda accord vroiai sa spui nu?
    0 0
  • Marius
    Chevy Volt
    Masinuta arata bine. Pare sa promita multe.

    Dupa crizele astea finaciar-bancare, imobiliare, scumpire costuri materii prime sau alimente, daca va urma si scumpirea petrolului....o sa ne uitam la masini ca la statuile din bronz de la intrarea in parcuri. Viitorul apartine masinilor hibride, iar mai tarziu batalia se va da intre motoarele pe hidrogen vs. motoare pe baterii.
    1 0
  • Sharky / Mini-romanu'
    @vasi
    Subscriu ... e inspirata clar din liniile de design Honda.

    Iata ca americanii au inceput sa copieze de la japonezi - istoria repeta unele lucruri chiar si pe dos :)

    E bine ca se agita toti pe ecologic!
    0 0
  • andrei
    pff
    e inspirata de liniile Honda Civic ...pff
    0 0
  • naluka
    pfffffffffffffff
    bai, sa nu mai vad ca scrieti ca asta seamana cu Honda ca va si las repetenti.
    0 0
  • bateria sa tina
    nici nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla daca explodeaza sau ia foc ditamai blocu de baterii Litiu Ion cum s-a intmaplat pe unele aparate Sony !!

    Apoi cat costa schimbarea bateriilor Litiu Ion ca nu tin mai mult de 1-2-3 ani!!
    0 0
  • H
    Tot hidrogeu' e solutia...
    0 0
  • AcidMan
    inovate don't imitate...
    Au copiat Accordul si Civicul ... adica un civic mai mic cu form e de accord ...
    0 0
  • vous etes varza
    fata e de la noul accord, spatele e de la noua laguna. mai invatati.
    0 0
  • :)
    ...... aaaa ... am inteles... un fel de iPhone automobil.
    0 0
  • raudabun
    copie? cine de la cine?
    Nu stiu unde a-ti vazut asemanarea intre civic sau acord (fata chiar nu seamana deloc). Cred ca ar vrea cei de la Honda sa aiba macar la un model asa fata. Uitati-va mai bine la toate tipurile de Chevrolet si vedeti ca au luat de la fiecare model de-al lor anterior tot ce a fost mai bun si mai frumos, chiar le-a imbunatatit. Mai lasati-o balta cu copiile inspiratii sunt de fiecare data ca sunt oameni. GM-ul nu e firma chinezeasca care nu-si permit design-eri. Bravo celor de la GM, ca au puterea sa lupte contra magnatiilor petrolului care isi cam fac de cap.
    0 0
  • Fan Chevy
    suuuuper ... o sa fie si mai bine cand o sa apara si la noi :D
    0 0
  • Volt
    o vreau !!!
    0 0
  • volt
    lipsa de inspiratie la design-ul ex accord+laguna = ....volt. interiot ok dar cred ca va fi burdusit de plastic.....in fine in 2010 cand va fi lansat nu va aduce prea mult inovatie.....
    0 0
  • asmaticu
    reviva
    Degeaba canta multi prohodul industriei americane si a automobilelor lor... Si asta e pt. ca nimeni habar n-are cu ce se pune de fapt... Iar modelul asta e doar o dovada...
    La Prius bateriile vin cu 10 ani garantie...voi credeti ca astea-s ca cele de mobil sau laptot facute de chinezi???
    0 0
  • Volt
    frate nush dupa ce e copiata dar imi place foatre tare cum arata + ca e hibrid...acum cand motorina si benzina sunt cat sunt !!!
    0 0
  • honadrescu
    Hondaaaaaaaaaa
    Cum sa nu fie inspirat de Honda? Priviti volanul!
    0 0
  • volt
    frumoasa masina!!! oricum viitorul apropiat va fi al hibrizilor! am mers cu PRIUS de la toyota si mi s-a parut destul de ciudat acest hibrid.
    0 0
  • sunshine64sm
    Fantastico machina !!!
    _ Fantastica, super, misto, faina, superba, cuuul, extra-nemaipomenita... sint doar citeva interjectii scoase de fraierii care chiar cred ca masina asta e ceva deosebit. In afara de faptul ca seamana cu alte masini de pe piata (nu am voie sa spun cine, ca le fac reclama gratuita !!!) in rest nu are nimic deosebit. A, faza cu reclama gratuita ?! da, e o alta prostie pe care o respecta cei care fac reclame gratuite la alte produse.
    _ Problema stocarii energiei electrice este inca una spinoasa, nefiind rezolvata eficient. Un sistem extrem de sofisiticat de gestiune a energiei electrice, si in general pentru functionarea corecta a intregii masini, acest sistem are automat o fiabilitate scazuta: riscul de defectare este mai mare, iar in caz de pana, situatia e catastrofala: doar uzina producatoare poate sa mai repare masina. Si cind sinteti in mijlocul desertului ce mai faceti atunci ? As putea sa va spun, dar ma abtin... Practic e o "masina de oras".
    _ Apoi pretul, estimat la 35.000 de dolari, nu e un pret care sa incurajeze prea mult cumpararea masinii. Se face reclama cu reducerea cheltuielilor, dar la pretul asta amortizarea se face poate in 10 ani, adica prea mult.
    _ Durata de viata a acumulatoarelor ? Pretul lor, daca se defecteaza ce se mai poate face ? Consumul real de benzina, pentru ca motorul incarca si bateriile (!!), timpul de incarcare a bateriilor, despre asa ceva nu se face amintire. Regulile de marketing interzic dezvaluirea informatiilor care sa descurajeze vinzarea masinii, erorile de conceptie sau de realizare fiind corectate tacit, astfel ca sa nu afle prostimea ca masina nu e bine conceputa.
    _ Asteptam noutati !!
    0 0
  • brand
    arata bordu' de parca ar fi fabricat de apple, daca in masina asta se regasesc toate brandurile. app cu proiectoarele alea ... seamana ff mult cu 6 oameni care lumineaza drumul cu brichete- lanterna. o avea si ceva de la nokia?.. hmmmm
    0 0
  • mda..
    Subscriu sunshine64sm.

    Marketingul, bata-l vina. E banala masina. Si cata valva pe modelul asta, deja ti-e sila sa mai auzi/citesti/etc... Tot concernul GM e la pamant si se agata si ei pe jucaria asta. Chiar nu merita! Este evident! Ma intreb daca imbacsitii de americani vor cumpara acest model si vor ridica acest concern tarat si vai de el. Macar s-au mai educat si ei de cand cu marcile japoneze.

    Industria auto americana se duce de rapa, ca si ei de fapt... Daca nu de tot financiar, ca natie, valori, etc.

    Numai de bine. Stima!
    0 0
  • sunshine64sm si Oggy
    Daca era dupa dintr-astia ca voi, mergeati si acum ca Flinstone. Deschideti ochii un pic. Si pe la 1900 erau tot felul de maimutoi care preferau sa mearga cu caruta pentru ca automobilul era o prostie si uite asa o fac si nepotii lor acum. Ma intreb nepotii vostri cu ce o sa mearga... hmmm
    0 0
  • O VREAU
    ESTE ECONOMICA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru