OFICIAL: Noul Megane Sedan se va numi Renault Fluence

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 06.08.2009
Noua generatie a versiunii Megane Sedan se va numi Fluence si va fi prezentata la Frankfurt. Renault pregateste insa si o berlina de segment mare care il va inlocui pe VelSatis: noul Safrane.

Noul Renault Megane Sedan va fi redenumit Renault Fluence. Modelul va deriva direct din modelul SM3, construit de subsidiara Renault coreeana Samsung, urmand sa fie prezentat in premiera mondiala peste cinci saptamani, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Desi informatiile circulau de ceva vreme prin presa internationala cu titlu de zvonuri, ele au fost confirmate de insusi Patrick Pelata, unul dintre managerii companiei Renault.

Noul Renault Fluence se va incadra in gama sub actualul Laguna si va imparti multe solutii tehnice si estetice, asa cum este normal, cu noul Megane. Modeluleste un hit pe piata romaneasca, unde peste 70% dintre versiunile Megane vandute sunt Sedan.

Gama Renault nu se va intari insa doar cu noua berlina compacta, francezii urmand sa includa in gama proprie si un sedan de segment mare care il va inlocui pe VelSatis. Acesta va fi denumit oficial Renault Safrane si va fi noul varf de gama al celor de la Renault, urmand sa intre pe segmentul mare, deasupra lui Laguna. Dimensiunile vor fi ceva mai ridicate (+20 de centimetri in lungime), ajungand la aproape cinci metri.

Evident, fanii marcii franceze au observat edja ca numele nu este unul 100% nou, el fiind utilizat de Renault pana in anii '90, pentru modelul care a fost inlocuit chiar de catre VelSatis.

Safrane se va baza, la randul sau, pe un model coreean, este vorba de viitoarea generatie a lui Samsung SM5, cel care va imparti platforma tehnica cu noul Nissan Teana, model aflat in vanzare deja pe piata japoneza. Noul Renault Safrane va beneficia de noua generatie de motoare dezvoltate de Alianta Renault-Nissan, implicit de dCi-ul de 3.0 litri V6 si 240 CP care va deveni unul dintre varfurile motorizarilor existente in Grup.

Miza lansarii celor doua noi modele este mai mare decat pare la prima vedere. Renault este foarte aproape de incheierea unei intelegeri cu noul posesor al marcii Saturn, Robert Penske, urmand ca francezii sa vanda pe piata din SUA moedle Renault cu logo-ul marcii americane. In aceste conditii, Safrane si Fluence vor reprezenta varfurile atacului Renault in SUA, alaturi de Laguna si SUV-ul Koleos.

via | EFE

Comentarii (31)

  • Stelian_Opincariu
    Eleganta pura.....................de ce nu fac acelas lucru cu Laguna?
    7 13
  • borcan
    wow!!! noul megane arata senzational !!!
    18 5
  • magarul, sef de SM(A)
    Fluence ala arata bine...cam prea "cautata" partea frontala cu linii si linute de pe capota pe calandru. dar merge
    Safrane-ul vechi era Ok, VelSatis mi s-a parut o ruptura in design dar care nu a prins (din pacate). Noul Safrane adica SM-ul asta arata ca dracu cu posterioru' ala ca o lada de zestre. Fatza e cuminte iar interiorul pare scos de la naftalina (nu e chiar un lucru rau).
    4 15
  • semtex
    Se face revenirea la denumirea de Safrane ! Ma bucur ca au renuntat la lina controversata a Vel Satis-ului :) VA FI UN SUCCES!
    21 6
  • Claudiu
    Renault
    Renault mereu o sa aiba succes cu Megane....intradevar e chiar reusita....ca si celelalte modele
    17 4
  • @magarul
    ai dracu astia cu liniutele lor pe calandru ! cineva ar trebui sa-i aresteze si pe astia de la mercedes, ca prea exagereaza si magarului nu-i plac liniutele!
    12 1
  • magarul vasile
    da...renault oricand poate fi confundat cu un mercedes....
    8 11
  • Etienne
    Renault cuminte
    Cam "incarcata" partea frontala la noul Sedan Fluence (cam greu de pronuntat corect) poate place mult asiaticilor; la noi va conta mai mult pretul, decat aspectul. Poate era mai bine daca lasau neschimbata fata lui Mecane Bicorp. Cat despre Safrane, e evident ca Renault nu mai are bani sa-si asume riscuri in clasa mare, de aceea au apelat la un model Nissan destul de batran; ideea cu el e ca nu se vor pierde bani, masina fiind deja dezvoltata de japonezi, francezii propunand doar motoarele diesel. E cam aceeasi poveste ca si la vechiul Audi A4/ Seat Exeo.
    4 12
  • grigore
    Megane Flatulance
    Frumoasa masina, urat nume: Megane Flatulance
    7 8
  • Fratilor , dar au competitie serioasa din Romania , Pininfarina, Bertone, Giugiaro... ar trebui sa-si regandeasca strategiile ca altfel nu va vor putea face fata...
    12 1
  • magarul
    ... Kalasnikov...
    0 7
  • de la mine
    hm... acum arata bine
    In pozele astea chiar arata bine, insa, ma intreb cum o sa arate cand ajunge sa fie produs in serie, parca vad ca mai uita din eleganta pentru a reduce costul productiei.
    2 4
  • CatalinB
    ce sa inteleg?
    ca noul megane e o masina coreana? :D
    1 3
  • Rafinament RENAULT
    Intr-adevar numele descrie ceea ce vad si in poze: o linie placuta, fluenta, eleganta, fara artificii inutile... cel mai mult imi plac stopurile ! sunt dementiale !
    15 0
  • Safrane noutate?????
    Dragi pasionati de automobile, iata inca o "noutate" de la Automarket : Renault Safrane. Draga redactie, modelul a fost lansat de mai bine un an in Orientul Mijlociu iar acum 2 zile am vazut-o chiar eu pe strazile Beirutului. Iar mai jos o sa gasiti link-ul unei reviste de specialitate unde este prezentata masina in data de 17 august 2008:
    http://www.drivearabia.com/news/2008/08/17/confused-2009-renault-safrane-hits-gcc/
    si inca una:
    http://www.carmiddleeast.com/article-1-105-new_renault_safrane/1/Search/.
    Draga redactie, putina cercetare pe Google inainte de a scrie un articol nu strica niciodata. Continuati ca o faceti bine :-).
    8 2
  • mircea
    @Costi
    Salut.

    Cred ca cel mai corect ar fi sa citesti cu maaare atentie textul inainte de a incepe discutii inutile. Pentru ca ai fost prea ocupat cu scrierea comentariului, iti citez eu din text:

    "Safrane se va baza, la randul sau, pe un model coreean. Este vorba de viitoarea generatie a lui Samsung SM5, cel care va imparti platforma tehnica cu noul Nissan Teana, model aflat in vanzare deja pe piata japoneza".

    Ne calmam, deci?
    2 9
  • frumoasa masina
    11 0
  • AndreiRN
    Copie
    Copie dupa Lexus 300/350.
    1 9
  • old mazda 6:))))
    1 8
  • 6-6 poarta-n casa ! asa baiati, aruncati cu nume de masini, poate, poate nimeriti ceva... ce ratati!:))

    @AndreiRN daca poti sa ne explici si noua: ce masina e asta... Lexus 300/350???
    9 0
  • abc_e?
    Fluence
    Renault Fluence poate fi observat zi de zi, camuflat, pe traseul Pietesti - Curtea de Arges
    3 0
  • abc_e?
    *
    Pitesti - Curtea de Arges

    corect mi se parea sa pastreze aceeasi parte frontala, ca si la hatch
    0 1
  • @Etienne
    Ce figuri de Buftea au unii ! FLUENS !! Ce-i asa greu de pronuntat???
    E un nume recunoscut cam in toate limbile. Nu-ti trebuie dictionar francez-roman ca sa-ti dai seama...
    FLUENT= CURGATOR ,CURSIV, LIMPEDE
    5 0
  • sedan uri renault:)))
    fluence are un design placut, insa safrane ul este o noua pocnitoare marca renault (vezi laguna)...
    in text trebuia sa scrieti "o noua masina care slabeste marca renault"... sunt absolut penibili francezii astia uneori! sa se concentreze naiba pe clasa mica, sa nu mai viseze la cai verzi pe pereti!
    1 7
  • @DST are nevoie disperata de un RENO - sa-l ajutam!
    @DST - cumpara-ti omule si tu un reno!

    Vad ca esti foarte fascinat de marca asta de 2 lei :)
    3 9
  • stii baiatu e o vorba...
    cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!
    7 0
  • @alex
    alex u rull!

    NOT!
    0 3
  • Megane FLUENCE
    cred ca are vizibilitate foarte buna, dupa decupajul usilor spate :)
    1 0
  • Noul Renault Safrane
    este lansat de ceve vreme
    http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=136568&view=findpost&p=1988793
    1 0
  • Safrane - continuare
    Draga Mircea,

    Iti citez din aticolul tau:

    "Gama Renault nu se va intari insa doar cu noua berlina compacta, francezii urmand sa includa in gama proprie si un sedan de segment mare care il va inlocui pe VelSatis. Acesta va fi denumit oficial Renault Safrane si va fi noul varf de gama al celor de la Renault, urmand sa intre pe segmentul mare, deasupra lui Laguna."
    Ai prezentat aceasta lansare ca noutate absoluta " se va numi ...", "urmand sa intre...", cu toate ca modelul era lansat de mai bine de un an.
    Mai mult mai jos gasesti articolul colegului tau Bogdan Mirica puclicat in 26.08.2008 -site Automarket:
    "Renault surprinde publicul din intreaga lume cu un model nou, lansat in statele asiatice. Este vorba de noua generatie a sedanului de lux Safrane, model celebru in anii '90, a carui productie a durat pana in 2000.
    Putina lume s-ar fi asteptat ca producatorul francez de automobile sa decida renasterea unui model chiar dupa ce in urma cu cativa ani Vel Satis, inlocuitorul european, a fost primit extrem de prost. Din pacate pentru noi europenii, Renault a decis ca noul Safrane, care nu este decat o reinterpretare a modelului coreean Samsung Motors SM5, nu se va vinde pe Batranul Continent.
    El va fi destinat in primul rand statelor din Golf, unde va gasi o piata mult mai deschisa catre modele de lux. Viitorii clienti vor putea opta pentru mai multe motorizari V6 si chiar pentru cutii automate.
    Asemeni fratelui sau geaman, Samsung SM5, proaspat lansatul Renault Safrane este produs in uzina Busan din Coreea de Sud, detinuta in proportie de 80.1% de grupul francez. Samsung SM5, si implicit Renault Safrane, este dezvoltat pe platforma modelelor Nissan Teana si Nissan Maxima (America de Nord), putin cunoscute publicului european."
    Deci nu vorbim de nici o noutate!!!
    Mai departe nu comentez " Ne calmam deci"!!!
    Nu criticam de dragul de a critica articolele voastre ci aveti parte doar de cititori pretentiosi care au "maladia pe patru (sau doua) rorti" in sange. Imi pare rau daca din comentariul meu s-a inteles nervozitate sau altceva, dar nici nu putem sa luam totul de bun.
    O zi excelenta
    1 0
  • huh???
    ne uitam toti la aceleasi poze... sau nu?
    primele nu sunt renault (ma uit la emblema masinii si nu pare a fi romb nici daca are accident) ... iar despre ultimile poze cu masina ce vrea sa fie un renault nou ... arata oribil ... inestetic 101% dalmatieni mai ales stourile.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru